Диетично сладко ?

  • 760
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 575
Здравейте , приготвяте ли сладко / мармалад или конфитюр от плодове със заместител на захарта и ако да , какъв заместител ползвате ?

# 1
  • Мнения: 19
От няколко години правя сладко от нарязани смокини без захар. В тава на три кг нарязан плод се слага чаша вода. Слага се във фурна на 200 градуса и се пече до готовност с периодично разбъркване. Насипва се в буркани и се стерилизира за 20 минути. По същия начин правя и обелени и нарязани ябълки. Сладкото е вкусно и се усеща естествената сладост на плодовете. Пробвах и със сини сливи, но с тях не се получи, кисело е.

# 2
  • Мнения: 812
Миналата седмица правих за пръв път сладко от боровинки с еритритол. Не помня съотношението тъй като го пробвах на вкус и добавях от подсладителя няколко пъти. На мен и ММ много ни хареса как се получи, но следващия път ще го направя с по-малко сладост, за да може да се хапва в по-големи количества.

# 3
  • Мнения: 38
Миналата седмица правих за пръв път сладко от боровинки с еритритол. Не помня съотношението тъй като го пробвах на вкус и добавях от подсладителя няколко пъти. На мен и ММ много ни хареса как се получи, но следващия път ще го направя с по-малко сладост, за да може да се хапва в по-големи количества.

За директна консумация е прекрасен подсладител, но аз лично миналата година направих с него и ягоди, както обикновено затворих топлото сладко в бурканчета, капачките се запечатаха, но след няколко месеца се беше захаросало всичко.

# 4
  • Мнения: 812
Полезно, благодаря! Аз направих малко количество с цел да тесвам, четири бурканчета се получиха от килограм боровинки и от тях вече са останали две. Smile Значи просто ще продължа да ги съхранявам замразени във фризера и ще правя сладко в ограничени количества.

# 5
  • Мнения: 4 188
Някои плодове са достатъчно сладки и могат без захар. По-добре естествената сладост от подсладителите.

Общи условия

Активация на акаунт