КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 1

  • 59 690
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 6 010
И аз съм тук  Peace

Можете ли да ми обясните разликата между брашно 500, 350 и т.н.

# 31
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Можете ли да ми обясните разликата между брашно 500, 350 и т.н.
Колкото е по-малка цифрата/по-малко пепелното съдържание, толкова по-фино смляно е зърното. Типовото брашно например е тип 1150, а пълнозърнестото май беше 1800.

# 32
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
1850 при пшеницата и 1750 при ръжта. Peace С по-голямо съдържание съдържа повече от обвивката на зърното, при по-малкото- по -пречистено, по-качествено и по-бяло.

# 33
  • Мнения: 3 280
Маме благодаря за новата тема   bouquet

# 34
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Ето и моето вчерашно производство.  Ще продължа с експериментите.

# 35
  • Бургас
  • Мнения: 133
Благодаря за новата  тема !!!!!!! Лелеее кога ще дойде Великден Simple Smile Нямам търпение. Ще продължавам да правя козуначета ,нищо че килцата  вървят нагоре Simple Smile
Честит празник ,мили мои!!!!!!!!!!!

# 36
  • Мнения: 1
Morena, страхотни са! Може ли да издадеш рецептата Flutter

# 37
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Тъй... наистина са страхотни, не бяхме ги разрязали и пробвали още, като писах сутринта.  Grinning
Относно външния им вид желая още, но на вкус... и конци, и сладки, и влажни.  Heart Eyes   Определено препоръчвам!  Grinning
Този път мерих всичко в грамове и целях 55 % влажност, та работих с доста меко тесто.

Рецептата   Simple Smile







# 38
  • Мнения: 3 280
Morena от тази доза и трите ли козунака станаха.Много апетитни са станали.

# 39
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Да, Мими.

# 40
# 41
  • София
  • Мнения: 265
Имам питане Simple Smile

Когато дозата е голяма (като в случая) и не можете да изпечете всичко наведнъж, какво правите с "изчакващите" козунаци? Не е ли опасно да не превтасат?

# 42
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Не, не превтасват, все пак козуначеното тесто не втасва толкова бързо. Аз пека по 3 козунака наведнъж. А по Великден съм поточна линия едните се пекат, вторите втасват, третите се месят. Simple Smile

# 43
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Тристана, пекох всичко заедно този път, събираха се във фурната.  По Великден обаче, когато пека повече, слагам една част от тестото във фурната или някой шкаф във кухнята, където е общо взето топло. Друга част в друга стая и трета част в хладилника - така ми втасват поетапно.

# 44
  • София
  • Мнения: 265
Хитро, благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт