Включете се във великденската кулинарна книга на „Белла“!

  • 6 207
  • 161
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 105
Сладкиш Наполеон

1 опаковка бутер тесто
500 мл. прясно мляко
6 бр. жълтъка
120 г. захар
50 г. царевично нишесте
15 г. масло
150 мл. сладкарска сметана
1 пак. ванилия


Начин на проготвяне:
1. Бутер тестото разрязваме на три еднакви правоъгълника, изпичаме във фурната и оставяме да изстинат. Изстиналите кори изрязваме, така че да имат правилна форма, а изрезките оставяме за поръсване накрая.
2. Приготвяме крема като в купа смесваме нишестето, жълтъците и 1/3 от млякото. В друг съд загряваме останалото мляко със захарта и ванилията. След това при непрекъснато бъркане, прибавяте сместа със жълтъците тази с млякото.  Когато кремът се сгъсти, махате от огъня, прибавяме маслото и оставяме да изстине покрит плътно с прозрачно фолио за да не хване кора отгоре.
3. След като кремът е изстинал напълно разбиваме сладкарската сметаната до твърди връхчета и я прибавете към яйчения крем като бъркате с шпатула.
4. Сглобяваме десерта като редуваме корите и крема, като оставяме малко от крема за измазване и накрая пръсваме десерта с натрушените изрезки от корите.

# 151
  • Мнения: 158
Френски сладкиш с бутер тесто, ябълки/ круши и канела
Продукти:
Лист бутер тесто
1 пюре от ябълки или круши
2-3 ябълки/ круши
канела

Разстила се един лист бутер тесто върху тава с хартия за печене. Надупчва се с вилица за да не се надува тестото. Намазва се с пюрето, нареждат се ябълките и се поръсва с канела.
Пече се на 180 градуса до готовност.





# 152
  • Мнения: 54
Бутерки със сладко от череши

Супер простичко десертче, но вкъщи много се харесва Simple Smile
Необходими са бутер тесто, сладко от череши (по възможност домашно) и 1 жълтък.
Бутер тестото се разрязва на правоъгълници, които да могат да се захлупват с другата част със сладкото. На горната част се правят разрезчета. Готовите бутерки се намазвар с разбит жълтък и се пекат в предварително загряла фурна на 200 градуса.

# 153
  • Мнения: 7 298
Пасти Милфьой
 Продукти:
1пак. бутер тесто
250мл сметана за разбиване над 30% масленост
250г сирене крема( Филаделфия)
3-4 с.л. пудра захар
1/2 бурканче сладко от малини
Начин на приготвяне :
Тестото се разрязва на 24 квадрата, надупчва се с вилица и се изпича до леко златисто 20тина минути при 180-200°С.
Сметаната се разбива до меки връхчета, прибавят се захарта и сиренето и се разбърква до пухкав крем.
От изстиналите платки се сглобяват пасти като се редуват- платка, крем, сладко и така се получават 8 броя пасти Милфьой.

# 154
  • Мнения: 13 627
Празниците минаха и с последното ми бутер тесто приготвих нещо малко по-здравословно за закуска. Изпечените "пакетчета" може да намажете с каквато пожелаете плънка - течен шоколад, фъстъчено масло, домашен пудинг, Филаделфия и мармалад или др. За моите приготвих два вида протеинов йогурт.



Нарязах тестото на прагоъгълници, подгънах крайчетата от всички страни и изпекох на 200 градуса за около 10-12 минути. Готовите пакетчета намазах с два вида протеинов крем, за който използвах йогурт по гръцка рецепта с 10% масленост. Към него добавих доза протеин на прах - за една част с вкус на ягодов чийзкейк, за останалите - с вкус на солен карамел и няколко капки течна ванилия. Украсих с боровинки и пресни ягоди и настъргах отгоре малко черен шоколад.

# 155
  • Мнения: 5 149
Сладки изкушения с бутер тесто приготвям бързо и лесно, но пък много ни харесват - рулца с шоколад, сладко или мармалад.

# 156
  • Мнения: 256
Наполеонки с бутер тесто Белла
1 пакет бутер тесто
1 кондензирано мляко
3 с.л. заквасена сметана
1 щипка сол
1 пакетче ванилия
200 гр масло.
Разбъркват се с миксера маслото със закваскната сметана и кондензиранто мляко,добавя се и пакетче ванилия.Може и да се добави щипка сол. Бърка се колкото да стане хомогенна смес,но не прекалено много,за да не е твърде течна.
Корите се режат на по три редици,или повече,зависи колко широки искате да са наполеонките.
Няколко от нарязаните парчета кори се нарязват на трохи след опияането,за поръска.
Като се опекат се разрязват след като изстинат и се намазват с крема. Отгоре също се намазва малко от крема и се поръсват от трошичките.

# 157
  • Мнения: 6 048
Бутерки с праскови

Продукти:
* бутертесто "Белла" - 500 гр.
* праскови - 3-4 броя
* мед
Начин на приготвяне:
• Фурната се загрява на 200 С.
• Прасковите се нарязват на тънки резени.
• Тестото се разточва на квадрат, а след това се разрязва на правоъгълници.
• Върху хартия за печене се излива малко от меда и върху него се нареждат резените праскови керемиденообразно.
• Покриват се с изрязания от тестото правоъгълник.
• Бутерките се пекат 20 - 25 минути.
Ето ги и моите. Много са вкусни. Blush


# 158
  • София
  • Мнения: 2 093
Бутерки с кашкавал, сирене, или мармалад.
И разбира се, любимата баничка със сирене...

# 159
  • Мнения: 39
Локумки с бутер тесто

Необходими продукти:
1. Бутер тесто
2. Локум по избор
3. Орехи по желание

Тестото се реже на правоъгълници с еднакви размери.
Във всеки един от тях се слагат по няколко малки парченца локум и половин лъжичка счукани орехи.
Прегъват се и краищата им се притискат добре, за да се залепят.
Пекат се в силна фурна за около 20 минути.

# 160
  • Мнения: 304
Бутерки с шипков мармалад и лешници

Нарязвам тестото на квадрати. Поставям любим  домашен  шипков мармалад с много лешници/нарязани/. Прибират се ъглите във форма на писъмце и се подреждат  в тавата върху хартия.Изпичат се във фурната  на 200 градуса до зачервяване.

# 161
  • Мнения: 43


Изтеглени са късметлиите, които печелят награди от Белла България!

Домакински комплект и формички за рязане печелят:
SummerStorm
Bobby®
Koshnica
natalito1
Бла бла бла
VYX
Наирянка
Elia 81
shushumiga87
Tinka53


Тава за печене печели:
иланг-иланг

Честито! Animal Hatching Chick

Очакваме печелившите да се свържат с екипа ни на email: igra@bg-mamma.com до 14.05. като упоменат, че са победители във великденската игра на Белла и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума, както и координати за получаване на наградата:
✔️ три имена
✔️ адрес за доставка
✔️ телефон за връзка

Благодарим ви за участието в играта!

Общи условия

Активация на акаунт