РУСКА КУХНЯ 2

  • 25 299
  • 100
  •   1
Отговори
# 75
  • Атлантис, Галактика Пегас
  • Мнения: 57
А аз искам рецепта за каша от елда, ама да е като тази, която ядох в Русия, моля  chef
няма как да знам каква каша си яла в Русия....  Laughing
аз си правя моята така....
елда се препича на сух тиган и се вари  след това в тенджера като ориза 1:3 с вода като слагаш една глава лук дафинов лист и сол на вкус, малко преди да стане готова добави 50- 100 грама масло

# 76
  • Мнения: X
Елдата я обичам варена само с малко сол, след това добавям масло и заливам с прясно мляко. Странното е, че ми харесва със студено мляко.

# 77
  • Мнения: 1 282
Елдата я обичам варена само с малко сол, след това добавям масло и заливам с прясно мляко. Странното е, че ми харесва със студено мляко.
Класика! И аз така я ям, със студено мляко.

# 78
  • София
  • Мнения: 10 348
Ех, че хубава тема! Аз съм от малкото рускини, на които не им вярват, че е такава Simple Smile

Най-любимата ми руска рецепта е на салата с риба и ябълки, не помня оригинално с каква риба е била, но аз я правя най-често с пушена скумрия ако искам по-силен вкус или скумрия от консерва в олио или собствен сос. Правила съм я и с риба тон, изобщо не ни хареса, прекалено неутрален е вкуса.

Приготвяте:
10бр. твърдо сварени яйца
125гр. замразено масло или да е стояло 1-2ч. във фризера, преди да почнете да редите салатата
1 голяма глава лук
2 стандартни кофички майонеза, аз взимах от домашната в жълти пластмасови кофички, докате не почнах да си правя сама от 100мл. олио+80мл. мляко, сол и 1/2 лимон
2 средни пушени скумрии или 3 консерви(олио или собствен сос)
3 средни или големи жълти, твърди, сочни ябълки. Пак е въпрос на вкус, може и кисели да вземете на нас ни допадат най-много с жълти.

Разделяте белтъците от жълтъците, жълтъците се слагат отгоре. Нарязвате лука на много ситно, изчиствате си рибата и накрая обелвате и изчиствате ябълките, ще са ви нужни на половинки. Разделяте всички продукти визуално на 3.

Взимате удобно ренде и голяма стъклена купа да се виждат редовете и започвате да редите 1/3 от приготвените продукти - рендосвате белтъци, леко посолявате, рибата накъсвате на сравнително ситни парчета, нарязан лук, рендосано масло, рендосани ябълки изравнявате натискайки хубаво с ръка да стане равен слой, намазвате с майонеза, повтаряте още 2 пъти да станат 3х6 или 18 слоя.

Накрая на най-ситното ренде настъргвате жълтъците и леко посолявате. Оставяте на стайна температура за 1-2 часа(зимата 2, лятото 1) и прибирате за поне 12ч. в хладилник. С топъл хляб и хубава компания, салата изчезва за по-малко от час Simple Smile

Благодаря на labrex, че сподели рецептите за сгушенка, че да намеря темата Simple Smile

# 79
  • Мнения: 22 867
nad_tab, развесели ме, аз пък нямам нищо руско, но все за рускиня ме вземат, като някои уточняват, че на украинка приличам. Защо, нямам отговор. Но пък съм любителка на руската кухня, така че често ползвам руски рецепти. Темичката, за съжаление заглъхна, отдавна не е писано в нея. А салатката звучи вкусно, ще я пробвам при удобен случай. Обикновено сельодка ползвам за подобни салати, но и пушена скумрия съм слагала, добре се получава.

# 80
  • Варна
  • Мнения: 10 815
Аз нагъвам едни пирожки по рецепта от руския форум 7say.

# 81
  • Мнения: 22 867
Ох, бе, Киса, да вземеш да метнеш някоя ли? Скоро беляши пържих, сега ми правиш скомина с тия пирожки. Тези "как пух" ли са или други? То в тоя форум толкова вкусотии има.......Heart Eyes

# 82
  • Варна
  • Мнения: 10 815
Labrex, не, друга е рецептата. От раздел Тесто я намерих.
https://forum.say7.info/topic6084.html

За първи път пробвам това тесто и се оказа доста сполучливо. Чао, талия! Макар че с тази карантина можем само да си мислим за стройни снаги, реалността е друга. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 83
  • София
  • Мнения: 10 348
Аз меся пробно козунак по тази рецепта, тестото се получи супер, ще се похваля ако и крайният продукт ни е харесал.



Миналата седмица, превих този, получи се много ефектен и интересен, но няма характерните за козунака конци, което му е минус и бих прибавила 5-10мл. течен подсладител, че не ни беше достатъчно сладък.


Пекох в гювечета, при мен се получи, така Simple Smile

# 84
  • Мнения: 22 867
Киса, в това тесто не ми хареса количеството мая, правих го с 10 грама, въпреки че и те май не са малко и по моя си начин, т.е. не го чаках да втасва, а оформих пирожките и ги оставих тогава да повтасат. Но се разваля идеята за бързо приготвяне. Иначе, да вкусни стават.
Амиии, с лека завист, да са ти сладки! Simple Smile

И крафинки ми се иска да спретна, спира ме това седене вкъщи и ядене. Simple Smile
nad_tab, покажи резултата, поне очи да са пълни! Simple Smile

# 85
  • Варна
  • Мнения: 10 815
Аз сложих суха мая, около 2 малки лъжички, някъде половината, иначе самото пакетче е 11 гр. Аз оставих тестото да втаса, през това време се заех с приготвяне на обяда. Тоест, не съм целяла бързо да станат пирожките, а да са вкусни. Grinning

# 86
  • София
  • Мнения: 11 065
Аз понеже съм на вълна тесто с квас, ето от мен едни Царски блини.

# 87
  • София
  • Мнения: 10 348
Аз понеже съм на вълна тесто с квас, ето от мен едни Царски блини.

И аз съм на подобна вълна, но козунак с квас ме е страх да опитам Simple Smile)))

Ето днешния хляб с квас, няма много вид, но е много вкусен с хрупкава коричка.

# 88
  • София
  • Мнения: 11 065
nad_tab, и козунак, и кулич правя с квас.

# 89
  • София
  • Мнения: 10 348
nad_tab, и козунак, и кулич правя с квас.

Може ли рецепта, да взема да се престраша през седмицата, имам и ръжен и бял квас. Силен, на повече от 2г.

Общи условия

Активация на акаунт