-Щом твоите месят повече от 4 чаши значи няма проблем- все пак моята е като последната, която имаш.
-А как да я пусна да обгори?
-И за последния ми въпрос да видим дали съм разбрала правилно- слагам течните продукти, слагам 4 чаши и пускам да меси, след 4-5 минути спирам и слагам още брашно, пак натискам старт и след малко пак слагам брашно докато го сложа всичкото.Оставям докато си измеси и като видя, че спре да меси(трябва ли да изпищи?) пак спирам и натискам пак старт.И така ще започне пак да меси и след това не пипам, а си оставям докато свърши целия цикъл?
Още един въпрос: Какъв размер са ти тези продълговатите тавички, в които печеш козунаците от по 330гр показани в стъпка 11?
Мики аз бих пуснала да обгори като нарпавя един малък хляб, после бих го дала на катериците или на птички ако имате някакви.
На въпроса ти за месенето- не се спира машината като почне веднъж да меси! Виж какво съм писала в рецептата, след първите 4 чаши просто добавяш по една лъжица постепенно докато свърши брашното. Просто оставяш първоначално капака отворен след като си сипала мокрите продукти + 4 чапи брашно и останалото брашно го добавяш по лъжица постепенно да се измеси. Същата работа и с олиото после. Пипкаво, но по-добре от на ръка. До края на първото месене ( поне според мен) няма как да си успяла да сипеш всичко то олио, така че ти ще си над машината, няма нужда да чакаш да изпищи нищо, ти ще я видиш с очите си. Не мисля, че някоя от машините пищи при спиране на месенето, пищят след края на печенето и когато трябва да слагаш добавки в хляба ( което за този случай не важи).
Та, както си над машината, спираш ( не просто пауза, а трябва да видиш, че е спряла ) и пускаш отначало програмата, за да тръгне пак да меси.
Размера на тавичите не мога точно да ти кажа, понеже нямам в момента ( ползвам еднократните) и няма как да измеря, но вземам от най-малките алуминиеви еднократни. Може би някъде около 8 инча са дълги...не искам да те излъжа. По принцип можеш да го сложиш във всякакви тавички ( не забравяй да намазниш предварително разбира се!) стига тестото да стига до половината на самата форма за да може да се надуе още толкова нагоре. Това е.