(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 55)

  • 43 835
  • 762
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 639
Колко нишесте слагаш? Стори ми се много и на мен. Става ли вкусен и не са ли много подправките?
Mamma.Maria
https://pep-4o.blogspot.com/2010/08/blog-post.html?m=1
Тази рецепта, само количеството нишесте намалям.

# 31
  • Мнения: 1 205
Тести Кинг го дават да се сее до 10.06 за полско производство, сега е август все пак.
Колко дни им е необходимо на Тести Кинг?
И да не мислите, че имам само бурен и домати

Скрит текст:




# 32
  • Мнения: 27
Предстои да правя лютеница в края на август и си търся тава от неръжданейка. Някой купувал ли е скоро? Аз не успях да открия в интернет пространството нищо подходящо - широка и  дъстатъчно дълбока. Вие в какво я варите?

# 33
  • Мнения: 6 003
Около две-три пакетчета, много зависи колко са гъсти доматите, на око докато ми хареса, не го обичаме много гъст, имай предвид че след изстиване се сгъстява още, веднъж бях го направила за се реже, но то беше преди много много години сега се шегуват с мен.Разтварям две в доматен сок както е в рецептата и добавям, ако ми се стори рядко вече слагам прясно изцеден сок. Подправките не са много те реално не се слагат в кетчупа, а само овкусяват оцета, много добре ги изстисквам.

# 34
  • София
  • Мнения: 5 190
Бриз, чудна е снимката с катерещите се пъпеши  и цялата тема! Благодаря!
Сега изгълтах трите страници с всички снимки, голям кеф!
Все така пълни кофи и щайги, за всички!

# 35
  • Мнения: 1 205
Благодаря  ЗаСлон!
Хихихи за фурна ли търсиш тава или за огън?
Аз имам голяма алуминиева за огън, но си търся дълбока за фурната. Макар, че домата изварявам на котлона.

# 36
  • Мнения: 6 003
Предстои да правя лютеница в края на август и си търся тава от неръжданейка. Някой купувал ли е скоро? Аз не успях да открия в интернет пространството нищо подходящо - широка и  дъстатъчно дълбока. Вие в какво я варите?
тази имам
.https://synox.org/cat-610-tavi-za-pechene-profesionalni

# 37
  • София, в момента в любимото ми село Железница
  • Мнения: 1 674
.

# 38
  • Мнения: 27
Тавата ще е ползвам на огнище. Миналата година на газова пиростия я правих и ми хареса, че си регулирам силата на огъня много лесно. Ползвах тавата на свекърва ми, но трябва да си взема и аз. Не откривам подходящи от неръждавейка, а само емайлирани.

# 39
  • Мнения: 1 205
хихихи виж  тези

# 40
  • София
  • Мнения: 1 398
хихихи аз си купих такава м.г от професионалната серия на Метро. Много дебело дъно, иноксова, към 25 см е висока и мерих с дръжките по диагонал да ми се събира и във фурната. Доза лютеница ми излезе към 30 бурканчета от тези около 300-350 г.
Не съм в къщи, за да я снимам.

P.S ето тази, но по-голям размер, те са 4-5 големини, отделно се продават капаците.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 19:09 от sofyia

# 41
  • София, Студентски град
  • Мнения: 100
И при мен тази година тиквичките са слаба работа. Добре, че е единствения корен кръгла тиквичка, та да хапнем. Черната красавица хем едвам расте, хем по една тиквичка. И то един корен, Другите два корена никакви ги няма.
Обаче пък преди малко откъснах тази:

Скрит текст:

Доколкото си спомням я поръчвах за режеща се - т.е. режеш някаква част, а тя продължава да расте. Следващата ще пробвам да я отрежа.

Единственото ми патладжанче едваааам едрее. Краставички има, ама ги раздавам. Както и доматите. Обрахме най-едрите и вече са дребосъци. Поне растенията са със свежи върхове.
Доматите, които посях на Гергьовден (които и сварих на ламаринения прозорец) вече са вързали три китки. Обаче едни хилави ми изглеждат корените.
Чакам царевицата дали ще се получи (прекалено е нагъсто).
Имам и няколко вързали пъпешчета. Най-голямото е колкото тенис топка. Дали ще имат време да узреят...

С разсада зеле и карфиол не сполучих - изядоха го едни зелени гъсеници на терасата. Няколко пъти.

И една опитана рецепта за тиквички. Изключително вкусни стават.

Нарязвам на не много тънко, осолявам и престояват, след което изплаквам и подсушавам. Овалвам в галета, след това в разбити яйца с настърган по наситно кашкавал и малко червен пипер и ги пържа. Тук са лееко попрепържени, но пак са вкусни.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 19:17 от GalPP

# 42
  • Мнения: 1 205
Аз извадих картофите. Повече от доволна съм. Пикасото се представи отлично на пук на лошото време, поповото прасе и колорадкия бръмбър.

# 43
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 121
С разсада зеле и карфиол не сполучих - изядоха го едни зелени гъсеници на терасата. Няколко пъти.
Трябва да се покрият с мрежа, иначе не става. Едни бели пеперуди идват, снасят яйца и се люпят тези гъсеници, или нещо такова, биологията не ми е силна страна Smile

# 44
  • Мнения: 639
Добро утро, аз ще се включа със сутрешното бране на руския сорт Малинов ожаровски домат . Вече няколко пъти берем по повече. От пет корена обрах осем килограма и половина почти. Повече от доволна съм от този сорт, най-важното за мен е, че нямат върхово гниене, ПУ ПУ ПУ.
Скрит текст:





Предишното по голямо бране беше на първи август и обрах пет килограма.😍🤩 🍅

Общи условия

Активация на акаунт