Как да си направим френски сладолед?

  • 11 463
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 198
Много благодаря Grinning

# 31
  • Мнения: 2 783
Мммммного обичам сладолед,да се драсна че да не ви загубя.
  bouquet за рецептата.

# 32
  • Мнения: 198
Сладоледа е прекрасен HugНаправете го,няма да съжалявате Simple Smile
Благодаря за споделената рецепта mama Tin Grinning
Н Laughingе мога да повярвам-мога да правя разкошен сладолед и то без машина

# 33
  • варна
  • Мнения: 1 830
Днес го направих - стана страхотен Peace.Направо не мога да повярвам, толкова е вкусен.Нямах сладко от смокини и сложих сладко от малини.В къщи не им хареса само едно нещо - направих половин доза CrazyМерси за рецептата Hug

# 34
  • Мнения: 3 410
Момичета, много се радвам , че сладоледа ви е харесал.  Hug
Мими 82, и у нас първия път не харесаха, че съм направила половин доза, затова вече си знам урока - 1 литър сметана и никаква половин доза.

# 35
  • Добрич
  • Мнения: 5 475
Аз имам същата рецепта, но яйцата са 7. Не съм имала проблеми със суровите яйца до сега. Част от купичките прибирам във фризера в съвсем натурален вид, защото дъщеря ми харесва сладоледа така, а другата част смесвам с каквото имам под ръка. Винаги става вкусно.

# 36
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
За тези които се притесняват от суровите яйца
Яйцата както са разбити и малко от сметаната може да минете на котлона.Както се прави крем .С постоянно бъркане .Като се охладят го прибавяте към разбитата сметана.

# 37
  • София
  • Мнения: 9 899
Аз се притеснявам от суровите яйца и ще взема наистина да ги мина през котлона.Нали няма опасност от пресичането им?

# 38
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Няма .Бъркаш непресъснато.На слаб огън.Да не се залепи.

# 39
  • Добрич
  • Мнения: 5 475
Когато заварите яйцата няма да можете да вкарате въздух с тях в сладоледа. Въздухът в сладоледа е причина сместа да не стане на лед, а той се вкарва чрез разбиването на сметаната и на белтъците. Когато се смесват белтъци, жълтъци и сметана трябва да се бърка с лъжица, за да не излезе въздуха. Имам още една рецепта за сладолед, която правя от 15 годишна, само че тя не е със сметана, а е с мляко. В нея също има 7 яйца. Жълтъците се заваряват, но белтъците се слагат сурови разбити на сняг/ вече написах, че се добавят чрез разбъркване с лъжица /,за да стане сладолед, а не лед. Когато бях дете у дома не сме оставали без този сладолед през лятото. Докато свърши едната доза и още същия ден правехме нова. Никога не се е случвало да има проблем със суровите яйца.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт