КГБ = Клуб на Готините Баби - 114

  • 36 890
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 2 672
Добрутро, добрутро!Мерси за кафето и закуските. Много вкусничко.

Здравче, и ние сме на тази вълна. Само, че бележката за градината ще я вземе дедито с юнака, пък баба му отива на фризьор.

Лек ден от мен!

# 31
  • Мнения: 77

Здравейте момичета! Hug
Светле, благодаря за баничките! Heart Eyes Обожавам ги, е слаба дума! hahaha
Вчера, като станахме с внуците, дядо Стефчо ни изненада с подобна закуска- бюрек и боза! Laughing
Нямаше недоволни! Добре, че той става рано, отишъл на центъра- на две спирки от нас, та бяхме приятно сюрпризирани!
Римар, благодаря за кекса, ще си хапнем всички! Heart Eyes
Аз, като Косето-Босето, нали е "лапачка", водя и внуците с мен!

Аз гласувах за втората дата 15-16 октомври, на първата сме на фестивал с хора ни.
От сега ви пожелавам приятна среща, изгледите са такива.

Днес по поръчка на внуците, ще сготвя  "пиУе с ориз", отивам да подготвям "маТриала"! Joy
За закуска е помислил пак дядо им, направил им сандвичи на тостера, от тези двойни-триъгълни с пълнеж, от мен се иска да им затопля по чаша прясно мляко.

Рапортувах, вече спокойна,  мога да се захващам за задачите! tooth


Приятен ден!

# 32
  • Мнения: 1 558
Привет, привет, да се запиша и аз!

Жабче, за теб

Гласувах за 15-16, на 9 съм в София. /Мислех, че ще има избор м/у повече дати/

Вчера, нищо че беше празник, аз пеках пипер....
Друго може да не консервирах тази година, но пиперки задължително трябва да прибера във фризера.
И днес времето е прекрасно, дъщеря ми каза, че ще ме води на разходка /от кога не сме излизали двете заедно.../

Хубав ден ви пожелавм  Hug Hug Hug

# 33
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
  • Мнения: 1 856
Добър ден , момичета!  bouquet
Аз от понеделник съм се хванала с основна чистка.  ooooh!
Остана само да забърша прах , пода ,и да закача пердетата ,
а и едно одеало остана да извъртя в пералната.  Peace
Видя му се края.  Laughing За таз година това ще е.  Simple Smile
Вчера ходих да се запиша за втори клас на испански език.  Mr. Green
Шест месеца ще съм ученичка , почвам от 20.09. живот и здраве.  Crazy
Краси вика , че требва да си много тъп ако за 6 месеца не научиш езика.  hahaha
Та ще вида тъпа ли съм или остра.  Joy Но , с това което научих за 3 мес. се справям идеално. Blush Отивам да дерзая по трасето , до скоро.  Hug

# 34
  • София
  • Мнения: 1 529

 Жабче благодаря ти за новата тема.
  Доби направете си хубава разходка с дъщеричката. Hug
 Танче браво на дядо Стефчо.
  Джили доста смелост си трябва за промяна,браво и на теб. Успех в начинанието.
 Младата баба Яна да дава на бебе повече да спи ,това си е период и ще премине. Внуците спяха първите месеци при мама и цицата им беше винаги под ръка.
 Вели е тази седмица с мама,че е отпуска тя.
 Римарче Hug
 Мравче бабче липсваше ми.
 Сетих се за Деси ,тя сега е под пара в училище.
 Гъбче обади се.
 Янче?
 Желая на всички приятен и спокоен ден.
 Жабче ,успешна учебна година. Нямаш грешка ти. Heart Eyes

# 35
  • Мнения: 7 391
              Привет и от мен!
              Аз съм на работа целодневно и чак сега ми остана време да надникна при вас!От сутринта ми сменяха нета,че Цвети ни го осигури за две години напред. Laughing Е,стария има платени още два месеца /септември и октомври/ но за да не дупчат пак използвахме техния кабел и ако не сме доволни пак ще си ги върнем. Laughing
              djily , фирма "Василка" още си я има и даже се е разширила .Офисът и е до нас и закупиха бившата детска белодробна болница и сега се помещават там.Направиха страхотен ремонт и си личи ,че доста хора се възползват реално от "Василка"  Laughing
              Шпунц  Hug Hug Hug Радвам се ,че те виждам все по-често и се надявам ,че с всеки ден всичко е по-хубаво и спокойно. Peace
              Сега да попиша малко,че дневникът ме чака,а писането е .....многоооо! ooooh!

# 36
  • Мнения: 77

Много съм чевръста бе, и пиУето е сготвено, и прострях една пералня пране, и повторението на сериала си по Нова-ТВ изгледах, и зърнах стола пред компа свободен, та и вас ще "прегледам"..........
Осезаемо се усеща, че есента идваааааааааааа, а хич не ми се разделя с лятото! #2gunfire
Докато простирах, се радвах на слънчицето и се сетих как по три дни се суши зимно пране! newsm78

Като следя гласуването, може две срещи да си спретнем в Трявна, в два последователни уикенда, ха, ха, хаааа.........

Шпунц, като махнем кривотиите на дядо Стефчо, наистина "цена няма човека"! Joy
Ама, много проклетия бе, все намусен, все недоволен, все ощетен, все неразбран................
Още мога да изброявам, ама не искам! Хи, хи, хииии.................
Радвам се, че пишеш с настроение, усеща се! Heart Eyes

Жабче, успешна учебна година, миличка! Heart Eyes

И на мен ми липсва Гъбката, Десито, Мимито, Марси, Мери Попинз, Надя, Джейда........................

Отивам в кухнята, че насреща си имам ЧЕТИРИМА ГЛАДНИ МЪЖЕ! eat

Приятен следобед!

# 37
  • Кубрат/ Пишурка
  • Мнения: 4 299
 Здравейте и от мен!
Тук съм вече,но до обед съм на работа.По-точно СМЕ на работа Joy Макар че се чудя за какво ли ходим.Все още никой нищо не знае,шефовете вдигат рамене за всичко - на 17.09 щели да им бъдат съвещанията.А аз дори не знам на кой клас ще бъда класна и изобщо ще бъда ли newsm78 Никой не си знае норматива, а времето си течееее......Все пак на петнайсти нали трябва да влезем в час!? Абееее ,то ще се разбере и после като ни юрнат да пишем разпределения, документация ще ни излезе през носа седенето на приказки сега! #Cussing out
Доби, аз като една....... дето за първи път имам фризер да питам - пиперките ги опичаш и после в пакетчета ги слагаш във фризера ли?И само това?А пакетчетата завързват ли се? Защото и аз имам мерак да си сложа,че то през зимата има почти всичко в магазините,ама пипер за печене като че ли нямаше. Абе я кажете всъщност какво слагате във фризер (освен меса!)?
Яна, другите са ти писали и съм съгласна с тях - бебчо сам ще си нагоди режима,но ми стана интересно,че се опитвате да го занимавате за час hahaha Ами то за него сега занимаването е спинкане! А ако не се храни  през деня редовно - събуждайте го.Ама май това със събуждането беше вече отречено някъде newsm78 Абе те младите сега знаят повече от нас - има толкова литература...
Здравче, Маринче,добре сте си отпочинали! Ех, как искам и аз така.....Но за догодина съм се наканила - един месец с внуците и един месец само за мен! (да не се каня много,де! Joy
Жабче, изобщо не се съмнявам в теб: след шест месеца вече ще сънуваш на испански! hahaha
Танче, наистина си чевръста булка Peace
Още щях да пиша, ама.....бабешка работа.
За всички, обаче много Hug Hug Hug Hug Hug

# 38
  • Мнения: 1 250
Здравеите момичета.У нас срядата е Василкин ден, а Изуара горката всеки ден минимум 1 пералня пере,баба пък простира ли, простира, сушилнята през 2-3 дни само я замества,после сгъвай пранета, добре че съм скарана жестоко с оня уред дето се нагрява и позправя прането Shocked, но нищо това си е ежедневие Mr. Green

Яжка newsm78 Heart Eyes Hug
Маринче честита ти нова работа Hug

Шпунц радвам се че все по често пишеш Hug

Опа, внука се върща от училище, трябва да му сложа обяд.
До по късно, приятен ден Hug

# 39
  • Мнения: 77

Янче, ще ти кажа аз какво слагам във фризера.
1- Печен пипер, обелен, в торбички бройки колкото за една салата, за миш-маш, например 5-6, че както казваш домати и краставици има цяла зима, но печен пипер няма. Има замразен в големите магазини, но на мен са ми далече, затова си слагам, че салатата си я обичам и с пипер, и с ракийка- наздраве!
2- Печен пипер, повече бройки за пържен със доматен сос или за пълнен със сирене.
3- Суров пипер, изтърбушен, за пълнене /с кайма и ориз/. Понеже имам само три чекмеджета фризер, купувам пипер колкото за две пълнения, знам колко бройки ми събира тавичката, изтърбушвам го и го слагам във фризера да се замрази за поне 24 часа, това го правя вечер, на другата вечер го изваждам, стои до сутринта както е в торбичката в тавичка, размразява се, омеква и така лесно го нареждам притиснат в торбичка, да не заема много място. После пак купувам пипер и процедурата се повтаря. Приготвям не повече от 5-6 торбички, че като сготвя и сърми на месеца 1-2 пъти и тя зимата минала.
4- Печен патладжан за кьопоолу, лозови листи и подправки- пресен лук, магданоз, копър, целина...
настъргани моркови с пипер и магданоз за супи, за леща, за боб.....

Ето, за такива гюрлюци целогодишно бичи фризера!

# 40
  • Мнения: 2 099
Ехооо!
Танитка, какво е "гюрлюци"?  newsm62
След печене, белене и консервиране на по 60 кг. чушки, на края мързелът-бащата на прогреса- ми подсказа следното: опичам в чушкопека и слагам НЕБЕЛЕНИ порции в торбички, завързвам с ластичета, бам в камерата. Порционирам по 10-12 - та излиза за салата и боб, за салата и миш-маш ...
Обаче къде е пинизът: ако ги замразиш необелени, размразиш и обелиш преди сервиране - представете си! - чушките имат вкус и аромат на току-що опечени!
"Накарай мързеливия на работа - да те научи на акъл"...  Joy bowuu  chef hahaha
А номерът за изкормените и 2 пъти замразени чушки за пълнене, Танче, си е направо гениален! Следва незабавно внедряване.
Какво ще кажете да се отправя към кухнята и към камАрата домати за консервиране???
И бамята чака.
Никой ли не знае как се прави сок - "сотке" Йойо - от боровинки и нещо друго? Стига съм купувала тези прескъпи и изкуствени ХИПП-ове.
А Тутулинка къде е?

# 41
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
  • Мнения: 1 856
Айде , почнахте зимнината.  Mr. Green
Аз не правя нищо. Embarassed
Сефте таз зима правих една царска , че ни се дояде нещо киселко.  Mr. Green
Иначе от години Краси носи от тоз пипер тук. Опечен , обелен и в буркан.
По 1.800кг. е чисто тегло червени чушки. Посолени са и са затворени.  Peace
Всичко правя с тях и миш-маш и бюрек и пържени и кво се сетя. Laughing

# 42
  • Мнения: 77

Жабче, живот си живеят испанците, и вие заедно с тях! Heart Eyes
Блазе ви!

Аз също малко неща приготвям за зимата, защото вече почти всичко има в магазините.
О туршии получавам киселини, лютеници, апетитки.....харесват купените, с аспирин не става, нали съм алергична, от ...........
Та на мързеливия ........................

Здравче, направо се зарадвах, че си ме разбрала за пипера, аз така "омотано" го обясних! Joy
Много лесен начин, хем не се товариш за един ден да го свършиш този пипер, а днеска две торбички, утре две торбички и т.н.........докато  направиш необходимата бройка.

Чао, ще излезем малко с момчетата на двора, че побесняха в къщи!

# 43
  • София
  • Мнения: 2 672
Ние пак сме тук и пак сме същите!  hahaha Имам предвид аз и Владето. Днес който където трябваше и на обяд се събрахме и после полегнахме, четохме книжки разни и заспахме дружно къмто 16 ч. Аз се ококирх след 20 мин., но хлапето спа час и половина. Сега дойде другият му дядо и му донесе разни плодове любими на юнака. Предствате си оказа се голям фен на сливи всякакви - дражки, афъски, сини и разни ми ти разновидности. В Костенец ходихме с него до селото на два пъти пеша и по пътя като видяхме сливи си просихме от хората.

Аз съм чисто нова глава, а утре съм на педикюр и маникюр. Владко у и той утре ще има урок по плуване. Да го видим какво ще прави. И с това приключваме май сезона.

От утре пак се отправяме на юг, по Балкана роден и така до неделя. Живи и здрави в понеделник всеки по работни места.

Викат ме на вратата, по-късно ще докладвам още за разни ми ти нещица.

Ей ме пак. Дядо и внуче си дойдоха от разходка, почерпих ги туй-онуй и пак излязоха на стърготините.

Янче, и аз слагам чушките като Здравчето и Яжка необелен. За пълнене ги бланирам предварително, но този начин на Танчето май е по-лесен и ми харесва, та май ще го пробвам. Домати за готвене също слагам във фризера - малки, биволско сърце режа ги на две и в кофички от кисело мляко ги бухам във фризера. Като готвя изваждам една кофичка замразени и за 1-2 ястия ми стигат - много съм доволна от този начин. Сложих няколко 20 компота от арония, че имаме храст на Костенец и Владето ги яде. И май толкоз - друга зимнина не слагам. Туршии - абсурд, изобщо никога не съм слагала, а едни краставички с горчица за някоя райкийка, ама не всяка година, а когато намеря мънички. Понякога ако има хубави чушки червени слагам и лютеница без варене и с мед - пак за детето. А между другото този киселец, дето го слагате във фризера предварително обработвате ли го? Яжка, я кажи, че тия дни да си набера есенна реколта в парка пред банята в К.

Кари, отдъхвай малко, щом юнаците имат вече свои забавления. ИЗлизай повече с приятели.

Шпунц, децата ще тръгват ли на ДГ? Елинка успяхте ли да я запишете?

Яжка, ще спретнеш ти едно страхотно апартаментче в къщата - новичко и светло.  Peace Като те знам какво си уфатна, всичко ще сложиш в ред и под конец.  Hug

Тути, къде се загуби? Давай ми идея, моля за торта детска.  Влади ми е поръчал да му правя за РД, който е другата седмица и се чудя и се мая каква да бъде.  newsm78

Аритка, кога ще си в София?  Ако има желаещи и свободни може да се спретне среща. Не че аз ще бъда тук де, аз в неделя само мога, ама да подсетя.  hahaha

До скоро, скъпи! Пак стана дълго, пак не споменах всички, но ще стане страница.



Хайде, до скоро, девойки!

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 19:23 от marina_vladi

# 44
  • София
  • Мнения: 1 741
     Ето съм! Майстора за изкопа не дойде.Но се обади,че утре ще бъде на линия.Но си имам два нови прозореца,утре ще ги замазват. Голямо къртене падна,оставиха ми боклук от разбитата стена-вар,тухли....А на пода е залепен един мокет-няма изчистване.Той ще се изхвърля,но най накрая.Сега все пак трябва да го почиствам,за да не се разнася  прах навсякъде.Та голямо чистене ударих,утре след мазачите пак продължавам.
     Това е при мен.
     Аз пипера го слагам във фризера необелен,като Здравчето.По-малко вода изтича от него така и има по-пресен вкус.Чушки за пълнене правя като Танитка.Така замразявам и киселец и лапад.Но тази година ще съм сама и няма да слагам никаква зимнина.От туршийте качвам кръвно,от компотите дебелея...
    Сега ще се опъна пред телевизора,па да видим кой кого ще гледа!
    Приятна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт