5ТИ ТОРТЕН СЕМИНАР НА ДАМИТЕ ОТ ТОРТЕНАТА ТЕМА

  • 15 233
  • 437
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 634
Аз като баба кво да кажа newsm78.Страхотно е но на Вал маи и е мнго ранко да сменя памперси на внуче.

# 46
  • Мнения: 1 965
Айде, да се събудите и да поговорим малко, искате ли?

# 47
  • Мнения: 32
Аз тук и готова за разговор, ама май предимно слушам и изпълнявам Wink

# 48
  • София
  • Мнения: 2 113
Дайте тема на разговора Simple Smile

-  датите уточнихме ли ги?
-  темата?
-  колко хора имат възможност и желание?

Ние ще се съобразим с датата 24-ти, достатъчно отрано става ясно, ако решим и отпуск ще добавим към 3-те дена. Ще сме вероятно в хотела от миналата година. Около каквато и тема да се обединим, ще ми е приятно да съм с вас. Миналата година този формат на работа - като работилница, много ми допадна.
Вал, за снимането не е необходимо да носиш нищо от специалните неща, защото наистина малцина ще инвестират в тази посока, само за да си снимат тортите, но все има какво да се подобри и без специална техника. Може да обединими теория, практиката на хората, които видимо имат добри постижения и да експериментираме на място. Вярно, че там е тъмно, но има двор, а и в домовете ни е мрачно понякога - колко пъти нямаш друга възможност да снимаш тортата освен вечерта - може да се извлече максимума и от такава ситуация. Това ми беше идеята за фотографското упражнение.
За шоколада да си доразвия мисълта - аз лично не се вълнувам много от него като материал за декорация. Знам, че се правят чудни неща, това си е доста специфична материя, но е нещо, което не сме правили, като гледам тортите ни, е и нещо, което не се вижда често по тях. (То е същата работа и с РА, но това вече го пробвахме и в този микроклимат няма как да стане:)).

# 49
  • Мнения: 1 965
Дайте тема на разговора Simple Smile
Дала съм. Още дата не сме уточнили. Другия вариант е, да спра брояча, и да минаваме към следвата точка, която като гледам май ще прескочим.  
ДА ПРИЕМА ЛИ, ЧЕ ОСТАВАМЕ НА ЦЧ? Ако е така, да се разпределяме и успоредно стова да мислиме програмата. Имам някаква идея вече, но ще споделя като приключим с горните 2 неща..
Относно предложението на Лили - на мен шоколадовата презентация, ми допада също като вариант. Бях там, нищо че отидох с недоверие, видях какво прави Ради, тайно му се поклоних, защото го признах. Беше интересно. Много даже. Шоколадовите украси, бяха ей така между другото.  Той разкри ТАЙНИТЕ на шоколада, и обясни надълго ЗАЩО се случват разните неща с шоколада. Наблягаше се предимно на обработката на шоколада - за кремове, покриване и много малко за декориране. Така че, никой няма да сметне времето за загубено, ако този човечец дойде да ни отвори очите.

# 50
  • Мнения: 148
Aз бих предложила,да помислим за кривите торти и тези на няколко етажа със някакви поставки м/у тях ,въздух нещо от този сорт.
Нека направим един по сложен проект от към конструкция,а за  украсата ще можем да обединим неща към които има интерес.
Аз съм за ЦЧ,там ми харесва и ме устроива.

# 51
  • Мнения: 3 861
ПОмислете си за Ради хубаво, преди да му пусна мухата и да започна да го убеждавам, ако изобщо има време той, е хубаво да сте наясно дали изобщо го искате това. Няма да се излагам!
Аз лично за себе си урокът за шоколада съм си го научила и продължавам да го уча в момента, На мен Цигов чарк в този смисъл не ми е необходим. За мен присъствието на Ради там би било по скоро емоция и атракция.

# 52
  • София
  • Мнения: 2 113
Копривке, той защо би се съгласил да ни просвети? Идеята е чудесна! От опита, който имате от презентацията, на която сте присъствали, мислите ли, че има всичко необходимо в ЦЧ за едно такова събитие и показно?

# 53
  • у дома
  • Мнения: 1 581
Копривке, той защо би се съгласил да ни просвети?

и аз това се чудя newsm78 притеснява ме "войната" профита и хобисти  Thinking
идеята е чудесна, няма спор, но все пак си се чудя над горното..

ЦЧ си ми харесва, къщата и съквартирантите са ясни.. въпроса ще е дали няма да има едно-две свободни места в моята стая. но още е рано да кажа на 100%. силно се надявам да успеем да дойдем отново цялото семейство, а не да съм сама..

за датите, каквото реши мнозинството, засега май ми е все тая  newsm78

относно останалите неща си мълча, защото нямам никакви идеи какво ми се прави, но определено каквато и да е темата, ще има какво да науча и ще ми е от полза  Mr. Green
 

# 54
  • Мнения: 148
Аз лично бих го слушала със интерес,но специално  шоколада  никак не го любя .Хич не го обичам и може би и затова не ме вълнува.

# 55
  • Мнения: 1 965
Ясна работата... Спрях анкетата. Датите са ясни. Като гледам и следващата точка я прескачаме
Традицията повели:  Mr. Green
ДАТИ НА ТАЗГОДИШНИЯ СЕМИНАР: 24, 25 и 26 МАЙ.
Място - ВИЛНО СЕЛИЩЕ УЮТ - ЦИГОВ ЧАРК.


Нека записването и разпределянето по къщите, започне сега:
1 къща - , 4ка - van444eto и 3ка - Мики
2 къща - Маруля - 4ка и Нанчето 3ка
3 къща - .....................    Краси 3ка
4 къща -  ........................ Онли Ю - 3ка
5 къща
6 къща
7 къща
8 къща
бунгало:
стая 2ка
стая 3ка
Тъй! Поздрави от Маргото! Резервирани сме. Лампи ще има, обещани са ни отново! Там в момента било пролет. Да тръгваме, викам още сега.  Mr. Green

Хайде, сега да решаваме какво ще правим.
Моята идея за единия ден е,, да се запази миналогодишния формат и да опитам фигури. За това говорим още от първата година, но така и не е правено.
Другото ми предложение е, някой да се прежали и да предаде елементарни уроци по фотография. Без значение дали сме със сапунерки или професионални апарати, основата за всичко е еднаква. Светлина - откъде, каква и колко. Фонове - кои са подходящи? Кои цветове трябва да се избягват и т.н.  Как се снима на лампа и без лампа? Ей, такива неща.
Това са моите предложения. Давайте вашите.
Дитсън предлага криви торти, това не е лошо като идея.
Не забравяйте че имаме дъмита, които можем да ползваме.
материалите от миналата година са в мен. Не ме питайте какви са, там съм залепила кутията и не съм я отваряла дори. Единствено тебеширите не са в мен. По мои спомени трябва да са в Свещичка, но може и да бъркам.  newsm78

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 17:45 от van444eto

# 56
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Така, моите размисли по темата с шоколада и присъствието на Ради клонят като тези на Мики. Като цяло съм по-скоро пас, нека да го кажа, че работата с шоколад не ме влече и не ми е стихия.

За останалото - криви торти, добре ми звучи.

Тъй, записвам се у едната къщичка и ако Надето - Нанчето е на линия викам да сме си съкилийнички.

Миналогодишния формат ми допадна и на мен, семинарно си беше някак и определено полезно.

# 57
  • Мнения: X
И аз в една къщичка,3-ма сме.
Иска ми се да съм с Албенката, че миналата година се разминахме, ама да видим как ще се разберем.
По отношение на шоколада и аз съм пас.
Един единствен път съм пробвала и....това не е моята материя.
Обичам шоколад, ама да си го хапвам....    Laughing

# 58
  • Мнения: 32
Ихууу

Ванче,
едно стайче от някое къще за мен може ли? 3ма сме Simple Smile

Относно темата - наистина някои основни насоки в снимането няма да са ми излишни. Кривите торти също е супер идея Simple Smile

# 59
  • Пловдив
  • Мнения: 21
Здравейте, като сте почнали по темата да се запиша и аз.

Ние сме също трима и се записваме в къщичката на Марулка. Така като прочетох едната стая е 3ка, другата 4-ка, така че всичко е наред.

За темите. Шоколада го харесвам, но не го използвам в тортите си за украса. Пробвала съм само за домашна такава.
Подкрепям темата за фотографията. Въпреки, че доста четох за това не мога да кажа, че се справям и всичко би ми било полезно. За фигури също съм За.

Общи условия

Активация на акаунт