РУСКА КУХНЯ 2

  • 25 223
  • 100
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 364
Джемма, alys , Благодаря ви за съветите, ще направя нещо с тях, ако ли пък не ще си ги изям самичка  Laughing
Ето една рецепта http://detstvoto.net/index.php?newsid=1841  сладкиша е с бонбони лакта,ама може да се импровизира Hug

# 16
  • Мнения: 22
мистерия   Hug

# 17
  • София
  • Мнения: 1 179
Записвам се да ви следя,утре снимки а ако Лабрекс си каже адреса ще и пратя пелмени  Hug това ще е утре за обяд

# 18
  • Мнения: 22 867
.........а ако Лабрекс си каже адреса ще и пратя пелмени  Hug ..........

didolinaa, направо ме засрами. Embarassed Не стига, че ми се ядат от не знам кога, ами и мързел ме е налегнал. Ще се прежаля по някое време да си направя и аз. А ти все пак покажи твоите, ще са ми стимул. Grinning   bouquet

Уф, адрес знаеш ли на колко народ трябва да пращам с вкусотиите в тоя форум...... Heart Eyes

Да се похваля, днес направих това хачапури(ще), голяма вкусотия, тестото е много хубаво. Heart Eyes Peace И дано не се повтарям, снощи това мезе с авокадо, много съм го заобичала напоследък. Heart Eyes Peace

# 19
  • Мнения: X
Лабрекс, така, както е написано в рецептата, излиза, че хачапурито втасва само в хладилника. После, след като вече се оформи с плънка чакаш ли да втаса или веднага печеш? Сигурно ще пробвам със сирене и яйца. Много обичах баба като ми печеше питка с плънка от сирене и яйце, но не бях се сещала. Тя й казваше сиринива питка или нещо подобно беше Simple Smile (колко отдавна беше това..., вече се забравят детайлите Simple Smile).  Малко отклонение - бях малка и много исках да си вземем куче. Баба ме прати при едни комшии на село и си взех едно черно кученце. То не порасна много голямо, нито беше някаква специална порода, обаче на въпроса ми каква порода е кучето, баба сериозно отговори, че е ситен миник  Laughing. Така че напълно възможно е баба просто по неин си начин да е наричала този вид баница с две кори.

# 20
  • Мнения: 22 867
Държах тестото час и половина в хладилника, беше се надигнало. Сложих ето такива охлювчета, извадих ги подпухнали.


Бях включила фурната да се нагрява, разточих тестото, сложих сиренето, за яйце не се сетих, но друг път, захлупих отгоре с другата част, оформих, намазах с яйце и направо сложих да се пече. Не пише да се втасва, така че само стоенето в хладилника беше. То и друга плънка ще му върви на тестото. Много вкусно беше топло. Остана парченце, студено не е лошо, но като се врътне в "любимата" ми микровълнова, става като току що изпечено. Баба между другото също печеше нещо подобно, но я наричаше сиренява питка. Не знам какво е било тестото, няма и кого да питам вече. Peace

# 21
  • София
  • Мнения: 1 179
labrex  и на мен отдавана ми се ядат пелмени ама все не стига времето , а сега понеже съм в болничен,че грипа на бронхит стана и имам ощеее цяла седмица да готвя вкусотии на домашните  ooooh! което ще рече че от 2 дни съм само на печката  Crossing Arms

# 22
  • Мнения: X
- ммм... вкусотия!
Лабрекс,   bouquet

# 23
  • Мнения: 22 867
......... - ммм... вкусотия!
Лабрекс,   bouquet

alys, това е хачапурката нали? ЗавидОх ти! Grinning Верно е вкусотия! Heart Eyes  bouquetВ темата за "какво сготви, снимай......." иланг-иланг е дала плънката на зелника си, мисля, че и с нея и тестото на хачапурито ще стане добре, изобщо хареса ми тестото. Peace  bouquet

# 24
  • Мнения: X

alys, това е хачапурката нали? ЗавидОх ти! Grinning Верно е вкусотия! Heart Eyes  bouquetВ темата за "какво сготви, снимай......." иланг-иланг е дала плънката на зелника си, мисля, че и с нея и тестото на хачапурито ще стане добре, изобщо хареса ми тестото. Peace  bouquet

Мхм, хачаурката е  Heart Eyes. Може с всякакви плънки. Като имам настроение за повече готвене, ще добавя и задушен праз и ще стане още по-вкусно. Този път сложих сирене, яйце и лютеница, като ръснах съвсем малко картофено пюре на прах, защото сиренето ми е във вода и е мекичко. Нямах маргарин и действах с масло, но сложих сигурно само 50 г. Обаче тестото е така красиво наслоено, че да ти е кеф да го гледаш и ядеш. Дойде ми музата за кроасани, като използвам точно този начин на сгъване на спиралка. Това е втора рецепта с такава технология за многослойно тесто и много ми допада. Само за кроасаните ще трябва да сложа малко захар в тестото. Може да опитам без плънка, но няма да е тези дни, защото не се очертава пазаруване (а маслото не е много).

# 25
  • Мнения: 22 867
.......Нямах маргарин и действах с масло, но сложих сигурно само 50 г. Обаче тестото е така красиво наслоено, че да ти е кеф да го гледаш и ядеш. Дойде ми музата за кроасани, като използвам точно този начин на сгъване на спиралка. Това е втора рецепта с такава технология за многослойно тесто и много ми допада. Само за кроасаните ще трябва да сложа малко захар в тестото. .........

Аз затова се ядосах, че не ми станаха снимките, наистина се получава наслоено и е много хубаво. С масло сигурно е още по-добре, аз с маргарин го правих, че стои една Калиакра от не знам кога в хладилника и да я използвам, но ще пробвам и с масло. И кроасани ще станат, няма начин! Peace  bouquet

# 26
  • Мнения: 6 214
Имам едно странно питане. Simple Smile

Преди време в автобуса чух неволно разговор за някакъв руски таратор с жълтъци от варени яйца. Някой знае ли за какво всъщност става въпрос?
Предварително благодаря!  bouquet

# 27
  • София
  • Мнения: 15 485
Имам едно странно питане. Simple Smile

Преди време в автобуса чух неволно разговор за някакъв руски таратор с жълтъци от варени яйца. Някой знае ли за какво всъщност става въпрос?
Предварително благодаря!  bouquet
Беше някаква супа,имаше я в предишната тема, аз не съм я опитвала, не ми звучи вкусно.

http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=6&t=2753 Окрошка.

# 28
  • Мнения: 6 214
Беше някаква супа,имаше я в предишната тема, аз не съм я опитвала, не ми звучи вкусно.

http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=6&t=2753 Окрошка.
Мерси, с тоя салам наистина  newsm78

# 29
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Точно окрошка е, защо се чудиш на салама- вкусно е. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт