Козунаци 2024

  • 25 547
  • 486
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
  • Мнения: 21 717
Христос Воскресе!




От мен тази вечер оформено тесто, с  любимата какaова плънка по желание на домашните.





 За Рошличка и  начинаещи показвам втасало тесто в толкова кратко клипче, но тук е много тегаво с клиповете...
Та ето линк, ще e наличен до 12.05. - https://dox.abv.bg/download?id=b48d721e60

Утре може да кача и клипче с месенето.

# 421
  • София
  • Мнения: 10 331
Христос Воскресе и от мен, май утре ще изпека още един козунак, имаме непредвидени гости Mr. Green

Последна редакция: нд, 05 май 2024, 22:41 от nad_tab

# 422
  • Мнения: 71
Искам сърдечно да благодаря на Morena за рецептата и съветите! За пръв път правя козунак, спазих рецептата за козунака за начинаещи и се получи изключително вкусен и ароматен козунак с конци!

Светли празници ви желая!


# 423
  • Мнения: 77
Христос Воскресе! Живи и здрави, светли и щастливи дни за всички!

Морена, може ли рецептата за козунак за хора с лактозна непоносимост? Снимката в другата тема е феноменална, не бих познала изобщо, че няма мляко или масло в козунака. Аз тази година нямах време за месене с новородено на ръце, а и със забраната за млечни отпреди няколко дни съвсем се шашардисах.
П.С. Извинявам се предварително, ако рецептата е пускана вече, просто нямам сили и време да изчета цялата тема.

# 424
  • Мнения: 498
Христос Воскресе!
След много четене в темата, реших тази година да направя козунаците по рецептата на Морена с трите втасвания, макар че нямах време и не съм правила стартер. Е, получиха се супер козунаци, на конци, хрупкава коричка и меки отвътре. Снимки нямам, тъй като изчезнаха безследно и много бързо. Пекох 2 дози и вчера по нощите една половинка, че да има за празника... Работих със суха мая на д-р Йоткер, която  активирах за 15-на мин и с брашно на София Мел "за пица" и " екстра". Единственото, което не ми хареса, понеже съм луда по симетрията, е, че ми се разкъса плетката на единия козунак, но това да му е кусура Grinning Не знам на какво се дължи това, но почти винаги ми се случва.
Благодаря, Морена, за страхотната рецепта!

# 425
  • Варна
  • Мнения: 1 203
Христос Воскресе! Да покажа и аз моите козунаци по рецептата на Морена - двойна доза. Втасването е  във фурната - предварително загрята на 40 градуса за 2 минути. Както съм казвала и преди аз работя с планетарен миксер и само със суха мая - турска. Пускала съм снимки на маята преди няколко страници. Първото втасване стана за около 45-50 мин, а второто за 30-35. Пекох смесено - отначало 15 - тина минути с вентилатор на 170 градуса и после без вентилатор пак на 170 - общо 40минути. Мисля че резултата е добър. Единия козунак е без плънка и посипка отгоре със захар - за два мънички сладура на годинка и половина. Другия е с локум и  едра захар отгоре.

Скрит текст:





# 426
# 427
  • Мнения: 1 333
Христос Воскресе! Бъдете здрави всички! Догодина повече късмет с козунаците Grinning

# 428
  • Sofia
  • Мнения: 21 717
Христос Воскресе! Живи и здрави, светли и щастливи дни за всички!

Морена, може ли рецептата за козунак за хора с лактозна непоносимост? Снимката в другата тема е феноменална, не бих познала изобщо, че няма мляко или масло в козунака. Аз тази година нямах време за месене с новородено на ръце, а и със забраната за млечни отпреди няколко дни съвсем се шашардисах.
П.С. Извинявам се предварително, ако рецептата е пускана вече, просто нямам сили и време да изчета цялата тема.
Lemoncupcakes, да ти е честито бебчето! Simple Smile
Рецептата от 6 години е неизменно една (доста години я търсих) тази с 3 втасвания, каквато и е тази за начинаещи, и  козунакът ми с квас.
На снимката (благодаря за хубавите думи! Simple Smile) е Козунакът ми с квас, снимката е линк, заповядай. Simple Smile А ако ще работиш с мая, ползвай с "3те втасвания".  Просто замених прясното  и киселото мляко с кокосово (ако имах безлактозно кисело щях непременно да го ползвам) и маслото с кокосово, всичко останало си е същото.  Simple Smile

# 429
  • Мнения: 3 282
Христос воскресе!

# 430
  • Мнения: 1 333
Имам въпрос. Козунаците правя по рецептата на Морена с 3те втасвания. Струват ми се една идея по-сухи този път. На какво може да се дължи?

# 431
  • Мнения: 77
Много благодаря от сърце! 🤗 Майка за първи път и още не мога да хвана ритъм с бебе и готвене, но работя по въпроса някак.
Благодаря, благодаря, благодаря! Идеално, запазвам рецептите за проба, но не знаех, че мога да заменям така! Ще пробвам тази с трите втасвания, защото квасът е в хладилника и почти не стигам до него. Но тъй като обичам козунак, мисля да правя по-често (не само веднъж в годината, но не и всяка седмица, де). Ще дам обратна връзка, щом пробвам.
Имам амбициозен план даже да пробвам двете ти рецепти - мисля да пусна и миксера да меси една доза от нормалната рецепта, но няма аз да ям от този козунак, а за мен ще заменя с кокосовите продукти. Да видим дали ще успея Simple Smile

# 432
  • Мнения: 2 494
Христос воскресе и от мен!
Весели и светли празници!
.....то ясно, че ще са вкусни Kissing Heart

# 433
  • Sofia
  • Мнения: 21 717
Много благодаря от сърце! 🤗 Майка за първи път и още не мога да хвана ритъм с бебе и готвене, но работя по въпроса някак.
Благодаря, благодаря, благодаря! Идеално, запазвам рецептите за проба, но не знаех, че мога да заменям така! Ще пробвам тази с трите втасвания, защото квасът е в хладилника и почти не стигам до него. Но тъй като обичам козунак, мисля да правя по-често (не само веднъж в годината, но не и всяка седмица, де). Ще дам обратна връзка, щом пробвам.
Имам амбициозен план даже да пробвам двете ти рецепти - мисля да пусна и миксера да меси една доза от нормалната рецепта, но няма аз да ям от този козунак, а за мен ще заменя с кокосовите продукти. Да видим дали ще успея Simple Smile
Рецептата е една, съставките са едни същи...  само набухвателя е резличен.  Simple Smile


Имам въпрос. Козунаците правя по рецептата на Морена с 3те втасвания. Струват ми се една идея по-сухи този път. На какво може да се дължи?
На печенето... и евентуално повече брашно.

# 434
  • Мнения: 77
Извини ме, не се изразих правилно… имах предвид рецептата с трите втасвания и вариацията й с кокосовото масло и мляко. Пиша и аз не знам какво пиша Disappointed Relieved

Общи условия

Активация на акаунт