Сладолед и сладоледени удоволствия

  • 79 076
  • 323
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 19
И аз искам да ви кажа моята рецепта за сладоледено удоволствие:
2 пак различен вид сладолед на прах - 100гр се приготвят по указанието на опаковката . Две готови рула на "Роял кейк" се нарязват на филийки. Редят се във форма подходяща за фризера като се редуват блат от рулото, ред сладолед, блат от рулото, ред от другия цвят сладолед...Всъщност мерките са според формата която имате, но резултата винаги е  newsm10
Добър апетит!

# 211
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
ddoychinova, ей, страшна си, казвам ти!   bouquet
Я вземи ми спретни една сладоледена торта и на мен, че днес имаме празник, да почерпим!  Hug

# 212
  • Мнения: 349
Ренка , твоето удоволствие  е супер - ще го пробвам скоро.  chef
marina7510, ето моето предложение за сладолед "френска нуга" - без яйца:
 Сладолед “Френска нуга”  - вариант  без яйца


Течна сладкарска растителна сметана (охладена) 250мл се разбива със 25 гр. захар кристална, докато се получи твърда пяна.  Разтопява се  бял шоколад 50 - 100 гр. с 1 сл.л краве масло  и  се  добавя към растителната сметана.  Разбива се  суха сметана /аз използвам фиксираща на д-р Йоткер (Schauma Fit)/ с 130 мл мляко,  и прибавя към сметаната. /Слагам суха сметана и шоколад,  за да се посили маслеността и плътността на нискомаслената растителна сметана/. Към сместта се добавят: крокант от лешници; портокалови кори , парчета изцедено сладко от смокини, парчета сушени кайсии, стафиди или др. сухи плодове. Количество по желание /аз влагам около 50-100 гр./
Слага се в камерата за няколко часа (аз от вечерта за другия ден) да замръзне. /Този път го правих в машината за сладолед. / Изважда се от фризера непосредствено преди сервиране. 
Има разлика с оригиналната, но e за всички, които се притесняват от сурови яйца.
t_ilieva, благодаря ти и черпя

Последна редакция: сб, 07 юли 2007, 17:28 от ddoychinova

# 213
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
ddoychinova, не се издържаш вече!
Я веднага, ама веднага казвай къде точно живееш? Може и на лични!  Wink

# 214
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
DOYCHINOVA
нАИСТИНА СИ СТРАХОТНА
Худжничка направо
Четейки съставките вярвам че е превъзходно.
Аз минах малко на желирано кисело мляко че е по-леко за жегата.Вчера правих желирана торта с кайсии и я сложих в камерата за малко ,но я забравих и тази сутрин закусихме сладоледена торта.Доста е замразена.Но заливката с кайсиевата смес отгоре е супер.Като фруктов сладолед.

# 215
  • София
  • Мнения: 282
ddoychinova твоето предложение ми звучи страхотно и непременно ще го пробвам! Благодаря за рецептата!

# 216
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Ренка , твоето удоволствие  е супер - ще го пробвам скоро.  chef
marina7510, ето моето предложение за сладолед "френска нуга" - без яйца:
 Сладолед “Френска нуга”  - вариант  без яйца


Течна сладкарска растителна сметана (охладена) 250мл се разбива със 25 гр. захар кристална, докато се получи твърда пяна.  Разтопява се  бял шоколад 50 - 100 гр. с 1 сл.л краве масло  и  се  добавя към растителната сметана.  Разбива се  суха сметана /аз използвам фиксираща на д-р Йоткер (Schauma Fit)/ с 130 мл мляко,  и прибавя към сметаната. /Слагам суха сметана и шоколад,  за да се посили маслеността и плътността на нискомаслената растителна сметана/. Към сместта се добавят: крокант от лешници; портокалови кори , парчета изцедено сладко от смокини, парчета сушени кайсии, стафиди или др. сухи плодове. Количество по желание /аз влагам около 50-100 гр./
Слага се в камерата за няколко часа (аз от вечерта за другия ден) да замръзне. /Този път го правих в машината за сладолед. / Изважда се от фризера непосредствено преди сервиране. 
Има разлика с оригиналната, но e за всички, които се притесняват от сурови яйца.
t_ilieva, благодаря ти и черпя


Дълго търсената рецепта   bouquet

# 217
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Привет на всички! Ето и моето предложение "Френска нуга" ! Правих го преди няколко дена и стана превъзходно особено за горещините!

Продукти:

1/2л. сметана Hopla
6 белтъка
200 гр. конфитюр от смокини
100гр счукани орехи

Първо се карамелизират 5-6с.л. захар след което се разстилат върху станиол и като стегне карамела се начукват на ситно. Сметана се разбива. Белтъците се избиват на сняг с 2с.л. захар. Внимателно се смесват сметаната, белтъците, конфитюра, орехите и карамела. След това се изсипва в подходящ съд, който се обвива с фолио и в камерата за няколко часа за да стегне хубаво. След което се вади от съда(аз го правих в продълговат съд за кекс) режат се по 2 филийки в чинийка и сe полива с топинг карамел.
Това е всичко! Лесно, бързо и вкусно! Надявам се да ви хареса!!!

Имам и снимка, но не разбрах как мога тук да сложа(пробвах с вмъкни изображение, но после........?)! Ако някой ми поясни ще я пусна!





Ще се опита на всяка цена  Peace

# 218
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
това е рецептата :

Бон Апети - Иван Звздев
Нуга сладолед с мед и бадеми Френска кухня
21/5/2007
 Списък на необходимите продукти:

370 мл готварска сметана
60 мл студена вода
60 г захар
60 г мед
50-60 г сурови бадеми
4 белтъка
1 ч. ч. малини (100 г)
1 с. л. захар
 
Начин на приготвяне:

 1. Бадемите се сипват в купа, заливат се с вряла вода и се изчаква да се охладят.
 2. След това се обелват (за целта може да се използва кухненска кърпа), изпичат се в сух тиган и се смилат на едри парчета.
 3. Белтъците се разбиват с миксер, като към края се добавя 1 с. л. захар.
 4. Приготвя се захарен сироп, като в тенджера се смесват 60 мл вода и 60 г захар. След като кипне, сместа се оставя да ври около 5 минути.
 5. За да се провери готовността на сиропа, малко от него се капва в съд със студена вода. Ако е готов, сиропът става на топче.
 6. Сиропът се налива на тънка струйка в белтъците, като те междувременно се разбиват с миксер.
 7. Охладената сметана се сипва в дълбока купа и се разбива с миксер, като към края се добавя медът.
 8. Белтъците се смесват със сметаната. Сипват се смлените бадемови ядки и се разбърква добре.
 9. В предварително намазана с олио форма за кекс се сипва част от сместа и по краищата се нареждат половината малини.
 10. Отгоре се разпределя част останалия крем, още един ред малини и отново крем. Готовият десерт се оставя да стегне за 3-6 часа във фризер
 
 
 



И това ще влезе в колекцията ми за НУГА  Hug

# 219
  • Мнения: 349
t_ilieva , marina7510 , shushi7777 , tarlio    bouquet - благодаря Ви  bouquet

tarlio - твоята желирана торта по рецептата на Рая от форума ли е newsm78 и ако става за сладоледена и желирана, защо не пуснеш рецептата    chef

# 220
  • Мнения: 1 161
Предполагам че това означава ДА!!!  Wink
t_ilieva, marina7510, - и какво стана: трима са много, а...   #2gunfire

За всички, които се интересуват от домашна машина за сладолед
вижте това
и
прочете тук коментари

И за да не е само текст /днешния десерт/ сладолед - 'полосатик" - все още не в машина


Това нещо само ли замразява?

# 221
  • Мнения: 349
Ludmil ,
Това нещо само ли замразява?
Според конструкцията си дом. машини за сладолед са или с агрегат или с купа/контейнер/ за замразяване.
Споменатата машина е с купа. Купата за замразяване трябва да е охладена за най-малко 24 часа преди приготвянето на сладоледа до температура - 18° - според упътването към машината. В нея се поставя сместа за сладоледа, включва се и започва разбъркването и охлаждането му. След около 15 - 30 мин. има полуготов сладолед / много студен, покрая стените и леден, пухкав крем/, който се изважда и дозамразява в камерата.

# 222
  • Мнения: 1 161
Ludmil ,
Това нещо само ли замразява?
Според конструкцията си дом. машини за сладолед са или с агрегат или с купа/контейнер/ за замразяване.
Споменатата машина е с купа. Купата за замразяване трябва да е охладена за най-малко 24 часа преди приготвянето на сладоледа до температура - 18° - според упътването към машината. В нея се поставя сместа за сладоледа, включва се и започва разбъркването и охлаждането му. След около 15 - 30 мин. има полуготов сладолед / много студен, покрая стените и леден, пухкав крем/, който се изважда и дозамразява в камерата.
Mда, но ние нямаме камера. А откъде може да се вземе машинка с агрегат?

# 223
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
doychinova, да тортата е по рецепта на Рая
Просто я сложих в камерата. Доста е ледена.И плодовото покритие е като фруктов сладолед ,ако си спомняш едно време.Сега не знам дали се продарат такива.Май има едни моливчета на Делта.

# 224
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=100693&photo=95

това е само сладолед-като торта
В средата е крем Оле ванилия и той стана доста твърд .Ако се сложи сладоледа на прах на Биосет в средата ще е по-добре

Общи условия

Активация на акаунт