неповторимия пакистан втора тема

  • 39 779
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Алвера - прилича ми на Spinach Paratha ...с повечко спанак Simple Smile
Голяма вкусотия...Аз съм го пробвала и с лопуш и с листа от червено цвекло - няма такава вкусотия.
Ето как се прави http://www.manjulaskitchen.com/2008/01/27/spinach-paratha/

# 46
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
  • Мнения: 942
Миг, благодаря за линка.Изглежда ми лесно за правене. Имам във сризера и спанак, и листа от цвекло. Ние много обичаме зелени супи и аз си имам запаси  Simple Smile
Ти опитвала ли си да си слагаш листа от цвекло в буркани за зимнина? аз пробвах една година, но като отворих буркана се оказа, че  не става за ядене- много непричтно миришеше. Не можах да разбера защо.
Лека вечер на всички   bouquet

# 47
  • Мнения: 689
Виждате ли сега:Миг дойде и показа,че е по-пакитка от пакистанките
и даде рецепта за парата Crossing Arms

Рейн-нещо за Рамадан да кажеш?Постят ли в Пк,украсяват ли?
какво папкат на Ифтар?

# 48
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
В.Лилия - аз съм толкова запленена от госпожа Манджула , че винаги , когато имам време гледам някоя рецепта. Направо ме хипнотизира. Simple Smile
Но, мисля,че тя не е пакистанка, а индийка, което не е от значение за рецептата, все пак са били един народ.
Съжалявам, че не владея английски добре, иначе бих и писала нещо благодарствено и бих участвала във форума. Направих опит да събудя интерес в готварския , но темата не просъществува.

Алвера - не съм стерилизирала листа от цвекло и спанак, само лопуш. Листа от цвекло дори опитах наскоро - много обичам зелении.

# 49
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
  • Мнения: 942
Рейн-нещо за Рамадан да кажеш?Постят ли в Пк,украсяват ли?
какво папкат на Ифтар?
Какво е Ифтар?
Каква украса се прави за Рамадан, не само в Пакистан, а по принцип?
Сетих се, веднъж видях истинска домашна баклава ( турска). Беше като произведение на изкуството- в средата по-препечена , почти на правилен кръг, а в края по-светла. Направо ни беше жал да я ядем. Поне докато хапнахме първото парче. Посля нямахме никакви задръжки  Laughing
В Пакистан прави ли се баклава или това е по-скоро турски десерт? Може да ми е глупав въпроса  Embarassed
Мигче, с теб ще се разбираме по отношение на зелениите  Hug. Няма проблем да си стерилизираш лапад. Само предварително го попарваш във вряла вода , слагаш в буркани , стерилизираш само 5 мин. и е готов. Бързо, лесно, вкусно!   chef

# 50
  • Varna
  • Мнения: 2 596
ФАРАШКИТЕЕЕЕ Hug
Малеййй, каква тишинаааааа #Crazy
Като гледам Мигчето и Алвера какви неща правят аз се засрамвам Embarassed

# 51
  • Мнения: 0
зравейте момичета!незнам защо ви се струва трудно приготвянето на тесто?може да си купите миксер и просто няма да се притеснявате.има различни видове тесто.най-популяно е  типовото брашно,аз го ям,но предпочитам бялото.приготвянето е  лесно слага се брашно,вода и който иска сол и се замесва.аз лично обичам да го правя като прибавям и малко кисело мляко и сол,след което стават много хубави и леко хрупкави.също така отгоре могат да се намазавт и масло,и то вече незнам как го приготвят.ам много харесвам нан,много по вкусен ми е.иначе ощенявам с 6 пратата  с картофи,или спанак или кайма.но всеки си има различен вкус Grinning

# 52
  • Мнения: 1
Здравейте,

Гони ме голям мързел напоследък...Хей след няколко дни ще имаме национален празник в тази тема, голям купон, голямо ядене ще е, голямо месене на тесто ще падне  Mr. Green

Миг, и аз съм почитателка на леля Манджула, доколкото може да се каже, че почитам кулинарното изкуство...В нейно изпълнение засуканите азиятски манджи не изглеждат толкова плашещи...днес правих парАта, но нямах спанак и се наложи да импровизирам. Разтопих малко сирене в зехтин, това ми беше единия пълнеж, другия...имах от вчера малко картофена салата, размазах я и това ми беше другия пълнеж...мъжо си облиза пръстите чак ме разпитва откъде съм се научила.

Такасакиши, и аз предпочитам наан...по-голяма вкусотия няма! Но не знам как се прави, в киселото мляко е тайната, или има нещо друго?

Алвера, ифтар е когато се прекъсва постенето всеки ден при залез слънце. Най-добре е първото, което хапнеш и пийнеш да е фурми с мляко, а след тях пада голямото ядене...За украсата не мога да се сетя, миналия Рамадан бях в Пакистан, но поради причина, че там има украса през цялата година (гирлянди, цветни лампички) не ми се е набила в съзнанието някаква специална украса за този месец.

Между другото, след като вече се научихме да правим параАта, да ви светна, че автоматично знаем и как става чапати.  С един удар два заека....Прави се по същия начин както парата, само че изключваме мазнината..не се слага мазнина нито в самото тесто, нито в тигана...просто се припича на сух тиган.

Ето и тиганът, който е най-добре да се използва за горните вкусотии:

# 53
  • Мнения: 0
eхооооооо как сте момичета-кокичета!  Hug имам нужда от спешно инфо за речник урду-български - или по точно за съществуването му  Rolling Eyes брат ми ще ми гостува скоро тук в Кипър и ми се ще да ми донесе такъв от България!
Оффф напечено ми е! След 3 седмици заминаме за пакистан да се запозная със семейството на мъжо, а знам само "Мере нам Весела хе"!!!  bowuu  bowuu  bowuu еми дотук!  Whistling

много благодаря предварително

# 54
  • Varna
  • Мнения: 2 596
АРАБСКО КАФЕНЦЕ Hug
че ти пак знаеш много бе. Те и толкова незнаят на български. Ама знам ааааааз, искаш да направиш добро впечатление като всяка българка. Добро момиче си тиииии  bouquet
За речника нинам. Момичетата които са свързани със Пакистан дано по скоро се включат, че да кажат.
МОНСУНЧЕЕЕ- де си бе, помагай на Арабското кафенце.

# 55
  • Мнения: 482
Не съм сигурна, че може да се намери точно такъв речник, ние имахме английски-урду, обаче сме го подарили на някой, в къщи никой не го използваше  Mr. Green Моят съпруг знае перфектно български, а аз така и не проявих интерес към техния език, той все ми предлага да ни води учителка в къщи - за мен и децата, но какъв е смисъла, той сам не ги учи, че му е майчин език, та ще идва българка да ни преподава...
А, и нашите деца толкова знаят "Мере нам ... "  Laughing

# 56
  • Мнения: 113
Здравейте и от мен  Peace
Не вярвах че ще намеря такава тема,но ето че и това се случи  Crazy
Аз се намирам в Пакистан и да ви кажа тук е ужасна жега,просто не се търпи.Вярно че сега е сезона на мусонските дъждове,обаче тук в Пешавар валя само за няколко часа преди няколко дена и това си беше  Crossing Arms А и този режим на тока направо така ме вбесява,че няма до къде  #Crazy #2gunfire
Който се намира в близост да свирка.Има ли такива които за постоянно са тук или само си правите разходки  newsm68

# 57
  • Varna
  • Мнения: 2 596
mactub wavey
E, намират се булки дето си прихождат във Пакистанско. Те ще ти се обадят smile3503

# 58
  • Мнения: 0
Добре дошла, Mactub  bouquet

Надявам се тука да ти хареса,доколкото знам има момичета които са ходели до Пакистан,но никой от тях не живее за постояно там.

Прата да си призная много обичам, но аз купувам готови и само ги слагам за минута или две на тигана Simple Smile

Да си призная обожавам нан с масалце отгоре Embarassed

# 59
  • Мнения: 1
Арабско кафе, съмнява ме да има речник български-урду...Вероятно на пръсти се броят българите изучаващи урду и пакистанците изучаващи български.  Ние видяхме голям зор да немерим преводач...няма ли да свърши работа  урду-английски речник, това поне много лесно се намира. Кажи подробности, къде ще бъдете, за колко време...?

Делтей, надценяваш ме...за 9 месеца нищо не научих там, само няколко фрази, с които ми проглушиха ушите, до февруари все им беше много студено, от март изведнъж им стана много горещо и все това повтаряха...ей такива основни неща знам...урду не ме привлича, не ме стимулира, купих си учебник с диск, ама доста бързо го зарязах...Пък и мъжа ми държи детето да знае по-скоро пащу, а не урду.

Мактуб, добре дошла! Силно ти съчувствам за жегата и спирането на тока, миналата година по това време бях на същия хал...А ти какво правиш в Пешауар, нядявам се, че си временно там. Сега едната от лондонските сестри на мъжа ми е в Лахор с дъщеря си, въпросната щерка е на 17 г, родена и отраснала в Англия, и сега вече бере душа в Пакистан, а не са стояли и един месец още...Ние българските обаче сме издържливо племе, определено по-добре се справяме в екстремните климатични и битови условия. Grinning

Бейбли, я, се научи да месиш тесто, после няма да искаш да погледнеш купешката парата.

Общи условия

Активация на акаунт