Лоши ресторантьорски практики

  • 75 905
  • 941
  •   2
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 1 340
Ето това е лоша ресторантьорска практика:

Скрит текст:

Касита, твоя ли е снимката? Гледам, че на другия ден веднага е постнато като новина в Новини.бг  Laughing

Супата в Банско удари 10 лева! (снимка)

....по-лоша пракитка е, че в бургаска околия за летния сезон има издадени примерно 55 здравни книжки....

Остави че са 55, ами и съвсем спокойно просто се закупуват за 10-20 лв без обикаляне и разправии. И фирмите за трудова медицина и ДДД фирмите ги предлагат...

п.с. всъщност няма как да са 55, защото само ние имаме 12 напълно легални.  Wink Едва ли сме 1 от 3мата легални в областта.  Rolling Eyes

Не е нейна

# 61
  • Мнения: 6 417
Аз съм виждала как в Хепито срещу "Св. Неделя" някои от чакащите бутат по 5 лв., за да им се намери по-бързо маса. Доста се изненадах.

# 62
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Не знам как седят законово нещата. Но...
1. Ако ми правите добър оборот- маса и за 12 човека бих ви дала.
2. Ако ми се лигавите на порция сърчица и общо 2 бири- сори.
Мдааа, ставаш за български "ресторантьор". Аман от неквалифицирани идиоти в бранша.

Ама искате демокрация, а?  Joy Joy Joy Няма равенство, братя, всичко се тегли и мери според парата. Това е.

То и преди беше така. Келнерите направо за богове се имаха  Mr. Green

А пък "боговете" как ги обичааам. smile3508 Понеже съм професионалист и веднага ги свалям на земята.

# 63
  • Мнения: 4 120
 Тази касова бележка от Банско е горе от пистите и съвсем не е най-скъпото място Peace
 Не се е случвало да ми откажат маса, защото сме малко хора, а има само големи свободни. Обикновено питам хостеса/сервитьор дали има свободни места, дори заведението да е празно. Ако се случи да ми откажат не бих отишла повече.

# 64
  • Мнения: 9 680
Тази касова бележка от Банско е горе от пистите и съвсем не е най-скъпото място....

Най-скъпото място, което съм виждала през младия си живот ( Mr. Green ) е кулата на вр.Снежанка, Пампорово. Някъде през 2005-6г 3 яйца на очи струваха 12 лв.  Rolling Eyes  Реших, че такива евтинджоси не ям и деликатно отказах обяд горе.  Money Crossing Arms

Преди няколко вечери имахме гости и ще ги водим на ресторант. Звъня за резервация и "Да, ммм, момент, да имаме 6 места". Резервирах. Отиваме, то една тъмница, чудо. Празно. Никакъв сервитьор не ни посреща. Като крадци се настанихме на една маса 6ца. Идва един сервитьор с физиономия крещяща "Оооооххх, таман се надявах да няма хора и да затворим по-рано". Аз го питам дали ще има и други гости, обикновено като съм минавала винаги е имало по някоя пълна маса. Той: "Ми че от къде да знам!" Фръц и хвърли 6 менюта!  Shocked Joy Сладур! Станахме и се преместихме в друг ресторант. Да не са единствените в света в крайна сметка!  Laughing

Просто сменяйте мястото като ви отрежат. Какво толкова се впрягате. Не ви искат - не ходите и си давате парите там където ви искат.

# 65
  • Мнения: 11 141
Добре бе, не се ли сещате защо яйцата на Снежанка или Ястребец струват толкова?
(За банскалии скобата е отделна, алчността им - също отделна категория.)
Ама има голяма разлика дали ще качиш стока, хора, оборудване с лифт и тежка транспортна техника на връх планината, или заведението ти ще е насред големия град, срещу Лидл.


# 66
  • Мнения: 9 680
Е, ние се сещаме, споко! Ясно съзнавам, че не е едно и също да ядеш и пиеш при бай Кольо и на Айфеловата кула!

Просто много над това, което е средностатистическо и повечето хора (включително Аз) са леееекинко учудени на цената. У наше село цените са други.  Laughing

# 67
  • Мнения: 11 141
На Айфеловата кула би било само от гъзария -там логистични затруднения особени няма. В центъра на града е, има асансьори. (Всъщност, цените са близки до тези на произволен ресторант в Париж. В произволен ресторант в Париж, дори най-долното бистро, шише бутилирана вода е 5-6 евро. По бих ги дала за 3 яйца на очи, да ти кажа.)

На няколко хиляди метра надморска височина, където най-близкото шосе е на 20 км по въздушна линия - е друго. В смисъл, нека си надписват хората - дали са си зор. Ако надписват в града, дразни повече: просто не ходя. Ма то и на планината не е задължително да ядеш, нали?

Сега по темата на темата: такива просто не ги повтарям. Заведения бол. Имаме вкъщи шортлист (ама много шорт) на места, които не си позволяват такива работи. Естествено, ходим и извън него.
Конкретно в Хепи на Св. Неделя, не бях стъпвала от години - миналата неделя ни настаниха за 30 секунди точно, въпреки че изглеждаше супер претъпкано. За 5 лв. и дума не е ставало.

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 22:25 от Параход

# 68
  • Мнения: 9 771
Е, тези 5 лв са били самоинициятива на клиента. В Хепи единствено, бях резервирала маса за определен брой хора, а те бяха запазили по-малка и бяха настанили едни едрички хора наоколо, та беше много задушевно.

Аз също смятам, че ако качваш храна с мулета до хижата, цените е нормално да са различни.
В Банско не съм ходила от преди да стане 'световноизвестен курорт'. Направо ме е страх да отида.  Бетонирана планина е по-зле и от бетонирано море.

За втората употреба на хранителните продукти знам, че се практикува в известен столичен ресторант с няколко обекта. Мои познат беше готвач там и избяга с отвращение.

Друга лоша практика е да се опитат да не ми върнат ресто. Аз пак бих им го оставила, но при положение, че се правят на треснати и ми обясняват, че не знаели колко да върнат, направо си го искам до стотинка.

# 69
  • Мнения: 8 912
Друга лоша практика е да се опитат да не ми върнат ресто. Аз пак бих им го оставила, но при положение, че се правят на треснати и ми обясняват, че не знаели колко да върнат, направо си го искам до стотинка.


Е, в такива случаи поглеждам сервитьорката и с усмивка й казвам, че аз бих я оценила на повече, но явно собствената й оценка повече й подхожда  Laughing

# 70
  • София
  • Мнения: 12 374
Aludra, кой е ресторанта за който говориш?
Хайде да не спестяваме имената на калпавите заведения, човек трябва да знае  Peace

И аз се дразня когато се направят на ударени и не върнат ресто.

# 71
  • Мнения: 6 214
Aludra, кой е ресторанта за който говориш?
Хайде да не спестяваме имената на калпавите заведения, човек трябва да знае  Peace

И аз така мисля.  Peace

# 72
  • Мнения: 7 647
Най-странното е ,че си им редовен клиент. Tired
Аз на товое място или щях да си резелрвирам маа за четирима(ако толкова държиш на мястото) или просто щях да ходя в друг ресторант.В Лозенец поне има избор от ресторанти.

# 73
  • Мнения: 9 771
Aludra, кой е ресторанта за който говориш?
Хайде да не спестяваме имената на калпавите заведения, човек трябва да знае  Peace

И аз така мисля.  Peace

То и аз така мисля, ама да съм го видяла лично.

За всеки случай поръчвайте цели меса и внимавайте със салатите и гарнитурите.

# 74
  • София
  • Мнения: 12 374
Aludra, какво значение има дали ти си го видяла лично, или твой приятел готвач ти е споделил? Човекът надали си е измислил, още повече, казваш, че се е махнал отвратен.

Защо трябва да се спотайваме и да премълчаваме  Rolling Eyes Така лошите практики в заведенията няма да спрат. Както споделяме от коя болница/лекар не сме доволни, от кой магазин, ТА, или детска градина, нормално е да казваме ясно и високо къде храната/обслужването е кофти.

Особено когато става дума за храна, все пак това касае и здравето ни  Peace

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт