Домакини 30/още малко има и тази зима да отмине

  • 33 795
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
  • Мнения: 21 647
Калинка, от нета си давала снимки, та твоите от компа, само трябва да ги качиш в нета, ако имаш някъде албуми или тук например (стига да се отваря при вас) - http://prikachi.com - няма нужда от регистрация.

# 31
  • Мнения: 843
Благодаря за новата тема на Ма ко.
Марче,благородно завид и от мен. Да изпиеш по едно фрапе и заради нас.
Нощни очи,честита ти помощница и приятно четене.
Тити,и от мен приятна и доходоносна работа.
Аз си имам гостенка и няма по-щастлива от мен. Майка ми е на гости и поне се наприказвахме,а и ме отменя в грижите за бебока.
 Благодаря ви за пожеланията,момичета. Бяхме както в приказките- 3 дни яли,пили и се веселили. Затова не съм се и разписвала,че нямах време от готвене,чистене,посрещане на гости.
За всички  Hug

# 32
# 33
  • Мнения: 11 624
Морена - отваря се, но трябва да попрочета как ще стане после, като имам повечко време ще разуча - нямам фб, албуми в нета.
Стади завиждам ти за майчицата. Моята ми липсва хем се чуваме всеки ден по скайп.
Бонболина здравей   bouquet

# 34
  • Мнения: 989
Здравейте  Grinning

Домочадието спи, а аз сега излизам от банята. Изкъпах се, сложих маска на косата и докато чаках да подейства, използвах времето, за да се ексфолирам и да измия банята. Сега пия второто за днес кафенце и преглеждам форум. Като се събудят, ще поизлезем, за да се възползваме от хубавото време.

Ма ко, благодаря за темата   bouquet

Калинке, вчера какви кадри гледах от Англия... Както и от Ирландия и от Франция. Но тези от Англия бяха впечатляващи. Дадоха някакъв хотел (може и къща да беше, но беше доста голямо), кацнал високо на едни скали и изведнъж се надигна такава голяма вълна, че го заля целия. А сградата беше доста нависоко. Природата е толкова неконтролируема...

Кокона, как си? Мисля те...

Момичета, нужна ми е помощ. ММ има рожден ден в сряда. Искам да го изненадам с торта, направена от мен. Гледам винаги към подаръка да включа и нещо, направена собственоръчно от мен. Проблемът е, че досега никога не съм правила торта, освен бисквитена. Моля, кажете някоя лесна за приготвяне торта. Ще съм ви много благодарна!

# 35
  • при късмета
  • Мнения: 24 013
Поли и аз съм много зле с тортите. Правя майонезения сладкиш. Може и цял може и разрязан на две с крем по средата да се използва за торта и е много вкусен. Не мога да намеря темата, но съм си го копирала, ето

Скрит текст:
Шоколадов сладкиш с майонеза

(рецептата за блата е адаптирана от Modern Retro Woman)

Нужните продукти са:

1ч.ч. майонеза - 1 опаковка от 200 г.
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
5 с.л. натурално какао
1 ч.ч. захар
2 ч.л. (1 п. от 10 г) бакпулвер
ванилия (по желание)

За глазурата - шоколад и масло в съотношение 2:1. Аз използвах 200 г. шоколадов кувертюр със 100 г. масло.

В купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и водата. Не е нужно да ползвате миксер, разбъркват се много лесно и с вилица.
Изсипете в намаслена и посипана с брашно форма (аз ползвах силиконова кръгла форма диаметър 27 см., така че изсипах сместа директно в нея)
Печете 25 мин в загрята на 180 г С фурна. Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.
Забележка - ако решите да правите малки кексчета, времето за печене се редуцира на 15 - 20 мин., а температурата - на 160г С.

За да приготвите глазурата, най-напред разтопете на водна баня или в МВ шоколада и след това добавете маслото. Разбъркайте добре, до получаването на гладка смес.

След изпичане, извадете сладкишът да изтине. Поставете в чиния за сервиране и покрийте с глазурата


Изобщо май няма да излезем днес. Всички сме се размазали само обикаляме м/у ТВ и монитора

# 36
  • Мнения: 11 624
Поли - тогава най-добре направи тирамису
Скрит текст:
Продукти:
    4 големи жълтъка
    100 гр. захар
    120 мл. вино Марсала
    400 гр. маскарпоне
    250 мл. течна сладка сметана
    270 гр. бишкоти савоярди (20-24 бр.)
    какао на прах за поръсване
За бишкотите:
    150 мл. силно кафе
    2 суп. лъж. захар
    100 мл. вино Марсала
Прави се силно кафе, по възможност еспресо. Докато е топло в него се разтваря захарта и се оставя да изстине.Добавя се виното и се оставя на страна.За крема Забайон жълтъците се разбиват със захарта с миксер, докато побелеят. Слагат се в подходящ съд за водна баня.Към жълтъците се добавя виното Марсала. Разбъркват се непрекъснато, докато кремът се сгъсти.В отделна купа се разбива маскарпонето с миксер.Към него се добавя охладеният крем Забайон. Разбърква се с шпатула.Накрая се добавя гъсто разбитата сметана.
Приготвя се тава от йенско стъкло или друга подходяща тава с приблизителни размери 29×18 см. Половината бишкоти се потапят за кратко в студеното кафе с Марсала, една по една.Нареждат се на дъното на тавата.Върху тях се разпределя половината крем, като се притиска леко с шпатула за да запълни всички празнини.Процедурата се повтаря с останалата половина бишкоти.
Най-отгоре се разпределя останалият крем и се заглажда.Съдът се покрива с прозрачно фолио. Десерта се слага в хладилник за най-малко 4 часа. Преди да се сервира се поръсва обилно с какао, през ситна цедка. Марсала мисля имаше в Била, но съм го правила и с ликьор Тия Мария,алкохола не е много, а и от престоя изветрява - не пречи по парче и за деца. Ако си направиш изрязан от хартия шаблон-при поръсването с какао можеш да получиш украса, надпис..

# 37
  • Мнения: 2 169
Изобщо май няма да излезем днес. Всички сме се размазали само обикаляме м/у ТВ и монитора
Е хладилника къде го забрави  Mr. Green
Поли, мога да ти препоръчам тортата с готови рула - много лесна и много вкусна, и винаги става. Има различни варианти, затова ако искаш погледни направо в Гугъл, има много рецепти Wink

# 38
  • Мнения: 11 624
Ма ко - този майонезен сладкиш не ме грабна заради майонезата - купешката е само химия, а с домашна вероятно ще е много тежък. Аз правя този - ако искаш пробвай
Скрит текст:
1ч.ч. кисело мляко + 1ч.л. хл. сода
1 яйче белтък
половин ч.ч. олио
1ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
2с.л. натурално какао
половин пакетче канела
Това се прави на каша и се изпича в намаслена и набрашнена тавичка
Като изстине се залива с горещ сироп от 1ч.ч.захар+1ч.ч. вода.
Отгоре на студения, сиропиран сладкиш слагам крем от 100гр краве масло+жълтъка и пудра захар и наръсвам с орехи. Режа на ромбове.

# 39
  • при късмета
  • Мнения: 24 013
Е хладилника къде го забрави  Mr. Green

Хич, даже не сме го забравили. Така се объркаха днес моите с това ядене, че нито закуската нито обяда бяха като хората.
От скука забърках и тесто за меденки. Сложих го в хладилника малко да стегне, че шефа иска формички на животни, а нещо стана много рядко. Дано се получат, че формичките са ни големи за това тесто, но ще се мажем и цапаме в кухнята след малко.

Калинка, майонезата изобщо не се усеща на вкус, изобщо. Само държи сладкиша по-сочен. И с домашна ще стане, но трябва да не е много течна.

Креми, къде изчезна, моме

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 15:42 от ма ко

# 40
  • София
  • Мнения: 9 862

Валенце ежедневието ли те завъртя, че рядко влизаш?

Hug Не, напротив- ММ беше в отпуск две седмици и просто се шматкахме насам -натам, свършихме  идоста работа. Вече ще съм по-редовна.  Hug
Поли, мога да препоръчам Френска селска торта- лесна, нищо че от рецептата не личи това, а и страшно вкусна. Ето тук е моята, отстрани съм прибавила и рецептата, по която я правих:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201707537107640&se … ype=3&theater
Също препоръчвам и сладкишчето с майонеза, от него може да направиш блатовете и какъвто ти душа иска крем. Ето при мен как се получи:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4737101542930&set=a. … ype=3&theater
Ние направихме разходка до Витоша и си изкарахме супер!

# 41
  • Мнения: 3 841
ДобрЮ Ютро, девойки прекрасни! И аз вече станах, благодаря за кафето.

Днес ще си довършвам 4-те картички, които ги започнах вчера - две за осми март за майка и свеки, една за РД на сестра ми - трите ще пътуват с мм в понеделник до Германия, откъдето той ще ги пусне по пощата и още една за РД на един колега на мм, който тази вечер ще празнува с домашна лазаня.

За сладкиша с майонеза - изобщо не се усеща, всъщност тя замества яйцата и олиото в другите рецепти. Правила съм го преди години два, три пъти и то с домашна майонеза - не става мазен. Калинка, опитайте го един път, ако не ви хареса, ще знаеш със сигурност, че не е рецепта за вас. А какво стана с баницата на Морена? Напрви ли я?

Отивам да пия един чай, нещо покашлям от седмица, после пак ще мина.

# 42
  • Мнения: X
Добро утро и то мен ,
спи ми се ,две не виждам.
Сервирам ви късно за вас кафе и закуска ,досущ като тази у нас днес:


Нощни, честита пералня и четец. Да си ги ползвате много години   bouquet  bouquet

Смърфи, добро утро и на теб !  Липсваш по нощите  Hug

Валенцето, починали сте си двамата ,браво .И аз така ; тримата най обичам да сме навън или у дома ,е и двамата още повече ,по женски/мъжки компании не се събираме и обичаме да сме заедно .
За 10 години никога н сме били на почивка с някого или с друго семейство.Най много с брат ми и снаха ми на вила някъде ,но иначе семейните ваканции два пъти в годината са само семейни също.

ма ко, меденки ,ммммм...

Поли, добре си решила за тортата,аз също на Тирамису бих заложила заради леснотата ,но и вкуса .ММ много я харесва .Аз слагам вместо оригиналното Амарето ликьор Бейлис и става много вкусно и няма онзи бадемов вкус както с Амаретото .

Морена, прекрасни линкове ,много ти благодаря. Вече гледахме мечетата -1ви епизод. Твоят Гушкан е май колкото моя Бузан  Laughing Laughing

Ста-ди, честита ти гостенка и много да се наприказвате  Heart Eyes

Марче, лека разходка и ползотворен шопинг   chef

Бонболина, здравей  smile3521


Jana Ina темата е 30 поредна ,иначе всички сме на по 30 само  Flutter

Джейми, благодаря за кафето, две ще изпия днес ,дано се събудя!

Фортуна, да ти пратя малко слънце ,тука има всеки ден едно ярко, светло ,очила слагаме,ама за затопляне не знам дали ще става. Онзи ден говорим със снахата по Скайп и тя гледа вратата зад мен ,че не се вижда от ярко слънчево петно и пита да не сме отишли на почивка някъде из Куба? Смяхме се много ,но ясното  слънчевото време всеки ден при нас носи само студ .

Тите, честита работа !! Пиши какво намери ?
Адресите ..имаш ли на телефона мапс? Пусни си ЖПС-а като слезеш от спирката или още в автобуса и гледай къде най близо да слезеш до желаното място. Браво на теб !!  bouquet

Вио, изморена си Sad Оправи ли се голямото 'дете'?
Дано се оправи времето и да излезете.  Praynig

До скоро момичета  Hug




# 43
  • Мнения: 6 012
Привет , прибрахме се .Малечко не заспа ( Morena успях да прочета само началото, но довечера като заспят продължавам )
polito_87 добри идеи са дали момичетата.Аз лично тортата с рулата съм я правила по най малко 10 различни начина и като съдържание и като форма, бързо и лесно става ,
виж френската селска , съм я прескочила , не знам защо , време е да поправя този пропуск.
Другото лесно за което се сещам е торта "Татяна" , обичам да ми е сладичко, и тя е от много сладките, бързо се приготвя.
Barefoot Kontesa Твоята закуска изглежда много апетитно.
Смърфиетка убедена съм че ще са страхотни картичките ти Simple Smile
Luss ми се губи днес и градската не се е разписала  newsm78

# 44
  • София
  • Мнения: 2 265
Здравейте, момичета!

Поли, съветвам ти медовик. Невероятно вкусна и лесна за изпълнение торта. Важно да се направи по-рано, имам предвид да постои поне 12 часа. Иначе 24- идеален вариант...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376921.0

Скрит текст:

Тесто:
    100 г масло
    2 яйца
    1 и 1/2  ч.ч. брашно (чашата=220 мл)
    2/3 ч.ч. захар
    3 с.л. мед
    1 ч.л. сода бикарбонат

    Крем:
    500г заквасена сметана
    2/3 ч.ч. захар
    100 г орехи(аз не слагам заради алергията на свеки)
    1 ванилена захар
    сладко, което киселее - бровинки, касис, вишна и подобно..

    В метален съд смесваме меда и содата бикарбонат,слагаме съда на тих огън.Сместа трябва да започне да се пени и да придобие ярко жълт цвят(около 2 минути или малко повече). Добавяме маслото, да се разтопи, дърпаме от огъня и слагаме останалите продукти, като бъркаме много хубаво.
   Брашното се прибавя постепенно. Сместа се получава с консистенция на гъста заквасена сметана.
   Печем на 175 умерена фурна  в намаслена и поръсена с брашно тава около 30 минути.
  Готовността се проверява с дървена клечка.
  Готовият блат се срязва на две. Дупчи се с клечка многократно.
  
  За крема.
Заквасената сметана се смесва със захарта и ванилия. Изчаква се ,захарта да се разтвори.
  Добавяме 2/3 от смлените орехи към крема.
  Промазваме с крема долния блат, поливаме със сладкото.
  Слагаме горния блат. Добавяме останалите орехи към останалия крем. Покриваме с "по-ореховия" крем и горния блат.
  
   Тортата се украсява със смлени орехи(може и с настърган шоколад).
   Престоява в хладилника 1 нощ.

Общи условия

Активация на акаунт