Азиатска кухня - тема 2

  • 15 294
  • 254
  •   2
Отговори
# 180
  • In transit
  • Мнения: 11 979
Данифин, аз съм от криещите се, които все по-често похапват азиатско. Grinning Надявам се тези дни да се включа с нещо по-интересно.
Засега с тривиалните оризови нудли със зеленчуци. Много са ми вкусни.

# 181
  • При децата ми
  • Мнения: 6 134
Момичета, вероятно не живеете в България но кои оризови нудли купувате?

# 182
  • Замък сред облаците
  • Мнения: 8 644
Тънки или широки?
Принципно в БГ като че ли най-разпространени в търговската мрежа са тези на Exotic Food и на Shan’shi.
От тънките аз харесвам и откъм бюджет пък лидълските, вече са им в постоянния асортимент. От дебелите конкретно за оризови не мога да препоръчам, не ми харесват в този формат, взимала съм на Exotic Food.

Миналата седмица поръчах пък от justasia.bg доста неща.

# 183
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Аз купувам всякакви размери оризови нудли, подобно на пастата, по-широките ленти са за по тежки сосове или едро наразани месо, зеленчуци и обратно.  Вермичелите за мен са предимно за салати.

# 184
  • При децата ми
  • Мнения: 6 134
Тънки или широки?
Принципно в БГ като че ли най-разпространени в търговската мрежа са тези на Exotic Food и на Shan’shi.
От тънките аз харесвам и откъм бюджет пък лидълските, вече са им в постоянния асортимент. От дебелите конкретно за оризови не мога да препоръчам, не ми харесват в този формат, взимала съм на Exotic Food.

Миналата седмица поръчах пък от justasia.bg доста неща.

Не знам и аз. Децата ми са големи фенове на азиатската кухня, но досега такива неща вкъщи не са се приготвяли, освен ориз по китайски. Идея нямам и откъде мога да купя кимчи?

# 185
  • Мнения: 6 941
На мен ми се струва че между оризови и стъклени има разлика. Т.е. не говорим май за едно и също. Иначе най-често ги взимам от руски супермаркет, но той е много голям и има всякакви неща вкл. много китайски, корейски и всякакви техни специални националности .
Иначе последните са съвсем тънки и са от дискаунтер . А съм взимала и от хладилник , т.е. пресни , но не стъклени а плътни .

кимчи ако имате по-голям руски супермаркет  може би

# 186
  • In transit
  • Мнения: 11 979
Хриспа, аз харесвам едни виетнамски. Купувам ги от Булмаг.
https://bulmag.org/product/orizovi-vermisheli-bamboo-tree-400-gr и https://bulmag.org/product/orizovi-nudli-bamboo-tree-5mm-400-gr
Имат тънки, плоски. Няколко вида са. На линка отдолу пише кой ги внася, ако нямаш такъв магазин в твоя град.
Кимчи в момента има в Лидл, останал от азиатската седмица, нямам идея дали става.

# 187
  • Мнения: 1 786
На мен ми се струва че между оризови и стъклени има разлика.
Да, разлика има. Стъклените са предимно от картофи, боб мунг и т.н.
 



Glass Noodles vs. Rice Noodles: Differences

Морена позволи ми да не се съглася с теб за
Цитат
Вермичелите за мен са предимно за салати.
. Стават и за основни ястия. Всичко е въпрос на лични предпочитания.

# 188
  • Мнения: 7 940
На предишното място, където живеехме, имаше един словак, който предлагаше домашно направено кимчи. Заявяваш количество, той идва със съответния брой буркани пред вратата и ти ги връчва. Grinning Супер вкусно беше, идеално му се получаваше, бях от редовните клиентки.
От Берьозка съм взимала... не е същото, не останах впечатлена, честно казано

Кимчи в момента има в Лидл, останал от азиатската седмица, нямам идея дали става.
Признавам без бой, че имам такива бурканчета, две, но честно казано, не смея да ги отворя, да не са поредното разочарование. Някой, който ги е опитвал- моля да сподели впечатления.

Дъщеря ми има близка приятелка корейка. Постоянно ѝ казвах преди да я пита за изпитана фамилна рецепта за кимчи... познайте "... точно пък за кимчи ще седна да си говоря с нея..." Imp Еми- спрях.

# 189
  • Мнения: 1 786
Моите познати корейци ми препоръчаха ето тази марка. Имат кимчи направено по различни начини. Те казват кой ти има време да се занимава, като го продават готово.  Аз съм много доволна от тази марка успях да намеря без фиш сос, така ни харесва повече. Всъщност на тази марка има и други неща. Препоръчвам с две ръце ,ако попаднете на нея.
 

# 190
  • Мнения: 6 896
Тяхното кимчи е като нашата баница. Всяка домакиня си има нейна си рецепта за приготвянето. Основата е една, от там нататък интерпретациите всеки си прави по собствен вкус.
Опитвла съм това от Берьозка, опитвала съм и от лидълското. Първото ми допадна повече, но не съм опитвала корейско автентично, че да знам какво да търся като вкус.
Те, в Берьозка, и салата от моркови по корейски продават, но такова нещо не съм срещала в ни една корейска драма, а съм изгледала доста. Виж, кимчи от най-различни зеленчуци често показват, че и процеса на правене понякога е част от действието Joy.

# 191
  • Мнения: 368
На мен лидълското кимчи доста ми допада, всеки път като има вземам от него. Не е супер автентично, но за готвене е супер (кимчиджон, някое чиге, или нещо с ориз/нудли).

# 192
  • Мнения: 7 940
Морковката по корейски идва от източните републики на бившия СССР, не от Корея. ☺
Както и при нас руската салата в Русия е позната по света като “Оливие” и няма нищо общо с “братушките”.

# 193
# 194
  • In transit
  • Мнения: 11 979
Като споменахте Берьозка, онзи ден гледах салата от уакаме. Какъв вкус имат тези водорасли? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт