Bonduelle - пролетното настроение започва в чинията ви!

  • 6 581
  • 397
  •   1
Отговори
# 315
  • Once there was a Hushpuppy...
  • Мнения: 12 365
Винаги готвя с грах от "Бондюел" телешко / свинско с грах на яхния.
Съставките са:
Предварително нарязано и добре сварено месо, около 500 гр.
След това задушавам в тенджера с малко вода нарязан лук и моркови.
Изсипвам месото и 1 голяма кутия с грах в тенджерата. Слагам малка лъжичка от суха подправка с морков, магданоз, целина и девесил.
Доливам вода, така, че леко да  покрие месото и граха и оставам да поври за около 20-30 мин. След това в купичка смесвам 1 с.л.брашно и 1 ч.л. червен пипер + олио. Така приготвената смес изсипвам в яденето, докато бъркам непрекъснато. Оставям за още 10-15 минути да поври на слаб огън, докато се сгъсти яхнията.
Сол и млян черен пипер + поне половин връзка нарязан копър са финален щрих на това вкусно ястие.

Снимки:

- със свинско месо

- с телешко месо

# 316
  • Мнения: 13 555
Класика вкъщи. Салата  варен червен боб, червен лук и малко домашна майонеза. Овкусявам със зехтин и малко твърдо сирене.

Последна редакция: пт, 19 апр 2024, 18:29 от Пролетно цвете

# 317
  • Мнения: 5 721
Нещо много любимо вкъщи е пиле с грах 😻

грах - 400 г от консерва (количество без сока)
пилешко бутче - 2 бр.
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
доматен сок - 200 мл
червен пипер - 1 с.л.
брашно - 2 с.л.
олио
сол
черен пипер
чубрица

Бутчетата се варят. Обезкостяват се на по-едри парчета.

Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Морковът се измива и настъргва. В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лукът да се запържи. Добавя се и морковът. Разбъркват се.

Слагат се брашното и червеният пипер да се запържат. Разбърква се непрекъснато. Добавя се доматеният сок. Сипва се сокът от граха.

Добавя се и малко вода. Добавят се грахът и пилешките мръвки.

Подправя се със сол, черен пипер и чубрица.

Оставя се да покъкри и вашата пилешка яхния е готова.

🍀🍀🍀

# 318
  • Мнения: 181
Често приготвям грах със свинско бонфиле и копър.
Запържвам лук и морковче, овкусявам със сол червен и черен пипер, добавям месото да се запечата и доливам малко вода. Оставям хубаво да се задуши, добавям грах на Бондюел, малко домат и след няколко минути поръсвам с копър (за предпочитане пресен). Изключвам котлона и оставям да се топли ще малко.

# 319
  • Мнения: 11 686
Царевичката освен на салата е много вкусна с масло и сол на микровълнова фурна.

# 320
  • Мнения: 63
Салата с царевица и риба тон
царевица - 250 г
лук - 1 глава (зелен), нарязан на ситно
риба тон - 1 консерва
маслини - 10 черни, обезкостени
зехтин - 2 с.л.
чери домати - няколко броя
оцет - 1 с.л.
сол
Сварете царевицата на пара за около 20 минути.

След това я изсипете в голяма купа и прибавете консервата риба тон, нарязаният на ситно зелен лук и черните обезкостени маслини. Накрая прибавете разполовените чери домати.

Залейте със зехтин и оцет, посолете на вкус и сервирайте.

# 321
  • Мнения: 272
 Винаги държа в къщи консерва зелен грах  за спешни случаи .

# 322
  • Мнения: 43
Вкъщи не си правим такива салати. Обожаваме да си ядем царевица Premium  директно от кутията.

# 323
  • Gulyantsi
  • Мнения: 236
Любимо ястие вкъщи е яхния от зрял фасул. Добавям му лук, морков, джоджен, сол и домат. Правя запръжка и става страхотен!

# 324
  • Мнения: 927
Шарена бобена салата

Сварявам различни видове боб - бял,червен, какъвто имам. Нарязвам лук и моркови, задушавам ги. Смесвам всичко и добавям подправки.

# 325
  • Мнения: 1 941
Любима салата с млад грах и розови домати, която овкусявам със зехтин, соев сос, лук, чесън и оцет. Малко съставки, но много вкусно. Добавям и препечени филийки с подправки. Мммм

# 326
  • София
  • Мнения: 771
Винаги имам консерва с царевица,защото с детето сме пристрастени.

# 327
  • Мнения: 799
На децата за обяд често им правя съпер лесен но много вкусен омлет, в който слагам зеленчуци.
Чуквам 3 яйца, хубави ги разбивам и в сместта добавям по малко от различни замразени зеленчуци - царевичка, морковче, грах, понякога слагам и кашкавалче. Изсипвам на тигана да се изпече и готово - става чуден омлет!

# 328
  • София
  • Мнения: 35 972
Ползвам царевица, бял и червен боб за Чили кон карне - с консервите се готви бързо и лесно Simple Smile
А от сготвеното вече ястие понякога правя и Лазаня по мексикански Simple Smile

# 329
  • Другата България
  • Мнения: 37 396
Любима салата - царевица, рулца от раци и майонеза.
При желание сварено яйце, настъргано.
Става за всеки сезон, и е страхотно мезе.
Съотношението е на око, няма грамаж, обикновено кутия царевица, малка майонеза и едно пакетче рулца от раци.

Общи условия

Активация на акаунт