КГБ=Клуб на Готините Баби - 124.

  • 73 328
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 77

Привет, кагебейки! 55

Голяма жега, не се диша!  #Crazy

Уж днес щеше да е по хладен денят, пък то пак 30 градуса!!! Mr. Green

Въпреки това не заменям лятото за никой друг сезон! Обичам си го! Two Hearts


Вече е обяд, но нищо не съм свършила от набелязаното за деня- само направихме с Бори закуска и прострях една пералня цветно, че вчера не останаха свободни въжета и сушилници! Всеки се преоблича, хвърля в коша ...........

Не ми се влиза в кухнята, но ще трябва да сготвя- пълнени тиквички/дядо Стефчово производство/ с кайма.

Нели, скоро не съм готвила бамя, въпреки че много я обичам, пък и не съм кой-знае каква кулинарка, но за "манджите които готвя по-рядко", демек сезонните, винаги отварям готварската книга.

Тичам в кухнята "да мятам" тиквичките!

Хубав ден, хубава седмица!  Hug

# 46
  • Мнения: 2 001
Привет момичета !!!
Жабче - и аз благодаря за новата тема Hug Hug

На всички празнували - живи и здрави да са !!! Hug Hug
 
След двата супер горещи  почивни дни ,днес бях с надеждата за малко по-така,но уви.Жегааа.И за разлика от Танчето аз не го обичам особенно Crazy Crazy - лятото де  Mr. Green
Е - днес не е като вчера,но пак е жежко.
Аз съм се настроила на вълна - горещо лято и си го понасям ,но никак,ама никак не ми е приятно.
Покрай мен - нищо интересно.
Завиждам на двете щерки,които вече се топнаха в морето .От днес са в Китен.Надявам се да ми се отвори парашута да отидем да ги приберем,че и аз да намажа  Grinning Grinning
Иначе - чак към края на август.

Нелка - аз бамята я готвя с много лук,домати и чушки,като преобладаваща да е бамята.
Иначе слагам в лятна манджичка като готвя - доматена ,а и в консервите с домати също.Но определено  не съм и фен.Като се проточиии Grinning
Правила съм и туршия на Павел - като корнишони,но   аз не съм я яла Joy Joy hahaha

Лек ден на всички и спокойна нова седмица Hug Hug

# 47
  • Мнения: 894
Нелка, Hugаз също много рядко правя бамя.Слагам лук,бамя, картофки домати и бяло пилешко месце на хапки,чесънче копър и магданоз и готово/а може и без месо/  chef
Жега-а-а-а-!  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny

# 48
  • Мнения: 5
Гъбче,Танче,Иви  от трите ви разбирам че се набляга на лука и непременно се прибавя и малко друг зеленчук?Абе все ще стане някаква манджа и от това дали дедичко ще я побутне или ще си изяде сипаното в чинията ще стане  ясно колко съм я скопосала newsm78
Имам още време до довечера и все още някой масторица  може да добави нещо Peace
Навън наистина е ад и не се види облаче от никъде Mr. Green

# 49
  • София
  • Мнения: 2 672

Гъбче, не изчезвай така, нали знаеш, че липсваш.  Heart Eyes

Нели, ние у дома много обичаме бамя. А дъщеря ми направо умира за нея. Освен в гювеч и с много зеленчуци аз я правя за 5 мин. в тенджера под налягане с малко лук и масло. Първо лука с масло и водичка и после бамята. Врътвам капака - точно 5 мин. и се маха - добавя се пак масло, копър и чесън. Божествено става! Дъщеря ми го яде като основно, но за мъжете може да е гарнитура.  Laughing

Танита, блазе ти за домашните тиквички. Дядо Стефчо се грижи за вас. Апропо, дядо Стефчо не ти е сърдит, че те нямаше два дни?  Heart Eyes


Лек ден, мили мои!

# 50
  • Мнения: 2 099
Момичета купих бамя,моля подскажете как да я приготвя за вечеря Да си призная само бамя не съм готвила ,но днес реших да променя статуквото  Давайте вкусни рецепти newsm78

Нелка, вчера готвих бамя - дедко си облиза пръстите. И току що ми скъса нервите за глупости, маймуната му с маймуна!  Monkey
Варианти със свинско, или постничко.
Вар. 2:     Измивам в 2-3 води 1 кг.бамя - вадя от едната, слагам във втората и на края в третата, поизтърквам помежду. Сега е младичка - отрязваш само дръжката ако е над 0,5 см.
Задушавам /не пържа!/ 1 глава наситнен лук, олио, може с 1 м.л. червен пипер, може с Вегета или 1 ч.л. сол., настръгвам 500 гр. домати, 1/2 ч.л. захар - 15 мин. на слабо. После бухаш "у ню" /шопски/ бамята+ 2-3 резенчета лимон с кората и оставяш да къкре още 15 мин. с доматите, лука, олиото и подправките. После 1/2 връзка магданоз и туйто.
Ако е с месце - първо го сваряваш с лука, олиото, солта и черв.пипер евтл. и продължаваш като с постната бамя.
Ми ... веднъж и аз да се проявя кулинарно, с моите комплекси  Embarassed   

# 51
  • Мнения: 2 099
Маринка, здрасти! Партията на бамяджиите се умножава! Мислех, че е габровски патент.
Тути, я сподели и ти някоя рецепта, плс? Къде зачезна, бе душа? По ремонтите ли?
Маринче, моментално опитвам твоя тертип.
Сега ще правя гъбено суфле, ОБАЧЕ! В 500 гр. култивирани печурки от плод-зеленчука се появи една черно-синя. Същинска печурка като останалите, но и вътре синьо-черна.
???
Да не ми ядете житото утре? Нали хубаво погребение ще ми спретнете? С много смях!

 newsm62 newsm68 newsm44

# 52
  • Мнения: 5
Ох,писах писах и някъде отиде та се не види... newsm78
Знаех си аз, че сте пълни с кулинарни идеи Маринка,Здравче,Тути  благодаря за предложенията Hug Сега ми подсказахте идеята, че и тази лятна манджа става като обери хладилник от зеленчуци  Непременно ще се възползвам и от това предложение на Маринка като предястие/салата/ следващия път  Peace
Сега ставам да се постарая и ако стане за пред хора вида поне ще ви покажа бамената лятна манджичка  hahaha
До после..

# 53
# 54
  • София
  • Мнения: 2 672
Привет, момичета!

Здравче, внимавай с гъбите. Винаги съм изпитвала страх от гъби.

Нелка, повече идеи - по-голям избор на рецепта. Ще е интересно да споделиш.

Девойки софиянки, за срещата в сряда ми хрумна идея. Видях сега, че има ваучери за пици в пицария "Дон Домат" - при това много изгодни. 4 малки, 3 средни или 2 големи пици е ваучера. Пицарията, която предлагам е на бул. "Дондуков", съвсем близо до бул. "Васил Левски". Съвсем близо и до Каролин, да не се мъчи с крака на трамбова, пък и е на 200-250 м по-надолу от "Мама Миа". Така, че транспортът ще е същия. Ако сте навити на този вариант, свирнете. Аз съм заангажирала 2 ваучера, остава да се платят, ако сте съгласни и да се резервират места за сряда. Тъй, че казвайте бързо.

Ето и списък:

1. Марина  - да
2. Каролин - да
3. Мая - да
4. Римар - да
5. Здравка - да


Чао, до по-късно

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 16:35 от marina_vladi

# 55
  • София
  • Мнения: 4 178
Маринка, и АЗ, и АЗ!!!  newsm36

# 56
  • Мнения: 2 099
Маринка, аз съм Шаро с групата естествено. Знам я пицарията - има и градина, има и климатик. Каролинчето ще марширува доста по-малко. Също и аз. Давайте с ваучерите. Браво, Маринка, супер-идея и разнообразие.
  bigdance2 newsm18  bigdance2

# 57
  • Мнения: 77

Тиквичките са дегустирани, много вкусни, а из цяяяяялата къща мирише на вкусна гозба, като едно време в работническите столове и закусвалните, помните ги нали? Нареждахме се с таблите и си избирахме това което ни хареса!  Laughing
Сега същия този ред във Варна го има във "Тропс къща", във веригата "Гюрлата" и "Бон Апети".
Каква носталгия изпитвам по "онова" време, но..............не се връща! Mr. Green
Направих и таратор, нали си купих от София ново ренде, изпробвах го, че аз обичам таратор с настъргани краставици и в.....халба! Разни хора, разни вкусове, разни мераци...............
Десерта е сладолед- какао със сироп бял шоколад, нов "модел", вчера я купих кутията, хареса ми.

Малеййййй, колко подробно рапортувах! tooth

Дядо Стефчо си е винаги намусен и сърдит, почти не говори, нито ме е питал къде съм била, нито пък и аз съм му казала.
Той го въведе в годините този ред в къщи, когато съм го питала къде ходи по цял ден, той ми отговаря "по мои си работи"!  Mr. Green
Докато ме нямаше направил 5-6 бурканчета/от мед, х 400 гр./ с "пукани чушлета", аз не ям люто, те са си за него, само днес ми каза "набрал съм зелен боб, ако желаеш прибери го във фризера" и с това приключва комуникацията ни!!!
Не знам, положението за лекар ли е, за психиатър ли е, за адвокат ли е, или сме си казали всичко?! hahaha


Имам работа до центъра на квартала ни, но ми е толкова горещо и мързеливо, че може да я оставя за утре!
След обяд ни спряха водата, ужас, добре че имаме резервоар в двора, че не оставаме некъпани! Joy

Приятен след обяд!  thumbsup


# 58
  • София
  • Мнения: 4 178
Танче, така образно си го описала, че и аз го почуствах.


Не знам, положението за лекар ли е, за психиатър ли е, за адвокат ли е, или сме си казали всичко?! hahaha

Май е последното  Joy

# 59
  • Мнения: 5
И аз готова !
Сега да ви кажа какво направих -от всички предложения взех по малко и го сглобих -в олиото задуших 2 гл лук,1/2 тиквичка,1/2 патладжан  обелен,1 пиперка Когато поомекнаха прибавих червен пипер,сол и домати нарязани на кубчета Пак задуших за кратко и хоп сложих почистената от опашчици 1/2 кг бамя Внимателно разбърках и затворих с капака Намалих газта и оставих да се задушават От време навреме разбърквах ,за да не залепнат на дъното Те си пуснаха сок и съвсем малко вода се наложи да добавя Прибавих няколко скилидки чесън и така докато  всичко омекна ,но да не стане на каша Накрая прибавих сока на 1 лимон и копър  Ако знаете колко е вкуснооо-опитах го
Надявам се и на дедичко Румен да му хареса
Танита ти ме уби !
Не мисли къде да го водиш  ,защото след вкусната вечеря дето си му приготвила -познай какво те очаква  Joy Все пак /поне при нас / е вярно  твърдението ,че любовта на мъжа минава през стомаха hahaha
Момичета докато чаках да къкри ястието взех че се боядисах ,косата де,в  по-тъмен цвят Не мога да кажа какъв точно ,защото експириментирах -смесих остатъци от две бои и понеже бяха само тубите на тях  пише само номера но не и цвят Просто рискувах и сега...дали дедичко ще ме познае не знам newsm62 newsm62 newsm62

Общи условия

Активация на акаунт