Изпробвани и одобрени от Галче:)

  • 3 626
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 743
Кокосово-плодови "яйца"

Не знам дали е авторска рецептата, но аз лично не съм гледала от никъде, за да я направя.


Продукти:
по половин купичка замразени плодове /ягоди, боровинки, киви и манго/
по половин купичка кокосови стърготини
по 2 купички вода
по 1ч.л. мед /на вкус/

Плодовете поотделно се смесват с кокоса и водата и се блендират. Прецеждат се през тензух. Месото от кокоса и плодовете се смесва с малко мед и се оформят "яйца". След това се сушат на най-слаба фурна до достигане на желаната твърдост.

Сложих ги върху подложка от петмез от фурми с набучени тиквени семки като "тревичка" отгоре Flutter

# 1
  • Мнения: 3 743
Нахутени палачинки в пиперени гнезда

Използвах кръстоска от нахутени бъркани "яйца" на asyalein и една снимка, която ми попадна наскоро за приготвяне на яйца на очи и ...ето го резултата:



Рецептата колкото лъжици нахутено брашно, толкова лъжици вода /с гъстота на палачинково тесто/, подправки на вкус.
Пиперка /тип камба/ се нарязва на тънки кръгчета. Слагат се на леко намазнен тиган на не много силен котлон. Пълнят се с нахутената смес. След няколко минути се обръщат от другата страна и се пържат до готовност. По желание се заливат с доматен сос  chef

# 2
  • Мнения: 3 743
Днешният ден мога да го нарека "Същото, но ...не съвсем", защото от рецептите, които изпробвах, но не ми се получиха както трябва си сътрових съвсем различни от първоначално замислените нещица:)

Ето ги и тях    chef





Първата е пак с нахутено брашно, но с добавка на пюре от тиквички вместо вода. Резултатът след изстиването им, имат вкус на стандартни картофени кюфтета Wink Определено пак ще ги правя.

Втората е от неуспешен опит за нахутени крекери. Неуспешен, защото май в този вид не ми харесва нахута, пробвах да направя нахутени ньоки и се получиха доста добре. Смесих нахутено брашно с пюре от тиквички:) и добавих пшенично брашно за доомесване.

Третата е от неодобрената от дъщеря ми пукана киноа:) Смелих я на брашно. С малко бадемово масло и вода се превърна в нещо средно между чипс и крекер. Вкусът на пуканата на сух тиган киноа много плилича на този на печения сусам.

Четвъртата е от едни неуспешни сладки без печене. Използвах малко захар разтворена в гореща вода, после добавих пшеничен зародиш и овесено брашно и малко бадемово масло. Стана голшма вкусотия.

Последното ми творение за днес е още във фурната и плод на неодобрен опит за бадемова сметана. Не ми хареса зърнестата структура и смесих "сметаната" /накиснати обелени бадеми направени на пюре с малко вода с намачкан банан. Изсуших на слаба фурна и се получи нещо с вкус на банановия чипс, който продават по магазините.

За довечера ще направя леща, там няма как да сбъркам hahaha

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 23:17 от Галче

Общи условия

Активация на акаунт