Езиколюбителна пивница - MI35

  • 17 563
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • Mars Hotel
  • Мнения: 4 882
Още един п(р)ът ако се разминем...
Край, обявявам ти среща в събота на обедно кафе. Пред свидетели, за да няма хън-мън.

# 691
  • Мнения: 3 736
Йо! По ред:

Саркът, не на мен за Бейн, на останалите, дето не са те слушали как врещиш.  Mr. Green

Тигрите - зле; орангутаните - също зле. Обаче пчелите като изгинат, ние изгиваме не щото сме боклук, което е факт, а щото просто няма да можем да живеем, обективно погледнато.  Confused

Розева, веднага кажи рецептата и как направи украсата. Ама много са красиви!

На мен днес ми е малък четвъртък, и аз съм добре.

ПП Светалчо, немой се бута - твойта куцня е била сал една, макар и лепкава, мойте бяха много!  hahaha

# 692
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
1. Саркът, не на мен за Бейн, на останалите, дето не са те слушали как врещиш.  Mr. Green
2. Тигрите - зле; орангутаните - също зле. Обаче пчелите като изгинат, ние изгиваме не щото сме боклук, което е факт, а щото просто няма да можем да живеем, обективно погледнато.  Confused

1. Ем... некой друг път, че па са се и зелетЕли да питат.
2. Трутрутрутру.  Tired

# 693
  • София
  • Мнения: 5 658
Още един п(р)ът ако се разминем...
Край, обявявам ти среща в събота на обедно кафе. Пред свидетели, за да няма хън-мън.
Deal! Ще се уточним допълнително, щото иначе ще дойдат да ни изядат тортичките  Mr. Green

# 694
  • гр. София
  • Мнения: 2 530
Пуцинка, рецептата, както казах, си я измислих. Исках нещо хем сладко, хем без захар за Оцетикс и настъргах ябълка, добавих малко брашно и изпеках... това е.
Тия от снимката са ъпгрейднати - имат стафиди и канела (на око и на вкус). Отгоре са с разтопен на водна баня шоколад, а цветето е от бял шоколад и стана инцидентно. Мислех с белия шоколад да правя шарка тип воден маникюр, но се оказа, че ако престои малко повече на водната баня се сгъстява. Добавих малко масло като мислех, че така пак ще се стопи, но не би. Стана като моделин. Оставих го малце да се охлади и направих питчици от него, лепнах ги отгоре на бисквитите и с клечка за зъби теглих черти от периферията на бисквитите навътре към центъра. По следата сложих захарна червена конфетка.

Значи само стъргана ябълка, брашно (на око според това колко сок пуснат ябълките; да стане приблизително като консистенцията на картофено пюре. Не стои като тесто за питка - твърдо), стафиди и канела. Ако печеш върху хартия, не ти трябва мазнина за тавата. Сипваш с лъжицата малко от сместа, замазваш, оформяш на кръгче и печеш. На около 180 градуса докато порозовеят. Като изстинат мажеш с шоколада и слагаш в хладилник за 15 мин. да стегне. Ако не бързаш да ги ядеш ги оставяш да стегнат на стайна температура.
Може да изглеждат клисави отвътре, но не е поради недопичане, а си е от ябълката - все пак 90% са съставени от стъргана ябълка.

Одеве правих и с черен шоколад:



А съвсем без нищо, само ябълка и брашно са такива:


Предполагам, че ще станат и с круша, банан и тиква.

# 695
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 142
Малко се пие в тази държава...

# 696
  • София
  • Мнения: 6 219
Розу, ми канела не им ли сложи...
ДА зема да направя един щрудел утре вместо Пуцевата торта? (за която ПуцЪТ все още не е дала рецептата...)

# 697
  • Казанлък of all places
  • Мнения: 689
МръсТници! Crossing Arms

# 698
  • Мнения: 3 736
Брютру!

Мерси, Розе, съвсем като за мен.

Ване, отивам да пиша.

# 699
  • n/a
  • Мнения: 3 341
Добро утро!

Обявявам Св.Чтвртк!


С тия рецепти ще ме уморите, удавите по-точно  Laughing

Нека да е сладко, нека  Hug

Ако днес и в следващите дни оцелея, ще да съм кораво копиле  Mr. Green

# 700
# 701
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821

# 702
  • n/a
  • Мнения: 3 341
Добре почваме ... Радваме се  Laughing

# 703
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821

# 704

Общи условия

Активация на акаунт