Пролетно-великденски трепети. Немска тема(248)

  • 10 214
  • 355
  •   2
Отговори
# 30
  • Мнения: 9 361
Абищрайхът, от децата знам, е денят след всички матури при нас, когато празнуват успешното завършване- влизат в часовете и накрая цялото училище празнува.
Не знам, дали моите си пазят фуниите, старите раници отдавна са на боклука.
Наслаждавайте се на момента!

# 31
  • Немция
  • Мнения: 6 875
Да, и аз се замислих, че не всеки има раницата и фунията от 1 клас.

Дени, Абищрайхът и при нас е преди започването на изпитите на матурите. Тази година май щяло да е след великденската ваканция, защото Великден се пада рано.
И в училището на моите по време на Mottowoche всеки ден от седмицата е на различна тема, като на последния ден е голямото парти заедно.
След матурите е Абибалът. Може да има още нещо, но не съм в час с подробностите.

# 32
  • Мнения: 11 315
Аз пазя фуниите и на тримата. Дъщеря ми си я носеше с нея в деня на 1 клас. Раницата за съжаление не я пазех.

# 33
  • Германия
  • Мнения: 8 099
И нашите раници ги пазя, какъвто съм плюшкин... При Мартин мотото беше Abi-wood и се бяха маскирали като филмови герои.

# 34
  • Мнения: 432
Нито раница, нито фуния пазя, хем нея аз я правих. Аз хич не обичам да събирам. Нали имаме снимки.

# 35
  • Германия
  • Мнения: 8 099
Хах! Сега видях на сайта на гимназията, че този път мотото е Andere Länder - andere Sitten и могат да облекат от дирндл, дори алпийски ски-костюм или друго традиционно облекло от друга държава.  Кефя им се на децата, какви идеи имат и как учителите съучастват.

# 36
  • Немция
  • Мнения: 6 875
При моите се оказа, че Mottowoche ще е все пак от утре, преди ваканцията. Деветокласникът рече, че няма да е лошо, ако в сряда, когато имат класно, да дойдат абитуриентите и да ги отвлекат. Smile

Пепе, представих си освен дирндл, и потури. Grin

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 11:59 от Бибит

# 37
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 5 419
Аз днес се упражнявам да рисувам на плат с акрилна боя, не ми се получава за сега. Тренирам за аби плакат. Нямам и идея какво ше нарисувам, но поне да видя какви материали да набавя, сега ползвам от наличното вкъщи. По Великден ще рисуваме с мъжа ми Simple Smile

Бибит и при нашите имаше идея да са с национални костюми в един от дните, но са решили друго. Имат си комитети за всяко нещо, за финанси, за бала, за аби партито (то мина), за аби цайтунга, за абищрайха. Почти всички участват в някакъв комитет.

# 38
  • Мнения: 432
Как готвите Bärlauch?

# 39
  • Мнения: 6 703
на песто , на таратор , на супа с киселец , на каквото си искаш

# 40
  • Мнения: 7 055
Слагам го в зелена салата, може и песто да се направи от него.

# 41
  • Мнения: 9 361
Използвам го в картофената салата, пюре от картофи и т.н. като добавка.

# 42
  • Мнения: 601
Веднъж ядох един страхотен Brotaufstrich с Bärlauch е Camembert. Беше по рецепта от списание и направих снимка. После я загубих. Беше изключително вкусно.

# 43
  • Мнения: 432
Аз не съм готвила. Само в гората го вдишвам. Ще купя обаче, няма да бера 😬 В интернет ми излизат супи и песто, а аз и двете мисля няма да ги харесам. Това в комбинация с картофи ми звучи ок. Или Brotaufstrich.

# 44
  • Мнения: 396
Аз си правя и нещо като бърза баница с него – сирене, яйца, малко кисело мляко, много мечи лук, малко брашно по избор (аз слагам от покълнала елда), бакпулвер, сол. На мен много ми харесва, става нещо като баница с пресен лук/чесън.
Винаги си суша някакво количество и есента заедно с други сушени диви зелении го пулверизирам. Получава се доста ароматна зелена сушена подправка от heimische Superfoods. Wink

Общи условия

Активация на акаунт