КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 4

  • 30 169
  • 338
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 1 144
Бонго, сори, отговорът ти не ме устройва.
Искам да сложа продуктите и да не се занимавам. Иначе, бих си месила на ръка, но е много бавно.

# 331
  • Мнения: 22 867
С риск да ме отсвирите, търся рецепта за козунак, замесен в Панасоник пекарна. Печенето предпочитам да е във фурна.
Благодаря.

wilian, виж тая рецепта, хубав козунак става. Признавам си, че го меся на ръка, въпреки че имам машина, просто обичам да меся. Единственото е, че и на ръка не активирам мая, просто разбивам течните съставки в купа, добавям останалото и замесвам. Млякото все пак леко подгрявам, от хладилника ми е. То и яйцата са ми от там........както и да е, хареса се козунакът! Simple Smile

Все ми се струва, че и еликсир май имаше такъв козунак newsm78, може и да бъркам, но нямам време да търся. Погледни в блога и за всеки случай. Peace

# 332
  • София
  • Мнения: 11 732
С риск да ме отсвирите, търся рецепта за козунак, замесен в Панасоник пекарна. Печенето предпочитам да е във фурна.
Благодаря.
Той, Бонго ти е казал. Издирваш си рецепта от първа страница и започваш. Погледни и рецептите на Джемма и Елексир.   После ще си го оформиш на плитки, кифли и т.н. и ще го изпечеш във фурната.
само аз ли надзъртам в темата Simple Smile
.....................

не започнахте ли тренировките вече? Wink
Ааааа, цяла година тренираме, къде кифли, къде козунаци , къде козуначени бухти,  има ама не си ги видяла.  Simple Smile

# 333
  • Sofia
  • Мнения: 21 705
Бонго, сори, отговорът ти не ме устройва.
Искам да сложа продуктите и да не се занимавам. Иначе, бих си месила на ръка, но е много бавно.
В такъв случай е важен капцитета на контейнера на машината ти. За да побере дозата, включително и първото втасване, ако ще е там.
Относно времетраенето - дали на ръка или на машината - все е тая. Продуктите все се отмерват/приготвят, замесването и в машината, и на ръка ми е едакво и т.н.
Иначе дори рецепта не спазвах последния път (до снимки не стигнах) слагах обичайните продукти за козунак и гоних меко/козуначено тесто. И конци, и влага имаше - абе без забележки. Simple Smile
Пак ми се е завртяла идея, та скоро пак.
Та така, относно тренировките.  Laughing

# 334
  • Мнения: 6 800
С риск да ме отсвирите, търся рецепта за козунак, замесен в Панасоник пекарна. Печенето предпочитам да е във фурна.
Благодаря.

На първа страница в темата, точно за Панасоник (козунак на alys).  Peace
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=24722.msg1 … 16617#msg17916617

# 335
  • Мнения: X
Искам да сложа продуктите и да не се занимавам.
Отиваш в магазина и купуваш.    Laughing
Козунакът си е занимавка, както и да го погледнеш.

# 336
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
 Laughing Краси, права си.

# 337
  • Мнения: 3
Наближава един от най-големите християнски празници, а именно Великден. По този повод във Варна се организира фестивал,който има за цел да преоткрие Великденската магия на българското яйце и да ни припомни традициите. Датата на събитието е 9 април 2015 г. – Велики четвъртък от 15:00 часа, когато по традиция се боядисват яйцата, тъй като те са най-важният обреден знак за Великден и заемат централно място на празничната трапеза. А мястото, където ще се проведе Фестивалът „Великденската магия на българското яйце“ е Етнографски музей – град Варна.

Поканени са всички жители, гости и пекарни на град Варна да се включат в конкурсната програма: Международен турнир за най-здраво яйце – борец; Конкурс за най-красиво Великденско яйце; Конкурс за най-красива Великденска картичка с пожелание, написано в картичката или Великденско пано; Конкурс за най-красиво изглеждащ козунак или обреден хляб

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/1406937246276238/

# 338

Общи условия

Активация на акаунт