Отговори
# 15
  • Мнения: 6 717
Гунди така е, не само Sick Виктор е много джиджан Heart Eyes
Белверде, да, егати хипоалергена Rolling Eyes

Ставам, отиваме на гости Hug До после скъпи мои Hug

# 16
  • Мнения: X
хаха, Белверде нали..ако се случи нещо лошо с мен да знаете кой е поръчителя  Joy Joy
Деситка  hahaha hahaha
Гунди, верно е много джиджан Вик, сладуранче  Heart Eyes

# 17
  • Обетованата земя
  • Мнения: 459
Кога стигнахте до 2ра страница!
Бюти, много яко заглавие  Hug Еее, няма да честитим още, интересно коя ли от нас(вас) ще се обеби първа?!  Mr. Green
Гунди, много е сладък!  Heart Eyes

# 18
  • Мнения: 10 909
Кога стигнахте до 2ра страница!
Бюти, много яко заглавие  Hug Еее, няма да честитим още, интересно коя ли от нас(вас) ще се обеби първа?!  Mr. Green
хехе, не се измъквай ти така по терлици  hahaha

# 19
  • Обетованата земя
  • Мнения: 459
 newsm47
Аз залагам на .......
Блонди (че все повтаря че не й се ражда  Mr. Green)
Бюти
Марли
Иглуб
Гунди
Самимами (на теб май най-вече  Flutter)

Но най-вероятно ще е този, който най-малко очаквам.  Grinning

# 20
  • Мнения: 251
Един глас и от мен за ББ,че с другите май по-зле Whistling
За Бюти Hug  bouquet
Кашпи,кофти с тез пъпчици Hug
Гунди,много хубав тоз младеж Heart Eyes
Рош днес хапна тиква.Добре се представи.Не правеше  smile3534,не успя да бръкне в купичката.Само ме учуди факта,че много плезеше тоз език.А друг път като давам нещо с лъжица не го прави Thinking Рошкова му работа.Сега само тръпна да видя какво ще стане с петната Praynig

# 21
  • София
  • Мнения: 35
Айде и аз да се запиша в новата тема
Бюти страхотно заглавие  Hug
Гунди много е готин Викчо  Hug
И на мен ми е интересно коя ли най-скоро пак ще забременее  smile3521

# 22
  • гр.Велики Преслав
  • Мнения: 10
Ето и танцуващата Ели за Лино и Тарантулка   Само ми е чудно, щом сте видели единия клип, защо пък другия да не ви се отваря ?!

Дафи, браво за изпита! Интересно ми е да науча, каква ти е специалността? И аз съм завършила бакалавърска степен в ШУ, много са зле от към организация.

Някой питаше по колко време държа Ели в проходилката. В началото я слагах за по15-тина мин., в последствие за повече. Тъй като вече е стабилна и се движи свободно, я оставям и за около час. Например днес докато готвих в кухнята и баща й се въртеше около мен, Ели си беше в проходилката. И по едно време сама дойде при нас и се бута вече навсякъде.

Вкарахте ме в размисъл с тия месни пюрета. Повечето едва сте захранили, какви пуйки, какви зайци вече търсите?! Ами то при въвеждането на месното пюре, както и при останалите, трябва внимателно и постепенно да се подходи. При самото захранване в началото няма да ви трябва месото за ядене, а по-скоро бульона от месото, който ще прибавите към зеленчуковото пюре. Аз лично си купувам готовите пюрета и в тях месото е 8 %, т.е. няма месо, а зеленчуци с вкус на месо.
Ние си имаме всякакво месо домашно - пилешко, заешко, свинско, риба /уловена от мъжа ми/. Обаче не мисля да давам за сега от него. Какво като е домашно, да не мислите, че е много добре, като е седяло във фризера няколко месеца. Бях чела дори, че когато месото е престояло във фризер повече от 3 месеца е канцерогенно. Истинско месо смятам да давам на по-късен етап, а най-вероятно ще пробвам и детската млечна кухня, когато й дойде времето.

Относно ехографията на бъбреци, аз разбрах за нея от педиатърката ни, е ново изследване от здравната каса за бебета на 6 мес. и влиза в сила от този месец. Само, че ние нали станахме на седем месеца този месец - не ни се полагало  Twisted Evil Така, че вие, които сте минали консултацията си за 6-ти месец, най-вероятно няма да ви дадат направление за изследването.

Белверде радвам се, че Валерко е с добри резултати от изследването  Hug

Бюти   bouquet за заглавието на темата ни! По-актуално от това - няма на къде  Laughing

# 23
  • Варна
  • Мнения: 25 280
Запис и от мен.

# 24
  • Обетованата земя
  • Мнения: 459
За замразеното месо ето инфо
Трайност на сурово замразени продукти (в месеци):
Месо
Пилешко: 8-10
Пиле (цяло): 12
Телешко: 6-10
Агнешко: 6-10
Свинско (без мазнина): 4-6
Свинско (с мазнина): 2-4
Мляно: 3-4
Пушено: 1
Колбаси: 1-2
Зеленчуци: 8-10
Подправки: 6-12
Плодове: 10-12
Сокове: 6-8
Замразеното месо се размразява бавно, в хладилник, за около 12 часа. При замразяването сокът (в който се съдържат ценни белтъчини, минерали и витамини) излиза извън мускулните влакна. Когато месото се размрази бавно, месото може да поеме обратно сокът.Ако се сложи замразено във вряща вода, сокът (и ценните вещества в него) преминават директно във водата.

Аз знам, че месния бульон не е полезен, даже го хвърлям при първото сваряване на месото. Ето една статийка http://dieti.net/bulyon/

# 25
  • Мнения: 10 909
Ай как не е полезен бульона? Особено ако са врели и кокали/кости е мнооого богат на калций и е супер за костите, освен всичко останало. Не случайно на хора, страдащи от артрит и подобни им се препоръчва точно и бульон от кости. Всеки уважащ себе си готвач го приготвя така. Ама хич не обичам больон нали  Joy

Чета тъкмо, че Дженифър Гарнър май била бременна с 4то дете и се замислих. Дали за децата е супер купон да са много и как бих могла аз да осигуря качество на 4 деца. Май не мога, а и не съм в първа младост, че тепърва да раждам още 3  Joy Ама винаги много ме е кефилопо филмите като вземат да се засъбират тия семейства с по 4-5 деца по празници. Много хубаво ми се струва.

Гунди, Виктор е прекрасен.

# 26
  • София
  • Мнения: 969
Запис и от мен.
Бюти   bouquet
Гунди страхотен е Викчо.

# 27
  • Мнения: 2 052
Д. Захариева, специалността ми е Педагогика на обучението по математика и информатика. Бакалавъра пак там го завърших, но беше чиста Информатика. Обаче работя в едно училище като учител, а за да остана на работа ми искат и математика, защото така много малко часове имам и се наложи да запиша, а хич не ми се занимава. За оргазнизацията нямам думи. Вчера разбрах, че още се водя прекъснала (прекъснах, когато разбрах, че съм бременна, защото лежах в болницата редовно). Платила съм семестър, всичко уж уредено и те забравили да ме махнат от прекъсналите  ooooh! Е уж ме оправиха, но в регистъра на МОМН още се водя прекъснала  ooooh!  И цял семестър стоях без студентска книжка, защото ги мързеше да ми я намерят в деканата. Много са зле  #2gunfire

За бъбреците аз пък мислих да питам док на следващата консултация, но явно няма да стане. Той може и да не знае още, че има такова изследване  Mr. Green

Свеки си ходиха на село и ми донесе заешко месце в бурканчета. Аз не зная как се стерилизира, нали може без да се слага сол вътре? Притеснявам се да не би да е сложила сол и да не ми казва, защото знае, че в никакъв случай няма да го дам  Mr. Green

# 28
  • гр.Велики Преслав
  • Мнения: 10
Диди аз не го написах за да споря, ами по-скоро да го обсъдим. Както казах, имаме си домашно месо, но как да го давам сега? Не мисля, че е подходящо за захранване поне. Може би след 9-ти месец, когато детето ще има повече зъби и ще е свикнало да дъвче  Thinking? То си е направо разхищение, ако давате толкова пари за месо за едното захранване. И също мисля, че ще е най-добре ако е прясно месо, от току що заклано животно. Баща ми ни гледа зайци /казвам ни, защото мъжа ми го спонсорира и му осигурява всичко необходимо, само отглеждането е от баща ми/ - ама био, колко да е био месото им, като се хранят със смески /най-вече/. Пилешкото - по същия начин. Свинското и телешкото, когато решим си го купуваме от ферма /тук има много такива/. Но си купуваш животното, а не примерно 5 кг месо.

А за бульона, не си ли чувала например, за хранителните свойства на пилешкия бульон - дори се препоръчва като  лек при грип.

Дафи аз съм завършила Български език и история в ШУ, но магистратурата я завърших във ВТУ. Не се учудвам за проблемите, които са ти създали  ooooh! А за месото, попитай свекърва си за солта задължително, ние ако затваряме месо в буркани му слагаме всякакви подправки - сол, черен пипер, бахар, дафинов лист, чесън... Laughing

# 29
  • Мнения: X
Ау, Диди, въобще не ме смятай към скоро обебелите се  Mr. Green аз съм казвала, че искам поне 5 години разлика  Twisted Evil Twisted Evil  
Пейпърче, какво стана с бактериите на Катето  Hug

Общи условия

Активация на акаунт