1 опаковка бутер тесто
500 мл. прясно мляко
6 бр. жълтъка
120 г. захар
50 г. царевично нишесте
15 г. масло
150 мл. сладкарска сметана
1 пак. ванилия
Начин на проготвяне:
1. Бутер тестото разрязваме на три еднакви правоъгълника, изпичаме във фурната и оставяме да изстинат. Изстиналите кори изрязваме, така че да имат правилна форма, а изрезките оставяме за поръсване накрая.
2. Приготвяме крема като в купа смесваме нишестето, жълтъците и 1/3 от млякото. В друг съд загряваме останалото мляко със захарта и ванилията. След това при непрекъснато бъркане, прибавяте сместа със жълтъците тази с млякото. Когато кремът се сгъсти, махате от огъня, прибавяме маслото и оставяме да изстине покрит плътно с прозрачно фолио за да не хване кора отгоре.
3. След като кремът е изстинал напълно разбиваме сладкарската сметаната до твърди връхчета и я прибавете към яйчения крем като бъркате с шпатула.
4. Сглобяваме десерта като редуваме корите и крема, като оставяме малко от крема за измазване и накрая пръсваме десерта с натрушените изрезки от корите.