Ирак, но от дистанция - безумна дестинация за Вашата ваканция !

  • 34 547
  • 747
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 171
jasmin, лек път, дано ви видим скоро живи и здрави !   bouquet

# 736
  • Мнения: 0
Нещо може би интересно за знаещите руски език:
http://rvb.ru/pushkin/01text/01versus/0423_36/1824/0355.htm#ch7

# 737
  • Мнения: 171
Нещо може би интересно за знаещите руски език:
http://rvb.ru/pushkin/01text/01versus/0423_36/1824/0355.htm#ch7
към които, за твое огромно нещастие, все още не принадлежиш:

# 738
  • София
  • Мнения: 7 934
Нещо може би интересно за знаещите руски език:
http://rvb.ru/pushkin/01text/01versus/0423_36/1824/0355.htm#ch7
към които, за твое огромно нещастие, все още не принадлежиш:

Дааааа ама он знае енгилизкиииииии.

# 739
  • Мнения: 171
Дааааа ама он знае енгилизкиииииии.
ама 'щот' пък ние не знаем, нали !

нека си го побъзикам, тоя дето ми измисля прякори. сега учи руски и да видиш какъв смях е у дома !

# 740
  • София
  • Мнения: 7 934
Дааааа ама он знае енгилизкиииииии.
ама 'щот' пък ние не знаем, нали !

нека си го побъзикам, тоя дето ми измисля прякори. сега учи руски и да видиш какъв смях е у дома !

Я бе на дядо тиранозавърчето, а кажи дядовото "Спасибо".

# 741
  • Мнения: 0
Спасибо! Я очень рад, что вы столько рады. Смеетесь несчастие другим .

# 742
  • София
  • Мнения: 7 934
Спасибо! Я очень рад, что вы столько рады. Смеетесь несчастие другим .


А ... видиш ли - шпреха го детето бе. Досущ като местен руснак е станал.
Я не смеялся над твою несчастьем, я тебе поддерживаю.

Бреййй заборавих го тоя език бе, сигур има 20 години от как не съм го ползвал.

# 743
  • Мнения: 171
Спасибо! Я очень рад, что вы столько рады. Смеетесь несчастие другим .
Спасибо! Я очень рад, что Вам так смешно. Смеëтесь несчастья других ".

Е - да се смея ли ? Дядо хаджия и твоите падежи са еднииии ! Я никогда не смеялся на несчастье - я поддерживаю тебя

# 744
  • София
  • Мнения: 7 934
Спасибо! Я очень рад, что вы столько рады. Смеетесь несчастие другим .
Спасибо! Я очень рад, что Вам так смешно. Смеëтесь несчастья других ".

Е - да се смея ли ? Дядо хаджия и твоите падежи са еднииии !

Моите са по спомен. Отдавна не съм го говорил този език. Даже се чудя, че помня някоя и друга дума.

Що си турила портрет на племенника бе, нал съм го виждал на снимка.  Laughing
Ма я как подскача като младо тиранозавърче.

# 745
  • Мнения: 171
и моят е по спомен, ама по-пресен. Нещо съм позабравила кога и какъв предлог имаше с глагола смея се, но знам, че има особеност при отрицателната форма. Утре ще съм в час може би.
Ама като дойде Криси ще каже, май тя беше на "ти" с руския. Аз уж си мислех, че го знам добре, ама последно време се улавям, че говоренето ми куца, трябват ми поне 2 часа, за да вляза в релсите на падежите.

А скача тиранозавърчето. Чакай да го видиш като се излюпваше (имам му наистина и бебешките снимки, ама не ми дава да ги пусна - страшна картинка е):

# 746
  • Мнения: 171
Една рецепта, за която ме подсети АС в другата тема.

Саййадия

2 кг рибено филе
2 чаши измит ориз
2 ч.л. смлян кимион
сол и черен пипер на вкус
половин чаша олио
две чаши половина вода
нарязана на ситно глава лук със средна големина
1 ч.л. смес от подправки (известната универсална смес също става)
2 ч.л. соммак
2-3 скилидки чесън - намачкани
1 лимон - по-големичък

смесвате солта, кимиона, пипера, подправката и соммака и обилно поръсвате рибните филета. лукът се запържва леко в олиото и се добавя чесънът, докато порозовеят. добавят се рибните филета и се задушават, докато леко си сменят цвета. после ги слагате на дъното на тенджерата и заливате със соса, в който сте ги задушили. слагате ориза, водата и сол на вкус. задушавате, докато се сготви оризът. обръщате в подноса и изстисквате лимона върху рибата.

за доматения сос:

половин килограм пресни белени домати или една консерва домати
1 глава настърган лук (по-малка главичка)
босилек, лют червен пипер, черен пипер, сол и джинджифил
половин връзка магданоз

запържвате лука в малко зехтин, добавяте пасираните домати. оставяте да се сгъсти и слагате подправките. като махнете от огъня, слагате наситнения магданоз.
В някои варианти, оризът и рибата се готвят в този сос, а в други той се добавя след това. Рецептата се счита типична за палестинската кухня, но се прави и в Ливан и Сирия. В Ирак сме си я заимствали и я готвим и ядем с удоволствие.

Добър апетит !

# 747
  • Мнения: 0
Вашето конферансие ви кани да присъствате на следващото събитие:


Общи условия

Активация на акаунт