РУСКА КУХНЯ 2

  • 25 301
  • 100
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 22 867
labrex, много красиви палачинки. Hug И аз правя цвекло в микровълнова, но цяло, увито в пекарска хартия и после го чистя. Така изчистено и на резени не се ли обезцветява и не пуска ли сок по време на приготвянето?

Джемма, не, никакъв сок не пуснаха, наредих резенчетата (рязах като картофи за пържене) легнали в една чиния и така ги пекох. Отварях да проверявам да не ги направя на чипс, че с картофи съм успявала, като се заплесна. За пръв път ми е, аз цвеклото си го ям сурово, стържа в салати с моркови, зеле, ябълки и каквото се сетя и имам под ръка. Иначе картофи цели пека с кората, но не съм се сетила да обвивам в хартия, измивам хубаво и пека. Не се обезцвети, като се изпече, още горещо го нарязах с нож на парчета, сложих в чашата на пасатора заедно с пресното мляко и пасирах. После добавях останалите продукти. Очаквах да се усеща вкуса на цвеклото, но го нямаше. Освен красиви, са и много вкусни, поне за моя вкус са супер! Heart Eyes Peace

# 61
  • Варна
  • Мнения: 10 815
Аз цвеклото само измивам, на няколко места продупчвам с ножа, за да излиза парата и слагам в чиния /без вода/, врътвам на няколко пъти за по 5 мин. и в зависимост от сорта цвекло става доста бързо, за няма и 15-ина минутки.

Така варя картофи и моркови за салати като руска, винегрет.

# 62
  • Мнения: X
Аз цвеклото само измивам, на няколко места продупчвам с ножа, за да излиза парата и слагам в чиния /без вода/, врътвам на няколко пъти за по 5 мин. и в зависимост от сорта цвекло става доста бързо, за няма и 15-ина минутки.

Така варя картофи и моркови за салати като руска, винегрет.

Захлупваш ли отгоре?

# 63
  • Варна
  • Мнения: 10 815
Аз цвеклото само измивам, на няколко места продупчвам с ножа, за да излиза парата и слагам в чиния /без вода/, врътвам на няколко пъти за по 5 мин. и в зависимост от сорта цвекло става доста бързо, за няма и 15-ина минутки.

Така варя картофи и моркови за салати като руска, винегрет.

Захлупваш ли отгоре?

Да, с капак за микровълнова.  Peace

# 64
  • Мнения: X
Понякога си правя "печени" картофи в МВ, но не захлупвам. Струва ми се, че по-бързо става. Технологията е същата - измивам, надупчвам, посолявам и пека за 7-8 мин. и ако трябва, след това още малко. Морковите - цели не съм пробвала, но нарязани на парченца с малко вода и захлупени - така ги приготвям за една салата. Без вода нещо не се справих, когато пробвах. Не ми харесаха, възможно е да съм ги държала повече.

# 65
  • Варна
  • Мнения: 10 815
С морковите трябва да се внимава. Аз няколко пъти ги оставих за повечко време и изкарах едни набръчкани, дето не ставаха нито да се обелят, нито нищо.

# 66
# 67
  • Варна
  • Мнения: 283

СВЕКОЛЬНЬІЕ БЛИНЬІ НА РЯЖЕНКЕ...

Лабрекс, би ли превела рецептата на български, моля. С Гугъл транслейт ми е малко объркано. Благодаря

# 68
  • Мнения: 22 867

СВЕКОЛЬНЬІЕ БЛИНЬІ НА РЯЖЕНКЕ...

Лабрекс, би ли превела рецептата на български, моля. С Гугъл транслейт ми е малко объркано. Благодаря


Radost Nezemna, заповядай, ако нещо не е ясно, пиши, ще допълня:

Скрит текст:
Брашно - 2 чаши (моята е 250 мл)
Захар -  2 с.л. (аз ръснах по-малко)
Айрян - 50 мл
Сол - 1 ч. л
Пресно мляко  -1,5 чаши
Яйце – 1
Цвекло -200 гр
Олио - 50 мл

Способ приготовления:
1. Цвеклото се сварява или изпича до готовност, реже се на парченца.
2. Слага се в млякото.
3. Пасира се.
4. Добавят се яйцето и айряна.
5. Добавят се солта, захарта и брашното.
6. Хубаво се разбърква..
7. Сместа се оставя 30 мин . (не я оставих, пържих веднага)
8. Пекат се/пържат на среден огън от двете страни в тиган, намазан с олио.
Готоите блини са вкусни с меко топено сирене или извара със зелени подправки.

Моите бележки: Ползвах айрян вместо ряженка/кефир, брашно обаче ми отиде 1,5 ч.ч., добре не го бухнах всичкото наведнъж. Добавих и 2-3 с.л. олио в сместа, сол - 1ч.л., захар - 2 ч.л. равни. Чудесни са както със солена плънка, така и със сладка.


# 69
  • Варна
  • Мнения: 283
Страхотно! Благодаря ти Simple Smile

# 70
  • Мнения: 1 906
Привет!
В Петербург с ММ ядохме едни сладки улитки, които според мен бяха нещо като козуначено тесто. От тогава непрекъснато иска да му направя, но никъде не намирам рецептата. Може ли някой да ми помогне  Praynig

# 71
  • Мнения: 22 867
Incognito, освен да пробваш да ги познаеш, те имат доста такива "улитки" с крем, без крем, канелени, с разни плънки или пък дай още някоя подробност. Аз съм запомнила синабончики-те от там, просто ми бяха много вкусни, а и за пръв път ги опитах. Ама беше преди 100 години........ Simple Smile

# 72
  • Мнения: 1 906
Без крем бяха. Силно ухаеха на канела и бяха поръсени с много захар  Rolling Eyes

# 73
  • Мнения: 22 867
Без крем бяха. Силно ухаеха на канела и бяха поръсени с много захар  Rolling Eyes

Една подборка на всякакви канелени кифлички, снимките са линк към рецептите, има такива поне на вид, като тези, за които пишеш. Не знам за тебе, но аз както харесвам канела, може и да не издържа и да навъртя кифлички. Последно правих тези КАНЕЛЕНИ КИФЛИЧКИ „ХРИЗАНТЕМКИ”, бързи са и доста вкусни, всъщност аз всичко с канела харесвам. Heart Eyes

# 74
  • столицата
  • Мнения: 3 848
А аз искам рецепта за каша от елда, ама да е като тази, която ядох в Русия, моля  chef

Общи условия

Активация на акаунт