За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 851
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 39 409
Може ли линк, какъв уред си избрала? Търся нещо, с което да правя магданоз на пюре.

# 16
  • София
  • Мнения: 1 262
Не съм избрала още, но да кажем този:
https://www.emag.bg/nutri-blender-esperanza-900w-6-nozha-0-800-m … 88&scenario_ID=52

# 17
  • Мнения: 14 091
Нутрибулетът ми мели фино. Само замразени неща не може да смели и много ме ядосва. А си взех допълнителен нож, който бил за ядки и лед. Ама друг път. Купих си блендер на тефал, точно заради замразени плодове, но ще го изпробвам в новата ни къща. Засега си стои в кашона.

# 18
  • София
  • Мнения: 1 262
Аз исках нещо по-евтино, че не знам колко ще ми изтрае желанието за смутита и млека. А съм зарината с всякакви малки уредчета.

# 19
  • Мнения: 14 091
Нутрибулет вече не го произвеждат и не го намирам на страницата на делимано. Гледам, че го има в емаг, но не си струва цената от 170 лв.

# 20
  • София
  • Мнения: 1 262
Ама той на Делимано ли е? Тъкмо се бях насочила към него.
Дара, а зеленилки мелила ми си, прави ли ги на фини частички?

# 21
  • Sofia
  • Мнения: 26 408
Аз съм много доволна от един подобен на нутрибулет,но от Лидл,за 80лв.преди 4-5год.,900w
Ползвам го за смути,смила кафе,пудра захар,ядки.Веднъж успях да направя и бадемов тахан.

# 22
  • София
  • Мнения: 1 262
Доли, сега има този, но много голям и много мощен:
https://www.emag.bg/profesionalen-blender-silver-crest-3500w-sc- … asf/pd/DMVBTFMBM/

# 23
  • София
  • Мнения: 8 570
Някакви тип Нтрибулет мярках в Техномикс, като си търсех пасатор преди около 2 месеца. Ако искаш, вж и там.

# 24
  • София
  • Мнения: 1 262
В емаг ги има, но се чудя дали стават за такова фино разбиване, каквото търся.
Колебая се между високоскоростен и нутри блендер.

# 25
  • Мнения: 14 091
Правила съм веднъж смути от магданоз, когато реших, че ще се вталявам с него. Joy Е, няма такава гадост, иначе беше добре смляно. Синът ми си разбива в нутрибулета протеин, мляко, банан, фъстъчено масло и овесени ядки. Прави всичко фино, като бебешко пюре.

# 26
  • Sofia
  • Мнения: 26 408
Ще помоля за рецепта за ореховки.
Да стават като купените-отвън твърди и хрупкави,отвътре меки и жилави.

# 27
  • София
  • Мнения: 8 570
Не съм яла купешки мнооого отдавна, но ето бабината рецепа - за мен е безпогрешна, винаги ги правя като ми трябва нещо набързо за пред хора Simple Smile

125 гр масло
120 гр захар
1 яйце
3 с.л. прясно мляко
250 гр брашно
120 гр смлени орехи
какао на вкус (около 1 с.л.)
Брашното се пресява в купа, добавя се разбитото яйце, захарта и размекнатото масло (не разтопено) на малки парченца. Добавят се смлените (или ситно натрошени) орехи и какаото, замесва се твърдо тесто. От него се оформят топчета с размер на орех и се подреждат в тава върху хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 170-180 градуса.

# 28
  • Мнения: 9 111
ето и от мен, които не съм правила сигурно 10 години. За мое съжаление. Сега вече орехите са по-тъмни и се получават като на снимката Simple Smile иначе са по-бели. Но пак толкова вкусни. https://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_1060.html

# 29
  • Sofia
  • Мнения: 26 408
Няма масло и брашно в ореховките.
Само белтъци,захар и орехи.

Мерси,пеп-4о 👍🏻

Общи условия

Активация на акаунт