Bon appétit с delicate

  • 21 166
  • 47
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 798
Пилешко руло с наденица

2бр. големи пилешки филета
2бр.по-тънка наденица
100гр.кашкавал нарязан на ленти
1к.ч. майонеза
1к. кисело мляко
2с.л. лимонов сок
магданоз
черен пипер
сол
около 10 малки картофчета
Измиваме пилешките филета.Разрязваме отвътре навън напречно и отгръщаме.Поръсваме с черен пипер и сол.Нареждаме наденицата и кашкавала.Завиваме и захващаме с дървени клечки или завиваме с конец.
Подмазваме тавичка с мазнина и нареждаме филетата със "шева" надолу.Отстрани попълваме с картофчета.
Запичаме във фурна до побеляване на месото.
Разбъркваме 1к.ч. майонеза с 1коф. кисело мляко,2с.л. лимонов сок, имагданоз.Заливаме филетата и картофите.Печем до порозовяване.






Рецептата е на Нордина - http://nanita-nordina.blogspot.com/2010/07/blog-post_315.html Heart Eyes

# 46
  • Мнения: 1 798
Славянски гювеч с месо

Около 500гр. - свинско месо
200гр. - ориз
1бр.- тиквичка
1-червена чушка
1-зелена чушка
2-средно големи домата/обелени и нарязани на ситно/
2-моркова
1-голяма глава лук
100гр.-царевица/може и без нея/
1ч.л- червен пипер,1ч.л.-универсална подправка,черен пипер,сол.

Месото се пържи в сгорещената мазнина, след което се изважда.В същата мазнина се задушава лука нарязан на едро.Прибавят се и останалите зеленчуци,червения пипер,подправките и солта.Връщам месото обратно при зеленчуците. Последно прибавям измития ориз.Всичко прехвърлям в глинен гювеч и заливам с топла вода/съотношението вода:ориз е 3:1.Пече се в умерена фурна.Поднасям поръсено с пресен магданоз.

# 47
  • Мнения: 1 798
Свинско месо с праз и пушено сирене

1кг.свинско месо
4-стръка праз лук
1ч.л-червен пипер,1ч.л - универсална подправка
черен пипер,сол,на вкус
олио/слагах на око/
1 -опаковка пушено сирене
1ч.ч-вода
Месото нарязах на хапки и овкусих с черен пипер и сол.След това го наредих в гювеч.Добавих нарязания праз,червения пипер ,универсалната подправка и олиото.Пушеното сирене го нарязах на кръгчета и го сложих най-отгоре. Налива се  водата.Ястието се похлупва и се пече на умерена фурна за около 2 часа.


Общи условия

Активация на акаунт