НОРВЕГИЯ - 44 Предколедна

  • 51 402
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 494
Табаско, изобщо не заблуждавай народа, че си бил писал тук и си задавал въпроси.   Rolling Eyes
Изключено! Shocked
Този аватар не бих го пропуснала току-така аз! А сега го виждам за първи път!  newsm03

Тереската а да си хапвала осолени аглешки главички?  Mr. Green


Писах аз писах ,но както ви казах от тия вкусотии не ме забелязахте ,но от мен да мине няма ви се сърдя ,ако ме почерпите  LaughingА колкото за аватарчето м да тоя заради господинчо миналата година до Осло летях за да го гледам. Simple Smile

# 16
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Табаско,   bouquet за полета до Осло! Сериозно го казвам. Хубаво е когато човек прави всичко - или много - в името на това, което обича!
 Споменах го неотдавна, но някога пътувах до съседен град за да гледам един определен филм. Детински? Сигурно. Но това ми даде куп впечатления и познания, които и до днес нося със себе си.  Heart Eyes

Лъки,  Blush Hug Ако все пак някога ти се случи такава вечеря, помни: винаги има и картофи! Варени.  Wink

# 17
  • Мнения: X
Лъки,  Blush Hug Ако все пак някога ти се случи такава вечеря, помни: винаги има и картофи! Варени.  Wink

хехе, точно на варени картофки със солчица бях доста години по Коледа.

Pinekjøtt не ям, рибето го кълвах от тук, от там(вече му свикнах и го ям по Коледа), пък оризовият крем нещо не ми беше точно по вкуса, но беше главната част от моята коледна вечеря.

Сега си празнуваме у нас и с удоволствие си правя сърмички, само за мен. Мъжът ми си готви за него. Звучи ужасно, но на нас така ни харесва.

# 18
  • Мнения: 14
Хайде запис и от мен,нищо че съм в БГ  Mr. Green
ТЕРЕЗА,мерси за уточнението по рецептата за шоколадовото каке  Wink
Големи манджи въртите голямо нещо,браво на вас.На мен от разходки с детето почти не ми остава време да сготвя,но пък и мъжа ми не протестира особено.Яде пици на корем от ония огромните арабските  Laughing Той почти нищо от БГ асортимент не успя да хареса,а гледа да избира продукти които са му познати ,но определено изпитва затруднения с полега  Laughing Няма ги тук ония ми ти тубички пълни с менделеевата таблица .Киселото мляко не било същото,пастета имал друга консистенция,доматите не били хубави хахахаха  Shocked Просто тук храната е малко по-истинска,опитвам се аз да му обясня,но нали и той е норгес бесте ,не признава нищо чуждо. Добре че са арабите с пиците   chef иначе гладен щеше да умре

Аз там готвех с Крем Фреш,Рьомето го добавях в сосове и салати,както и си правехме дип за чипса ...ммммм....А течната сметана Силве,има и сладка фльота за кафе има и мат- за готвене несладка  Wink

Моля ви да споделите,ако имате наблюдения,кои от БГ продукти наподобяват норвежките,за да има все пак какво да яде моя човек,докато дойде време за вечерната пица  Joy

# 19
  • Мнения: 1 265
Докато намеря време да се включа приключили сте старата и започнали новата тема.
ХАЙДЕ ДА НИ Е ЧЕСТИТА !!!!!!

По въпроса за ЛОКУМА.... ЗАЩОТО КИФЛИЧКИТЕ НА ТЕРЕСА СА СТРАХОТНИ   bouquet
В турския магазин на трамвайна спирка  Брогата / в центъра на Осло - инфо за новите/ ИМА МНОГО ВИДОВЕ ЛОКУМ   и е на много достъпна цена. Като влезете вътре и стигнете до щанда с месото.... до него има рафтове със ХЛЯБ. ТОЧНО СРУЩУ НЕГО ПРЕЗ ПЪТЕКАТА В ЕДНА НИША 1М./1 М. СА ЛОКУМИТЕ.
Двата рафта са точно до стълбите. Надявам се да съм обяснила ясно. УСПЕХ ВЪВ ТЪРСЕНЕТО Laughing

# 20
  • Stavanger,Norway/ Varna
  • Мнения: 1 934
Понеже пак сте захванали кулинарна приказка, та няма как да не се вклЮ4а просто.
Рьомето го слагам в медовик, правя го с лет ръоме, да е по- малко калори4но  Mr. Green. Между другото, Лъки, погледни рецептата на Селма от готварския- Медовик за един 4ас. Аз само него правя много е лесна рецептата и страхотна. Последните няколко пъти го правя на пасти4ки с големината на суха паста Радка от едно време. Оригиналната рецепта, залята с 4ерен шоколад. Става убиец, май ще правя тази събота и неделя, тъкмо се 4удех какво да е, а имам доста мед  Thinking

Крем Фреш не ползвам, но ползвам Кесам когато правя 4ийз кейк, както и вместо маскарпоне, 4е е ужасно скъпо, ползвам Кесам за тирамису  Peace

Ох, на работа съм, колегите са на редовната месе4на среща и ядат пица без мен, а аз се паднах на смяна и си киби4а на рецепцията умряла от глад. Ако не ми донесат пица, няма да ги оби4ам  Crossing Arms

# 21
  • Мнения: X
Лъки, погледни рецептата на Селма от готварския- Медовик за един 4ас. Аз само него правя много е лесна рецептата и страхотна.

Мдааа, гледала съм ги преди време тези рецепти, за медовик никога няма да ми стане време, а за "лесния" медовик на Селма съм си мислила много пъти.
Трябва да го опитам някой ден. Сега обаче, покрай тези пеперкакета...а съм обещала и къщичка...

Който прави медовик да вика. Високо. Mr. Green

# 22
  • Мнения: 2 786
Силве, подавай си документите навсякъде и все някъде ще попаднеш на хора, които ще те оценят.  Peace На мен ми се усмихна късмета чак като понаучих езика и го проговорих. Преди това: "Ау, много релевантно, ама ни трябва човек с норвежки".

Сем, ще го посетя магазина и ще видя локумите.

Бобче, дано да се сетят и да ти донесат пица. Ние другата седмица в петък имаме юлебур и ще видим юлебур комитета какви ги е измислил.  Laughing Днес подслушах част от срещата им, якакви елхи, някакви украси, някакви чудеса ...  Wink А на месечните срещи при получаване на заплата не ходя - то само напиване там, а аз не съм по тая част.  Crazy

Мохини, може би ще му хареса българския кашкавал? Е, няма да е Ярлсберг, ама ми се струва сходен с обикновения.

Лъки, щом ви устройства всеки да си готви за него, така правете. Аз далеч не ям всичко на Коледната трапеза, а само това, което ми харесва. Наблягам на какетата, де. Домашни и ... мдам.  Mr. Green

# 23
  • Мнения: 0
Кой говори за манджа и Силвето е тук...
Ето да ви подразня малко ви показвам какво сготвих днес :http://woman.-spam082-/n/syomga-sus-smetana-.16332.html

За гарнитура направих картофена салата и салата от зеле и моркови с лимон, както и един сос със заквасена сметана, малко горчица, копър и още други чудесии, който видях в нета.   chef

Аз за сега говоря само по определениа теми за норвежки. Например за мен, в магазина, на гарата...Не мога да говоря свободно. Ама то с 100 часа колко да говоря. Обаче с писането съм добре. Днес правих финалния тест на Norsk prøve 2, ей така да се пробвам и съм много доволна от себе си. То сигурно за това така съм се развихрила в кухнята. Чакам някои хора да се приберат, за да ги поглезя с малко истинска храна. Само да не го разглезя много, че после  fight Нали имам българска гореща кръв. Както той ми вика "whining bitch" на сладко.  Joy[/url]

А бе какво е това меденото, за което всички говорите? newsm78

# 24
  • Мнения: X
Силве, ти не вдигай левата с тая манджа, че лошо ще го свикнеш другарчето.
Нищо няма да му стане от сухи филийки няколко дни. За възпитание на характера Party

Ето ти медовика на Селма за 1 час. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376921.0

Бобченка ще почерпи с подобрен вид, с шоколад. Simple Smile

# 25
  • Мнения: 0


Не мога да се оправя още с тези снимки и това е. Дано сега се види...

# 26
  • Norge
  • Мнения: 2 311
О, Лъки, и аз бяха така с вечерите някога. По хотелите. Имаше ли “маса“, нямаше проблем. Но на сервиране... ooooh! Много верен картоф с масълце съм изяла през годините аз  Joy За пинечота дай да замълчим. Покрай него не хапвам каквото и да било от това животно. Confused
Виж, рибе  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Днес си купхме едно - за генерална репетиция тук след някой ден. Grinning

Бобче, и аз не ползвам крем фреш. Дъха ми нещо чуждо. Може така да съм случвала когато съм опитвала по-рано, но повече не повторих след две-три проби.
Маскарпонето е  Crossing Arms Че и го няма навсякъде.
-------------

Ние поживяхме малко в България, но при нас беше обратното. Норвежецът много хареса българското кисело мляко...е, някои видове. Ядеше нормално всичко.
Но в Метро имаше някакви австрийски салами, те му допадаха много. Беше защото ще да са напомняли на тукашните. Аз бях вкусвала и не ги одобрих...абе нямам ясни спомени, значи сигурно са били като тукашните  Joy Нямам представа дали все още ги има точно същите, но може да проверите за нещо вносно там. Както и вносни кашкавали, и такива купувахме понякога.

------------

Силве, да те успокоя, пак не ти се е получило със снимката  Wink . Обаче няма значение, както се вижда, тук наблягаме на други неща!  Joy Heart Eyes

# 27
  • Мнения: 2 786
http://assets.kulinaria.bg/attachments/recipes-images/0000/0760/ … a-sas-smetana.jpg

Ето го линка на снимката ти, Силве. Познах ли?  Wink

Аз точно рибе-то не харесвам, ама изобщо.  Sick Но пинехьот (пинешьот, не знам как да го напиша на български) е храната на Коледа в родата тук. Да чукна на дърво, всичко българско, което му се е сервирало, се харесва, изяжда до шушка и ... се иска още.  Mr. Green Единствено метна скептични погледи на агнешкия мозък, който му бе сервиран директно с отворената глава, но ... варварска гледка.  Joy Не помня дали опита мозъка, но мисля, че се въздържа (подозирам заради самото натурално представяне на ястието). Иначе езици, дробчета, воденички и сърчица яде доволно.

# 28
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Тереска, може и да не е от варварската картинка неяденето на мозък.
 Мисълта за Кройцфелд-Якоб не е чужда на мнго хора. И да, човек като чуе няколко пъти за подобни неща, неволно си слага спирачки, мога да го разбера.  

# 29
  • Мнения: 0
 Тереска, да вземеш да пуснеш едно тото викам аз  Joy
Кажи ми сега как аджеба го направи?

Аз на агнешката глава само езика обичам. А за сърчицата и дробчетата като казах на моя, че ги ядем и ме изгледа като аборигенка. Тук ги били изхвърляли... а то такава вкусотия!

Общи условия

Активация на акаунт