За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 747
  • 646
  •   1
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 10 924
Здравейте, имам кръгли вафлени кори, които съм купувала преди време за нещо. Не знам какъв десерт /торта вероятно/ и как да приготвя от тях. Как ги използвате?

Медено-карамелени вафлички

# 181
  • Русе
  • Мнения: 5 223
Скрит текст:
Здравейте, имам кръгли вафлени кори, които съм купувала преди време за нещо. Не знам какъв десерт /торта вероятно/ и как да приготвя от тях. Как ги използвате?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/12/blog-post_7.html

# 182
  • Once there was a Hushpuppy...
  • Мнения: 12 381
Здравейте момичета!
Имам отворено бурканче с шоколадова тахан халва. Искам да го вложа в нещо, имате ли рецепти?
Четох за сладък салам, но бил с прясно мляко, а ние не ползваме.
Ще се радвам да споделите идеи.

# 183
  • Мнения: 272
Препоръчайте ми хубав доматен сок (за предпочитане от Лидл или Кауфланд), който да използвам за лазаня. Никога досега не съм използвала купени и нямам абсолютно никаква представа кой е хубав. Благодаря😇

# 184
# 185
  • София
  • Мнения: 3 039
Препоръчайте ми хубав доматен сок (за предпочитане от Лидл или Кауфланд), който да използвам за лазаня. Никога досега не съм използвала купени и нямам абсолютно никаква представа кой е хубав. Благодаря😇
Харесвам от Лидъл този сос https://mysupermarket.bg/paketirani-hrani/konservi/domaten-sos-s … 2367df08d3120ae05

# 186
  • Мнения: 5 144
Благодаря на Vanja77 и peych за рецептите с вафлени кори Hug
Трябва ли да престоят такива десерти и корите да попият от крема или е добре бързо да се консумират, докато са хрупкави корите?

# 187
  • Мнения: 14 125
По-добре е да престоят. Първата торта, която правих, ядохме същия ден и беше доста трудно да си боднеш с вилицата, защото кората не се късаше, а се "точеше". На другия ден вечерта беше друго нещо.

# 188
  • София
  • Мнения: 10 924
Благодаря на Vanja77 и peych за рецептите с вафлени кори Hug
Трябва ли да престоят такива десерти и корите да попият от крема или е добре бързо да се консумират, докато са хрупкави корите?

Слагат се за няколко часа в хладилника.

# 189
  • зад кестените
  • Мнения: 796
Какво освен ориз може да приготвим в оризоварка.И въобще има ли смисъл от нея.

# 190
  • Мнения: 10 266
Аз вместо оризоварка имам Instant Pot. В него можеш и ориз да правиш, и кисело мляко, и крем карамел, и мляко с ориз, едно на ръка всякаквите манжи дето стават в тенджера, картофи варя, цвекло, картофено пюре за отрицателно време. Мисля че ако ще купуваш подобен уред, по ти би бил от полза този, вместо да вземаш уред само за един ориз. Но всичко зависи от домакинстовото, какво готвите, каквото консумирате и т.н. Ако нямате време за готвене, ако има капризни, може да нямате нужда и от двата уреда.

# 191
  • Мнения: 2 368
Ако овалям в яйце и корнфлейкс пилешко филе и го изпека на фурна чак след 2 -3 часа, ще му стане ли нещо? Дали ще е пак хрупкаво въпреки престоя?

# 192
# 193
  • Мнения: 2 368
Да, ще му стане нещо или Да, ще е хрупкаво? Предполагам, второто, но за всеки случай да питам пак. 😀

Последна редакция: пт, 29 мар 2024, 11:41 от Шефът Антонио

# 194
  • Sofia
  • Мнения: 26 487
Хрупкаво ще е 👍🏻
Но аз филенцата ги мажа с майонеза.

Общи условия

Активация на акаунт