Моите рецепти

  • 64 184
  • 73
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 309
Бисквитена мини торта "Рай"

Продукти:

1 шоколадов крем "Парадайз" на "Д-р Йоткер"
1 ванилов  крем "Парадайз" на "Д-р Йоткер"
1 сметана на прах - ванилия
600 мл прясно мляко
1 п. бисквити "Закуска" - бели


Приготвяне:

Двете кремчета се разбиват в отделни купи  с по 200 мл прясно мляко.В трета купа се разбива сметаната на прах също с 200мл прясно мляко.В подходяща тавичка се редят два реда от по 4 бисквити.След това върху тях се слага белият крем .Пак се редят 8 бисквити .Върху тях - шоколадовия крем , пак бисквити и накрая - сметаната.Украсява се по желание.


*Торта е най-вкусна след като е престояла една нощ в хладилника.

Последна редакция: нд, 16 ное 2008, 21:14 от бибиЯна

# 16
  • Мнения: 309
Американски шоколадови бисквити

Продукти:

250гр. масло
200гр. захар
200гр. кафява захар
350гр. брашно
250гр. настърган шоколад
100гр. изпечени смлени ядки
2            яйца
1            ванилия
3/4ч.л.   сода бикарбонат
1ч/4ч.л. сол

Приготвяне:

С миксер се разбиват яйцата , захарта , маслото и ванилията.Отделно се смесват солта , содата , и брашното .Постепенно се прибавят към първата смес.Накрая с добавят шоколадът и ядките .Разбърква се добре с лъжица.
Оформят се топчета , леко се сплескват и се редят в намаслена тавичка.
Пекат се на 175 градуса.

# 17
  • Мнения: 309
Бутер сладкиш с ябълки


Продукти:

500гр.  бутер тесто
обикновени бисквити
канела
стафиди
бадеми / орехи
ябълки
захар


Приготвяне:

Тесто се реже на две еднакви части.По средата на едната се ръсят натрошените бисквити .В купичка се смесват канелата , стафидите и ядките ( смлени на едро ) , разбъркват се и се ръсят в/у бисквитите.Най-отгоре се реди ябълка настъргана на едро.
С другата част от тесто се покрива плънката.Краищата на двата листа тесто се слепват с вилица .
Пече се до порозовяване.
След като изтине , сладкишът се поръсва обилно с пудра захар.


*Ябълките може да се позапържат леко.
*Добре е  да се сложи захар .
*Количеството на  продуктите е на око , според индивидуалния вкус.
*Плънката стана малко суха , така че може да се чукне едно яйце към сместа с орехите .




Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 21:18 от бибиЯна

# 18
  • Мнения: 309
Картофено руло

Продукти :

1 кг картофи
1 глава лук
2 яйца
черен пипер , червен пипер , чубрица , сол

Приготвяне :

Картофите се сваряват , обелват и настъргват на едро.Към тях се добавят яйцата , нарязаният на ситно лук и подправките.Омесва се добре.
Сместа се разстила върху найлон или фолио .В единия край се слага "плънка " по избор ( Моята беше от печурки , кашкавал , Хамбургски салам .Съжалявам само ,че нямах кисели краставички , та да сложа и от тях. ).
Прави се руло като навиването започва от края с плънката.
Рулото се слага в подходяща намаслена и набрашнена ( за по-лесно изваждане ) тавичка .Най-отгоре се слага кашкавал - парчета или настърган.
Пече се на  180 градуса  до запичане на кашкавала.


# 19
  • Мнения: 309
Сладкиш "Негърско дупе"

Продукти за блата :

4            яйца
2 ч.ч.     захар
2 ч.ч.     брашно
2            ванилии
1 к.        кисело мляко
1 ч.л.     сода бикарбонат
50 гр.   стафиди

Продукти за глазурата :

150 гр.  пудра захар
100 гр.  краве масло
100 мл   вода
50 гр.    какао за сладкиши

За поръсване :

40 гр.   кокосови стърготини


Приготвяне:

Яйцата се разбиват добре със захарта .Добавят се брашното , ванилията и бакпулверът.След това като се бърка с лъжица внимателно , за да не спадне сместа , се добавя една кофичка кисело мляко и стафидите.Получената смес се пече в подходяща намаслена и набрашнена тава  на 180 градуса.
Продуктите за глазурата се кипват .

След като изстине , блатът се залива с горещата глазура  като предварително е бил нарязах на ромбове или квадрати и е надупчен с вилица .
Накрая се поръсва с кокосови стърготини.


*Продуктите са за "хайдушка " доза - аз пекох блата в тавата , която е към готварската печка.



Още един вариант :



Разликата е ,че в сместа , няма стафиди , а есенция шоколад.Сладкишът е залят отгоре с пудинг на "Д-р Йоткер".

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 18:33 от бибиЯна

# 20
  • Мнения: 309
Яхния с пиле и спагети

Продукти:

500 гр пилешко филе
2     големи глави лук
3-4  склидки чесън
2     моркова
1     картоф
20   сламчици спагети
1     кубче пилешки бульон
       къри , сол , червен пипер , черен пипер

Приготвяне :

Филето се реже на кубчета , лукът на две и после на филийки , морковите - на кръгчета , картофите - на дребно .Към тях се добавят целите склидки чесън и подправките - на вкус .След като поври 10 минути , се слагат и спагетите начупени на четири .
Яхнията е готова , когато пилешкото се свари.


# 21
  • Мнения: 309
Руло "Стефани" в бутер тесто

Продукти:

500 гр   бутер тесто
250 гр   кайма
2-3        сварени яйца
2           сварени моркова
2-3        кисели краставички
1           домат
1           глава лук
             кашкавал
             сол , черен пипер , чубрица , индийско орехче , кимион

Приготвяне :

Каймата се смесва с подправките ( на вкус ) , нарязан на ситно лук и смачкан домат .Запържава се много добре.След това се разстила върхи листа бутер тесто .От горе се редят четири реда  ( един до друг) от "плънката " - ред краставички , ред яйца , ред кашкавал , ред моркови.
Прави се руло .Отгоре се маже с разбит с малко вода жълтък .Ръси се със сусам.
Пече се до порозовяване на тестото.



Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 21:53 от бибиЯна

# 22
  • Мнения: 309
Сладкиш с ром и круши

Продукти:

4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч. ч. брашно
1 ампула ром ( 3-4 с.л. ром - напитка )
3 с.л. какао
2-3    круши

Приготвяне:

Подходяща намаслена тава се поръсва с 4-5 с.л. захар.Редят се филийки круша , а върху тях - сместа .Пече се на 150-180 градуса.


*Ромът може да се замести с ванилия.

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 17:27 от бибиЯна

# 23
  • Мнения: 309
Салата - боб с риба тон

Продукти:

боб
риба тон
лук
маслини
джоджен , сол , черен и червен пипер


*Няма точни пропорции на продуктите - всичко се слага  според индивидуалния вкус.

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 21:56 от бибиЯна

# 24
  • Мнения: 309
Картофени палачинки

Продукти :

1 кг          картофи
1-2           моркова
1 глава    лук
100 гр.    твърд кашкавал
100 гр.    колбас ( аз използвах телешки салам )
2 бр.        яйца
                сол
                чубрица
                черен и черен пипер

Приготвяне:

Картофите ( сурови! ) се обелват и настъргват на ситно .Доста е пипкаво , но си заслужава.По-нетърпеливите може да използват блендер.Настърганите картофи се изстискват добре .Добавят се морковите , настъргани на ситно и лукът , кашкавалът и колбасът - настъргани на едро.Следват - две яйца и подправките - на вкус. 
В тефлонов тиган се слага един пръст олио .След като се нагорещи добре олиото , с черпак се загребва от сместа и се разстила като за обикновена палачинка.Добре е да не е много на тънко , за да не се начупи при обръщането.
Пържи се до порозовяване.




           

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 21:57 от бибиЯна

# 25
  • Мнения: 309
Картофена фантазия с шунка

Продукти :

1 кг       сварени картофи
2           яйца
200 гр.  шунка
2           домата
             лук
             сол
             магданоз

За заливката :

1 кофичка   кисело мляко
2                  яйца
                    брашно

За поръсване :

около 100 гр.  кашкавал

Приготвяне :

Картофите , шунката , лукът и доматите се режат на ситни кубчета или се рендосават на едро.Добавят се две яйца ; сол и магданоз на вкус.Сместа се разстила в намазнена тава .
Прави се заливка от киселото мляко , яйцата и брашното с гъстота като за палчинки.С нея се залива карофеният блат .
Най-отгоре се настъргва кашкавалът.
Пече се на 180 градуса до порозовяване на заливката .





   

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 09:29 от бибиЯна

# 26
  • Мнения: 309
Курабийки

Продукти:

2     яйца
1ч.  кисело мляко
1ч.  захар
1л.  сода бикарбонат
1ч.  олио / свинска мас /
       брашно


Последна редакция: сб, 30 май 2009, 17:49 от бибиЯна

# 27
  • Мнения: 309
Руло с мармалад

Продукти :

4     яйца
1ч.  захар
1ч.  брашно
4л.  вода
1     ванилия
1л.  бакпулер
       мармалад
       пудра захар

Приготвяне:

Яйцата се разбиват добре със захарта.Прибавят се брашното , ванилията и водата .Разбърква се.Последно се добавя бакпулверът.
Сместа се изсипва в правоълълна тава , която предварително е намаслена и набрашнена.
След като изстине , блатът се маже с мармалад по избор .Завива се на руло .Поръсва се с пудра захар.



Последна редакция: вт, 25 ное 2008, 10:29 от бибиЯна

# 28
  • Мнения: 309
Баклава

Продукти :

1 пакет  кори за баница
125 гр.   краве масло
4            яйца
1 ч.ч.     захар
1            ванилия
1 с.л.      бакпулвер
1 ч .ч.    орехи - смленио хн
              кората на един лимон-настъргана на ситно


За сиропа :

1 кг      захар
1 л        вода


Приготвяне :

Половината пакет кори се слагат в подходяща ( най-добре правоъгълна ) тава .Върху нея се изсипва плънката приготвена от 125 гр. краве масло , 4 яйца , 1 ч.ч. захар , ванилията ,бакпулверът и лимоновата кора и орехите.Най-отгоре се реди останала част от корите .
Преди да се изпече баклавата се реже на парчета - квадрати , правоъгълници ... по избор.
Пече се на 180 градуса до порозовяване на корите.
След като изстине , се залива със сироп приготвен от 1 л вода + 1 кг захар .


*Баклавата е най-вкусна , когато е добре охладена.
*Ако в сместа се сложат няколко супени лъжици течен шоколад , се получава страхотна баклава с шоколадов вкус .





Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 13:50 от бибиЯна

# 29
  • Мнения: 309
Локумки с бира

Продукти:

1 ч.ч.          бира
1 1/2 ч.ч.    брашно
1 с.л.           бакпулвер
1/2 ч.ч.       олио
1                 ванилия
2 кутии       локум

Приготвяне:


От бирата , брашното , олиото , ванилията и бакпулверът се прави нетвърдо тесто.Тестото се разточва  на листи с дебелина 0.5 см .Режат се триъгълници , по средата на които се слага парче локум.
След изпичане локумките се поръсват с пудра захар.




Общи условия

Активация на акаунт