Допинг средства за мързеливи домакини

  • 5 598
  • 16
  •   1
Отговори
  • Мнения: 213
Предлагам в тази тема да обсъждаме всички сполучливи и несполучливи фиксове и готови смеси, които сме ползвали.
Темата не е ЗА или ПРОТИВ и ще помоля всички супер-домакини, които не биха близнали сос Болонезе, ако лично не са смлели доматите, да си спестят възмущението от всичко, което просто трябва да се залее с гореща вода.  Stop

Признавам си, като по-млада и аз се претрепвах да се правя на голяма майсторица, че дори готово тесто за пица отказвах да купя, а си правех сама.  Laughing От известно време обаче започнах да трупам в кухнята пакетчета с каква ли не насипна химия, но с вкусен и лесен резултат.

Много съм доволна от:
- Маги Малки Тайни за хрупкаво пиле:

Иска се само пилешко месо и 1-2 яйце за овалване. Спестява досадно пържене (прави се на фурна), отнема 15 минути, а съм забелязала, че всички лапетии го ядат без изключение.  Simple Smile Към панировката има и малко пакетче за сос (единият е чеснов и въпреки съветите им за майонеза, аз го правя с кисело мляко, а другият вече си иска майонеза и малко кетчуп, но той върви към лютата панировка, на която вкъщи не сме чак такива фенове).

- Маги Фикс за Пиле Четири Сирена:

Пилешкото се готви в тефлонов тиган до побеляване, разкарва се от тигана и в същия фиксът се омесва с една малка кофичка заквасена сметана. Вкусът е особен и може би няма да се хареса на всички, но вкъщи се одобрява. Много върви със салата от настъргано зеле и белени слънчогледови семки (сигурно си представихте голяма помия  Laughing )

- Jotis - шоколадово суфле:

Елементарно е, стават адски ефектни и много вкусни. Изключително подходящи да се направи смес, която да се разлее във формичките (които за още по-голяма моя радост, понеже така и не си купих тава за мъфини, са към кутията) и да се изпекат и поднесат на нищо подозиращи гости (особено свекърви  Mr. Green ) пресни и топли, а толкова полуфабрикатно перфектни.  Laughing

- Био смес за брауни (от био щанда на Карфур):

Средна работа, става малко сухо като че ли, но се омете високоскоростно. Мисля, ако повторя, да поизмисля как да ги направя по-сочни. Цената обаче е доста по-различна от горните продукти - около 10 лв. Определено обаче в комбинация с най-лесната ми манджа (в йена мятам малките пържолки на Била, няколко нарязани сакато картофа, залети с доматен сос и вода и няколко скилидки чесън), която обаче е тоталният семеен фаворит, вечерята е сполучлива.  Sunglasses

- Ризото на Крина:

С гъби на мен лично най не ми харесва, не че останалите са кой знае какво, но с доволно количество пилешко човек почти не би забелязал липсата на гастрономски качества в ориза, който все пак е по-добре от гол ориз в крайна сметка. Яде се.

- Бондюел Чайна Микс:

Варят се на две на три, размесват се с побеляло пилешко, увиват се в кори за баница и ролата се изпържват съвсем леко. Страшно вървят с China Sauce-a в Пикадили. Ако някой се развълнува от тази рецепта, с радост ще я представя по-подробно, няма гости, който да не са ахвали от нея, а отнема извънредно малко време.   chef

- Сос Lesieur със зехтин и лимон:

Най-добрият сос за салати, на който съм попадала. През годините съм се пробвала какви ли не редуцирани цитрусови сосове да правя, на горчична и каква ли не основа, а винаги съм търсела точно това. Намира се и в Пикадили, и в Карфур, а даже май и в Била го има. Заливам накъсан айсберг или от онези готови миксове салатки, добавям няколко чери домата и люспи пармезан, или едва обработени скариди и става превъзходна салата за бяло вино.  Heart Eyes

# 1
  • Мнения: 2 776
Те, това правих вчера,  имаше тема за тази торта с доста положителни мнения, та видяхме я наскоро с хлапетата в Кауфланд, сглупихме, взехме я......най грешно изхарчените ни 4,85  Crossing Arms. В къщи по принцип не се яде много сладко, но тази торта е с изключително индустриален вкус. Та, не се правя на майсторица но  ...от домашното по хубаво няма  Heart Eyes .

# 2
  • Мнения: 21
Знам, че тези фиксове може и да са вкусни, но са адски вредни!
Замисли се, всеки един фикс може да бъде заменен с пресни продукти, приготвени от самата теб при това за същото време! Това че сама си смесила горчица и майонеза, добавила си зехтин, чесън и черен пипер не те прави супер домакиня. Но готвиш без никакви консерванти!

Маги фикс за хрупкави хапки - защо просто не си направиш един микс с натурален корнфлейкс, овкуси го с любими сухи подправки, прибери го в буркан и го ползвай при нужда. Соса можеш да приготвиш отново като смесиш кисело мляко и майонеза, добавиш копър, чесън и готово. Нищо по-сложно не е. Разликата е само, че семейството ти няма да яде доказано вредна храна.
Фикс с четири сирена... Никакво сирене няма там, затова е и толкова евтино. Истината е, че съставките, които правят тези ястия вкусни са чиста химия, аромати, консерванти и глутамат - съставката, към която организмът се пристрастява.

В този форум дамите обичат да готвят и си мисля, че почти никоя няма да приветства използването на толкова химии. Тук се опитваме да си показваме рецепти, приготвени само с натурални съставки. Поне всички хора, с които аз кореспондирам готвят по този начин.

Не се заяждам, а се опитвам да ти помогна, защото знам, че тази храна не е добра нито за теб, нито за семейството ти. Не трябва да допускаме да се превръщаме в американци и да им подражаваме, купувайки тези така вредни за здравето ни храни.

Успех  Hug

Последна редакция: сб, 02 мар 2013, 18:05 от ZorniZZa

# 3
  • Мнения: 213
Ау, все едно написах с големи букви "Моля някой да даде акъл на мен и семейството ми как точно да се храним, че адски сме закъсали откъм съвети".  Rolling Eyes

След като така яростно се опитваш да ми даваш тон в живота, ще те попитам кое от всичко, което съдържа Маги фикс за хрупкави хапки буди такъв силен смут у теб. Цитирам ти от опаковката:
- хлебни трохи 58,9 % (пшенично брашно, сол, мая, екстракт от пипер)
- малтодекстрин. Изненада, не всичко, което е известно с IUPAC наименованието си, е отровно. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%BE%D0%B … D1%80%D0%B8%D0%BD
- растително масло
- царевично нишесте
- сол
- яйчен белтък на прах
- смлян червен пипер
- подправки (черен пипер, куркума)

Отговори ми само в случай, че имаш какво повече да кажеш.
Уважавам избора на всеки да вярва в каквото намерите за редно, стига да не ми го натравпа.
А и, моля те, информирай се какво точно е глутаматът, защото ми се струва, че говориш за нещо, което просто си дочула колко е вредно и веднага си го включила в нравоучителните си лекции. Изненада, глутаматите (понеже, още една изненада, не съществува един единствен глутамат на света - този, който ни пристрастява, а организмът свободно може да преобразува всичко де що е производно на аминокиселина) имат толкова роли в организма ти, че дори да запомниш тази нелепа информация, дело на вечно загрижените за здравето си лелки, невротрансмитерите в централната ти нервна система са с глутаматна основа.

# 4
  • Мнения: 7 779
опппааа  , и тук има дразги.  Laughing  колко сте ми готини  Joy

# 5
  • Мнения: 21
Явно доста си се засегнала - извинявам се за което. Всичко хубаво.

# 6
  • Мнения: 7 779
аами. не се е засегнала. нали за това е създадена темата ?
иначе ако не трябваше да се рекламират изброените продукти можеше да пише в Маги темата или в други подобни.   hahaha

# 7
  • Мнения: 213
Ами тонът ти въобще не беше подходящ, но чак да съм се засегнала.
В момента гледам блога ти (трябваше да го разгледам преди да ти отговоря), очевидно си способна да сътвориш уникални неща в кухнята, за което ти се възхищавам. Не всеки обаче е надарен с такъв талант, нито пък на всеки му доставя такова удоволствие, а във всяка къща трябва да се яде, а, повярвай ми, това е много трудно, когато 1/2 от къщата са извънредно злояди същества, които ядат точно толкова, че да не умрат от глад и то не винаги.  ooooh!
Не си мисли, че и аз не искам да сервирам уникални блюда, но ми отнемат повече усилия, а никой не ги яде. Купих си книгата на Джейми Оливър за менютата за 30 минути. Първо, 30 минути, ама друг път и второ - да, това може да го яде един пораснал човек с известни хранителни навици, а не и някое лапе, за което аспержите са връх на гадостта.
Въобще във всички БГ кулинарни блогове, които съм преглеждала (Йоли, Йоана..), виждам едно и също - уникални сладкиши и красиво оформено, но не апетитно звучащо основно ястие (което пък ако се сътвори и от човек, който не може да го оформи по този начин и сгреши 10 пъти, съвсем за нищо не става). Колкото и да ми се иска, не мога да храня домочадието само с торти.   bouquet

# 8
  • Мнения: 213
polly,
аз взех една смес за палачинки на Йоткер, но от една седмица вкъщи се мрънка за ежедневни пържени филийки с мед и не мога да я пробвам.  Laughing Преди време бях взела на Биотис и беше страшен боклук.

# 9
  • София
  • Мнения: 102

Признавам си, като по-млада и аз се претрепвах да се правя на голяма майсторица, че дори готово тесто за пица отказвах да купя, а си правех сама.  Laughing От известно време обаче започнах да трупам в кухнята пакетчета с каква ли не насипна химия, но с вкусен и лесен резултат.



Е, то за всички като стигнем определена възраст, едва ли е от голямо значение какво ядем Simple Smile Докато сме били млади сме се старали. А иначе - ами няма лошо, рекламата продава

# 10
  • Мнения: 213
Темата НЯМА рекламна цел или ако има, то определено не ми плащат за нея.  Cry
Проверих из подфорума за подобна и не намерих. Видях тема на Маги, но не съм чак такъв фен на марката, отвъд двата изброени продукта, съм попадала на чудесни помии.

# 11
  • Мнения: 2 776
Под вола теле търсите, къде видяхте реклама в темата?
Чак пък 5 фирми да се обединят и да заплатят на  Nathalie да пусне тема в бг мама  Rolling Eyes.

polly,
аз взех една смес за палачинки на Йоткер.....
Вероятността да се сетя да закупя смес за палачинки е минимална, да се сетя да я ползвам също - палачинки се хапват често у дома, според наличностите......или с мляко или с вода, 1-2 яйца и брашно, продуктите са винаги налични.

Цитат
Сос Lesieur със зехтин и лимон
Този сос ме заинтригува, ще го потърся и ще го опитам, благодаря за препоръката , въпреки че аз обичам традиционните салати.....подправени само с олио (зехтин) оцет (лимон) и сол.

# 12
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 541
Мъфините на д-р Йоткер, много ни харесаха. На мене ми ги донесе приятелка, но вече ги има и в Куфланд и Карфур

Само да споделя, че обичаме в къщи прясно приготвена храна и децата се мръщят на претоплената и затова ми се налага да готвя по два пъти на ден, особено в почивните дни- и за да не ми отива целия ден в кухнята, съм привърженик на храните, които само се подреждат в тавата, слага им се фолио и се пекат /месата основно така ги правя/ Винаги имам под ръка животинска сметана и в повечето случаи като сервирам яденето само заливам отгоре с по 2-3 суп лъжици и сосчето е готово.

# 13
  • Мнения: 213
ani_d, благодаря ти за препоръката, заинтригува ме с тези мъфини. Само да те попитам парченцата шоколад в кутията ли са? И има ли формички за печене или е крайно време да си купя тава за мъфини.  Mr. Green

Определено не всяко нещо става да е готова смес - картофено пюре едно няма като хората, а спагетините на Маги са сред най-гнусните неща, които някога въобще ми е хрумвало да правя.  Sick

Тесто не помня кога за последно съм правила.  baby_neutral Попаднах на едно, което се води за хляб и кифли, тъпча го с нарязан кренвриш и парченца кашкавал, навивам го на непрежна топка, отгоре го потупвам с брашно, масълце и чубрица и става супер.  Heart Eyes

# 14
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 541
ani_d, благодаря ти за препоръката, заинтригува ме с тези мъфини. Само да те попитам парченцата шоколад в кутията ли са? И има ли формички за печене или е крайно време да си купя тава за мъфини.  Mr. Green

Натали, вътре има парченца шоколад и 12 капсулки. Ако нямаш форма за мъфини става в огнеупорни купички или формички от алуминиево фолио , които са за еднократна употреба, но аз ги ползвам поне 6-7 пъти!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт