Комбуча

  • 107 836
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
  • Kazanlak
  • Мнения: 24
Има и друга вероятност - ако течността в която е стояла гъбата също е стара, има вероятност нищо да не става от гъбата. Когато  дрождите "изядат" всичката захар в течността и няма от какво да живее цялата симбиотична  колония. Аз затова подменям течността на гъбите, които си оставям като резервни всеки път, когато зареждам нова доза. Както и да е - ще разбереш като заложиш дозата.  Сложи повече захар. Моята рецепта е за 170 - 250 г захар за трилитров буркан. Обикновено слагам по-малко, но в твоя случай бих сложила близо до горната граница 200-250 г. Това е защото в закваската най-вроятно е вече в минимални количества, а и защото в студеното време процесът се удължава и ще им трябва "храна" за по-дълго време.

# 76
  • Бургас
  • Мнения: 255
Благодаря,отново момичета!
Ще и имам в предвид всичко,което ми казахте
За стартер предположих,че може течността да не е годна и си купих готова Комбуча,ще ползвам нея
  bouquet

# 77
  • Kazanlak
  • Мнения: 24
...За стартер предположих,че може течността да не е годна и си купих готова Комбуча,ще ползвам нея
  bouquet

Ако е произведена фабрично, напитката е пастьоризирана, което слага край на развитието на повечето щамове в нея. По-добре пробвай с оригиналната течност  Thinking

# 78
  • Бургас
  • Мнения: 255
ще го имам в предвид,благодаря!

# 79
  • Мнения: 173
Здравейте. Наскоро попаднах на информация за гъбата. Много искам да пробвам и аз. Тъй като няма от къде да си намеря гъбата си купих готов чай http://kombucha.bg/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D … 7oCFUiN3god6zkAvA. Но на вкус ми прилича на ябълков оцет с безалкохолно. Направен в домашни условия какъв е вкусът? Това да не е поредната търговска "измама". Предварително благодаря.

# 80
  • Мнения: X
Вкусът е като газирано безалкохолно с лек винен нюанс.
Когато преседи повече, да, става на оцет.
Аз вече имам такъв.     Laughing  Бях забравила едно шише на дъното на хладилника и си е станал на оцет.
И мъжа в сайта казва, че така си прави домашен натурален оцет.

# 81
  • Kazanlak
  • Мнения: 24
Да има вкус на ябълков сайдер ако е натурална. Аз си правя и експерименти като комбинирам и със плодови чайове. Иначе - да, когато дрождите изядат захарта се превръща в оцет. Киселините, които се получават от процеса са глюконова и оцетна Wink Аз даже съм си оставила един буркан за оцет - със сигурност е по-полезен от химията, която купуваме от магазина. Иначе тази  "Комбуча лайф" от линка не би трябвало да се е превърнала в оцет, защото процесът е прекъснат чрез пастьориация.

# 82
  • Мнения: 173
Да продължавам ли да си го купувам?

# 83
  • Kazanlak
  • Мнения: 24
Да продължавам ли да си го купувам?
Ами не знам - харесва ли ти? Ако е сладко, значи не е станало на оцет. Аз лично не съм пила от фабрично бутилираната комбуча, но не мисля, че е търговска измама. Те продават и стартери за домашно приготвяне, така че явно си спазват технологията. При тях пастьоризацията е наложителна, защото няма гаранция, че ще продадат бутилираното в рамките на 1-2 седмици от датата на производство Wink

# 84
  • Мнения: 173
За харесване ми харесва. Имам три шишета, така или иначе ще си ги изпия.

# 85
  • Kazanlak
  • Мнения: 24
Тя всъщност идеята не е толкова в харесването, колкото че комбуча е полезна пробиотична  напитка. Харесването е бонус Wink Препоръчителната седмична доза е около 2-3 л. на човек, а в нашето семейство всички пием от нея, та ще ни дойде малко натоварващо бюджета ако си я купуваме. Засега домашното производство излиза най-евтино.   chef

# 86
  • Мнения: 173
Така е, не е много евтино, но нямам гъба.  Hug За сега само аз пия, но ми се иска да давам и на децата, но не е много рентабилно.

# 87
  • София
  • Мнения: 38 628
На мен ми се образува гъба на дъното на една чаша с купешка Комбуча Лайф.

# 88
  • София
  • Мнения: 22 866
На мен ми се образува гъба на дъното на една чаша с купешка Комбуча Лайф.






Възможно е.

# 89
  • Мнения: 173
На мен ми се образува гъба на дъното на една чаша с купешка Комбуча Лайф.






Възможно е.


Как се получи? Може ли по подробно, за колко дни, открита чаша и т.н? 

Общи условия

Активация на акаунт