146 Американски Терминаторки чакат рилийза на новата, дебъгната версия на вида!

  • 31 065
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Оркид страхотен бонбон си отглеждаш! Мерси, че сподели. Да се оправя бързо!  Praynig

Не се ядосвайте, в Бг. се влиза и с изтекъл Бг. документ - личен опит имам от преди няколко години. На границата не им се занимава с чужди паспорти и нищо, че имаш изтекла л.к. и паспорт, предпочитат тях.  Crazy

Агент, в какъв смисъл?

# 721
  • Мнения: 1 800
Агент, it depends who you ask. Some people prefer to call people who have no status or lapsed status as undocumented because the term illegal gives the impression of criminality. While there is some level of criminality in violating the law, to these people it is more along the lines of getting a speeding ticket or crossing the street where there is no crosswalk.

И аз съм с изтекли бг документи, мислех да не си правя въобще повече, но трябва да вадя пълномощно и ще трябва. Ъх.

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 11:33 от benson10

# 722
  • Мнения: 513
Момичета аз ще ви досадя пак с моите терзания с хранителните продукти, но... Купивате ли бяло сирене тук? А някакво читаво жълто? А как се казва сметаната за готвене? Не мога и не мога да намеря!

# 723
  • Мнения: 0
А се прави пълномощно в САЩ за някой от БГ и колко струва?

# 724
  • Мнения: 0
Момичета аз ще ви досадя пак с моите терзания с хранителните продукти, но... Купивате ли бяло сирене тук? А някакво читаво жълто? А как се казва сметаната за готвене? Не мога и не мога да намеря!

Аз купувам от един ливански магазин "Bulgarian feta" и някакви датски и полски жълти сирена (Havarti, Podalski), не са толкова солени като кашкавала, който се продава там.

# 725
  • Мнения: 8 163
Джейн, аз купувам това сирене от BJ's




Заквасената сметана се казва sour cream. Купи си тази на Daisy, че в нея няма подобрители, сгъстители и консерванти.

# 726
  • Мнения: 2 563
Момичета аз ще ви досадя пак с моите терзания с хранителните продукти, но... Купивате ли бяло сирене тук? А някакво читаво жълто? А как се казва сметаната за готвене? Не мога и не мога да намеря!

Sour cream е сметана за готвене.

Какво значи "читаво жълто"? Ако ми позволиш съвет - вече живееш в държава, в която има безумно разнообразие не само на сирена, но и на всякакви други храни. Опитвай и се радвай. Това е + на живота в САЩ. Ние ядем чедър, грюере, хаварти, пушена гуда. Стържем пармезан на паста и салати. Козе сирене и фета, както и синьо ползваме в рецепти.

Не ми се струва редно да наричам човешко същество нелегално. Dehumanizing ми е.

# 727
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Jane жълтите сирена = кашкавал по Бг., са страшно много като видове, отлежалост, осоленост, овкусеност, оцветеност, омазненост, ю нейм ит!  Какво е за теб читаво, дай определение моля? Не съветвам да се вземат настърганите и нарязани на хапки, както и тези дето са всяко резанче в хартия или пластик. Четеш на етикета, ако няма един тон боклуци, пробвай и така ще намериш какво ти харесва на теб, а не на пишещите тук в тази тема.  Peace

Тумбалинка ако е за Бг., не трябва ли да е на Български? По принцип ако си го направиш сама, само таксата за нотариуса ще ти е разход. Преди беше 3 или 5$ май я направиха последно. Ако отидеш при адвокат - зависи, но по малко от 150$ може и да не намериш... пак да подчертая, зависи какво е, колко е дълго, колко бързо, на какъв език, и т.н.

# 728
  • Чикаго / София
  • Мнения: 3 636
Jane написали са ти вече кое е заквасената сметана. И аз като фея купувам от тази на  Daisy предимно.
Фета сирене /както се нарича тук така познатото ни бяло саламурено сирене/ купувам от разните му европейски/гръцки/арабски каквито имате около вас магазини. Има го както на Дели щанда със саламите и сирената, така и в кутийки. Аз по принцип бяло сирене купувам от кравето на Малинчо, ама тук ми е близо магазина им. От другите магазини купувам Френско фета, гръцко фета, българско - опитвала съм ги всичките - всяко по свой начин ми е харесало. Трябва да ги опиташ, за да разбереш кое ти допада най-много.

От жълтите сирена и ние като Hear Again ядем всякакви видове - моцарела, мюнстер, провалон, чедър, гауда и пр. Опитвай всеки път от някое различно и ще намериш това което най-ти допада.

А се прави пълномощно в САЩ за някой от БГ и колко струва?

Зависи за какво е пълномощното. Най-сигурно е да се направи в българското консулство и да се подпише от тях. струва мисля около 20$ на подпис /или 25$ беше, не си спомням/. Може да го напишеш на английски и да ти го завери нотариус в банката която те обслужва, може да се използва само така, но за да е съвсем сигурно, че ще го признаят е по-добре да се сложи и апостил от съответната служба.

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 02:36 от irka

# 729
  • Мнения: 616
Какво значи "читаво жълто"? Ако ми позволиш съвет - вече живееш в държава, в която има безумно разнообразие не само на сирена, но и на всякакви други храни. Опитвай и се радвай. Това е + на живота в САЩ. Ние ядем чедър, грюере, хаварти, пушена гуда. Стържем пармезан на паста и салати. Козе сирене и фета, както и синьо ползваме в рецепти.


 Peace Мммм, пушена гуда.

Мюнстер е най-доближаващо се до БГ кашкавал за мен.

# 730
  • Мнения: 513
Много благодаря, момичета, както винаги сте ми много полезни. Още не съм съвсем свикнала и като пазарувам си търся българските продукти. Проблем ми е, че поради липсата на кола не съм имала възможност да си напазарувам бавно и на спокойствие и да оглеждам и избирам. Все някой ми дава зор. Но скоро и това ще се промени. Бяхме днес до фолксваген и се оказа, че имат приграма за лийс за чужденци с работни визи. Ще кандидатстваме и ще видим какво ще кажат.

Аз тази година няма да гласувам. По принцип винаги съм била в час с политическата сцена у нас и съм смятала за свое задължение да гласувам. От както родих детето обаче не знма какво ми стана, цяла година не съм прочела един вестник от до. Ако случайно заглавието на някоя статия в капитал ме грабне и толкова. Чувствам се виновна и леко затъпяла, но нямам в момента капацитета да наваксвам. А не ми се гласува безотговорно.

Към края на април ще ходя на някакво културно изложение тук, на което ще има български щанд, нямам търпение. Гювечета ще си купувам!

Момичета, дайде съвет за някаква не много сложна рецепта с месо, да посрещна 7 души гости. Аз месо не ям, покрай мен и мм, вкъщи се готви много рядко телешки стек и то мм само си го прави, че мен ме втриса от гледката на сурово месо. А на неговите приятели нямам как да сервирам ризото, щели да му се смеят. Той моля ви се и храна не си носи на работа, да не му се смеят, че му готвя само гарнитури.

# 731
  • Мнения: 8 163
Джейн, а защо не вземеш готвено месо? Един spiral cut ham ще свърши чудесна работа. Можеш да го претоплиш и да го сервираш с аспержи, царевица и картофено пюре.

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 06:25 от Фея Кръстница

# 732
  • Мнения: 374
Сирене купувам от един украински магазин овче БГ фета, в което със сигурност няма и грам овца, защото аз много, ама много я надушвам. Преди вземах гръцко, ама много скъпо беее 5 долара две супени лъжици.
Тук отрких пепър джак сиренето, много  ми хареса, перфектната комбинация от кашквал и чушчица. Вземам и моцарела, ама доста избирах докато намеря не много солен вид.

Джейн като спомена гювечета се сетих как в Маршал намерих чиния троянска керамика, даже на етикета така си пишеше - Bulgarian Pottery, беше с типичните шарки и за миг се поблазних да я купя, ама 25 долара много ми се видя. В нашия Маршал винаги има гювечета и големи гювечи.

За месо - аз за гости слагам пилешките гърдицели в една тава, поливам със сметана и подправки и пека с фолио. И аз не обичам много да гледам и пипам сурово месо и с тази рецепта само ми се налага да го поизмиия и да го метна в тавата.

# 733
  • Чикаго / София
  • Мнения: 3 636
Най-лесното месо за приготвяне когато ще имам гости ми е corned beef.  Ето картинка на пакета:http://2.bp.blogspot.com/-ntmsNpJ_aMA/T151LG1-G5I/AAAAAAAAKtI/_o … /corned+beef1.jpg Обезкостено е, продава се в пакет и вътре има пликче с подправка / ако няма пликче, значи подправката е втрита в самото месо/. Единственото което трябва да направиш е да го извадиш и сложиш да се вари заедно с подправката. Нищо друго. На плика си пише колко време трябва да се вари, но е доста дълго - нещо като 3 - 4 часа, в зависимост от това колко паунда е. Много се харесва на повечето хора. После го режеш на парчета като малки пържоли, правиш някаква гарнитура /картофено пюре, гъби и пр./ и салата и си готова. Лесно бързо и вкусно.






# 734
  • Мнения: 3 367
Преди години купувахме пиле на грил за гости,бързо,има почти във всяка голяма верига, сравн.евтино и се изяждаше винаги.Откакто ние не ядем место, партитата ни са само веге,който иска салам си дояжда у тях си Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт