Tolik представя...

  • 3 286
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3
Паеля
Паеля е най-прочутото испанско ястие. Името му произхожда от плоския кръгъл съд, в който се приготвя, но може да ползвате и обикновена тенджера

Продукти 
500 гр  ориз
400 гр  морски дарове
2 бр.  яйца
40 гр  моркови
40 гр  пиперки зелени
60 гр  пиперки червени
50 гр  грах
50 гр  царевица сладка
40 гр  лук кромид стар
50 мл  олио
   
Приготвяне
Запържете ориза в сгорещеното олио
От време на време разбърквайте с дървена лъжица
Пържете докато оризът стане прозрачен
Изсипете го в подходящ съд и в същия тиган изпържете яйцата (бъркани)
Смесете ги с ориза и добавете нарязаните на кубчета моркови и пиперки
Добавете грахта и царевицата
След като се поизпържат, залейте с вода - 1-2 пръста над повърхността
Варете няколко минути
Докато оризът е още твърд прибавете лука
Накрая сипете морските дарове, като отделите скаридите (тях сложете последни)
Подправете ястието на вкус със сол, черен пипер, куркума и шафран
Сервирайте паелята топла със соев сос на масата.

# 1
  • Мнения: 3
Подлучени тиквички

Продукти
5 тиквички
4 с.л. брашно
2 ч.ч. кисело мляко
1 гл. чесън
Сол
Копър
Олио


Приготвяне
Тиквичките се измиват и се нарязват на кръгчета, не по - тънки от 1 см, оставят се да се изцеди част от сока им. Овалват се в брашно и се изпържват в загрятата мазнина до златисто оцветяване.
Чесънът се стрива със солта и се смесва с киселото мляко, нарязания на ситно копър и 2-3 супени лъжички от горещата мазнина.
С получения сос се заливат разпределените на порции изпържени тиквички.


Общи условия

Активация на акаунт