Кукър!!! Вече всеки знае какво е това!

  • 130 431
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 2 214
Браво!
Заповядай в новата тема.

# 721
  • Мнения: 0
OT KADE MOGA DA ZAKUPYA TENDJERA ZA ORIZ NA NAI EVTENA CENA ???AKO NYAKOI VASH POZNAT PRODAVA MOLYA PISHETE MI !!!! Hug

# 722
  • Мнения: 2 214
Е Лидъла сега ги има, но не мога да дам мнение.

# 723
  • София
  • Мнения: 15 491
  Хубава е, малка е, но върши работа.Засега само ориз, мляко с ориз и мляко с грис съм варила.

# 724
  • Мнения: 92
Привет,на всички в темичката !
Нова съм сред вас и от вчера се оглеждам непрестанно за оризоварка в нета.
Понеже виждам,че тук присъстващите имате сериозен поглед върху всичко,свързано с тези машинки,искам да ви попитам какво ще кажете за тази:
http://slowcooker.bg/product/53/ured-za-gotvene-na-oriz-krok-pot-2-2-l-sote.html
Керамичен съд е и ми изглежда надежден newsm78 Аз не ям месо и ужасно обичам ориз във сичките му вариации.Падам си най-вече по по-твърдо сварения ориз,от индийския тип,с разделящи се зрънца.
Какво ще ме посъветвате?Към коя марка оризоварка да се ориентирам за целта?
Предварително благодаря на отговорилите  bouquet

# 725
  • Мнения: 9 991
Луда Гъба! Taka се вари  ориз и без машина , споделено от мой познат готвач. Ориза се вари като макарони в много вода, после се оцежда и изплаква със студена вода , за да се спре варенето. Ако искаш да е по китайски , запържваш каквото искаш в тигана, накрая изсипва ориза бъркаш и готово , така го готвят в китайските ресторанти.

# 726
  • Мнения: 92
Adelinda,благодаря ти за отговора!
В интерес на истината,от познавачи знам,че най-вкусният ориз не е китайският,а кубинският!А той,също като индийския,се готвил така-първо се запържвал в мазнина,за да може всяко зрънце"да се напие с мазнина",както казват те,та след това да се ронят едно от друго и в същото време оризът да е пухкав.При самото запържване призът "се оцъкля",както му казваме ние,а след това придобива един такъв млечен цвят.Именно в този момент се изсипва врялата вода,след което огънят се намаля на минимум.Вари се 5 минути,след което се изключва.Така оризът се досготвя от остатъчната топлина и пара в съда,под капака.За целта съдът,в който се приготвя оризът,трябва да е  дебелостенен.Водатата в съотношение с ориза трябва да е 1,5:1.Но това е за любителите на по-твърдо сварения ориз,както споменах по-горе.
А сега да се върна на оризоварката,че се отплеснах ooooh! Ами нали уж тези машинки приготвяли ориза по най-рзлични варианти,според добавеното количество вода?Толкова много хвалби прочетох за тях,че все си мисля,че си струват пръснатите пари Crossing Arms

# 727
  • Мнения: 9 991
Едното е начин на готвене , другото е рецепта как да се приготви, когато го ядат вместо хляб. Винаги ми е било интересно как го приготвят , по-скоро интересно да го опитам сготвен по начина по който те го правя. Не знам защо съм решила , че е по вкусно , вероятно защото те го ядат толкова много , а ние не толкова.

Скоро гледах по една от телевизиите рецепта как го правят японците.

Ориза се измива и притрива и изплаква да стане кристален. 1:1+10% вода и ориз в средно голяма тенджера се кисне , после вари . Да ври 25/30 мин. Всяко зрънце трябва да блести . На фурна ако се приготвя 20/25 мин. После ориза се оформя с пръсти , може да му се сложи пълнеж.

Не съм я правила рецептата , но покрай темата ви се зарибих , смятам скоро да си го приготвя.

# 728
  • Мнения: 2 214
Привет,на всички в темичката !
Нова съм сред вас и от вчера се оглеждам непрестанно за оризоварка в нета.
Понеже виждам,че тук присъстващите имате сериозен поглед върху всичко,свързано с тези машинки,искам да ви попитам какво ще кажете за тази:
http://slowcooker.bg/product/53/ured-za-gotvene-na-oriz-krok-pot-2-2-l-sote.html
Керамичен съд е и ми изглежда надежден newsm78 Аз не ям месо и ужасно обичам ориз във сичките му вариации.Падам си най-вече по по-твърдо сварения ориз,от индийския тип,с разделящи се зрънца.
Какво ще ме посъветвате?Към коя марка оризоварка да се ориентирам за целта?
Предварително благодаря на отговорилите  bouquet
Оризоварка е нещо по просто от кукър, и според мен няма смисъл, аз не ям толкова ориз.
В кукъра готвя всичко, започвайки от супа, гювече, спагети, каши всякакви, задушено, зеле и т.н и т.н завършвайки с кекс и хляб.

# 729
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Моят Морфи пак умря, тоя път май безвъзвратно. И дисплея му се пукна,даже не разбрах кога. Или аз му взех здравето, или качеството му не  е толкова на ниво.

# 730
  • Мнения: 2 214
Моят Морфи пак умря, тоя път май безвъзвратно. И дисплея му се пукна,даже не разбрах кога. Или аз му взех здравето, или качеството му не  е толкова на ниво.
Абе душо то сто години мина от как ги купувахме уредите, аз че толкова пари съм дала за моя хич няма да се изненадам ако почине, нали знаеш как ги правят сега. Laughing

# 731
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
О, да, аз знам, че ми се изкупи многократно вече и няма какво повече да искам от него, направо ще се оглеждам за нов. Проблемът е, че свикнах с него и ми липсва,а сега не мога да си купя нов веднага, че с финансите кое по-напред. Simple Smile

# 732
  • Мнения: 9 991
Кое му е предимството на този уред пред нормалното готвене , че да си струва парите не мога да разбера.

# 733
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Ооо, като свикнах с него, котлон не бях пускала толкова време. Как кое, всичко правиш в него без много бъркане и следене дали ще кипне или загори. Освен това можеш да го оставиш да си готви сам, а котлона не можеш да зарежеш и да излезеш. За супи, ястия и мляко с ориз ми е незаменим. Сладкиши и хляб по-рядко правех в него.

# 734
  • Мнения: 2 214
да не говорим че капамата я правя по добре от майсторите във Велинград Joy

Общи условия

Активация на акаунт