Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

  • 20 978
  • 736
  •   2
Отговори
# 675
  • Бургас
  • Мнения: 4 093
любителките на карфиола, дайте някоя вкусна рецептичка, аз само на трушия го обичам, веднъж опитах да го пека на фурна със зехтин ама хич не стана добре

# 676
  • Мнения: 125
Радост, здравей! Simple Smile

Поздравления за подобряване на резултатите и за смъкнатите кг-ми. Все така да е занапред.
Исках да те питам как се храниш, какво ядеш? Във връзка с ИР и хипофункцията ми е въпросът.
Храня се палео, но в момента съм на атоимунния палео протокол, който е по- ограничен.Той се прави между 1-3 месеца. В зависимост от това, кога ще отшумят симптомите, които придружават автоимунното заболяване.И после се захранваш постепенно. Да си призная честно не ми беше никак лесно, защото като цяло не обичам много месо и бях с резерви, но се чувствам прекрасно, показателите вървят в правилната посока,килограмите си отиват и  липидния ми профил е много добър, . Дори на младини не е бил такъв. А годинините ми приближават 50.Това е накратко.
Когато приемате големи дози вит Д комбинирате ли го с К или го пиете само него?

# 677
  • Мнения: 923
На 4000IU дневно аз взимам К2 само понякога - рядко.  Драми с калция нямам и на тази доза не препоръчват непременно да се взима.

# 678
  • Бургас
  • Мнения: 4 093
Аз пия през ден по 10000 IU вит.Д   с вит.К винаги

# 679
  • Мнения: 4 609
любителките на карфиола, дайте някоя вкусна рецептичка, аз само на трушия го обичам, веднъж опитах да го пека на фурна със зехтин ама хич не стана добре
По принцип и гол карфиол на фурна става супер, да не би да ти и е бил сух?
Сега прочетох, че си го пекла със зехтин. Направи го с масло, има огромна разлика във вкуса в полза на маслото. Аз винаги го правя с масло. Накъсваш го на розички в една голяма купа, добавяш малко зехтин, колкото да полепнат подправките по него. После ръсиш сол, червен пипер, чесън на прах и маааааалко черно пиперче. Объркваш хубаво в купата, слагаш масло в тава и изсипваш карфиола. Става мозИк!
Другата ми любима рецепта с карфиол са пълнените чушки - тук съм я давала. Използвам стара снимка

Карфиола се наситнява с чопър. Запържваш лука, после добавяш гъбите, след това каймата с малко водичка, докато стане на трохи. Един домат настърган слагаш също. Овкусяваш с червен пипер, сол, черен пипер. Накрая слагаш карфиола, доливаш малко вода и готвиш докато стане полуготов. Със сместа пълниш чушките и печеш във фурната до готовност. По-туткава е тази рецепта, иска време, но става божествено на вкус.
Правила съм и същата смеска с добавени нарязани печени чушки вътре, за да си спестя пълненето на чушките. После само се запича във фурната около 40 минути.

# 680
  • Мнения: 13 423
За мен си е вкусен и сам, изяждам немалко докато го режа, особено ако има и солница наблизо.
Иначе в еърфраера мятам розичките, много ми харесва как стават, а и вече споменах че харесвам мързеливи рецепти. Карфиол или броколи на розички, брюкселско зеле на половинки - леко омаслени, сол, малко пипер и във фраера докато видя кафявичко по крайчетата.

# 681
  • Мнения: 597
За вит. Д и К2 и аз да си кажа - страх ме е заради тромбофилиите и го пия "чист", без К, и го комбинирам с Омега, заради мастноразтворимостта. Може и да греша, ама така или иначе пия аспирин през ден, да не му туширам ефекта.

# 682
  • Мнения: 7 257
Самостоятелно карфиол не ям. Ям го в онези замразени миксове, които продават. През есенно-зимния сезон много ги използвам, правя си ги задушени с мазнинка и като гарнитура към протеин ги прибавям.

# 683
  • Мнения: 33 428
Аз си направих пюре от карфиол с масло и нарязан праз. Стана много хубаво.
Обичам и печен и на туршия, но най-любим ми е паниран, но вече няма как 😖

# 684
  • Мнения: 13 423
Хм, с бадемово брашно и хуск дали няма да стане? Не ти знам панировката дали е била такава суха или в паста си панирала.

# 685
  • Мнения: 33 428
Хм, с бадемово брашно и хуск дали няма да стане? Не ти знам панировката дали е била такава суха или в паста си панирала.
Яйце - брашно - яйце.

# 686
  • Мнения: 13 423
Опитай с бадемово и хуск по равно вместо брашното, получава се прилична панировка. С малко упорство дори и кашкавал бях успяла да панирам в това. Двоен слой сложих за него де, че приготвях в еърфраера.
То и карфиола може там да пробваш. Завършваш със сухо а не с яйце, спрей с подходящо олио и след малко мяташ.

# 687
  • Мнения: 923
Има ли спрейове, които не са с растително олио?

# 688
  • Мнения: 4 609
Аз слагам зехтин в пулверизатор и готово.

# 689
  • Мнения: 13 423
Има ли спрейове, които не са с растително олио?
Авокадово хвалят много за тая цел, ако цената те устройва е добър избор. Има и готови спрейове с такова, аз не съм фен на тези под налягане. Иначе и зехтин в шише с пулверизатор пак не е зле, както писа и шарпи.
Тя идеята е панировката да се омасли за да стане хрупкжва, ама колкото да не е без хич там, не да става наистина мазно.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт