КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

  • 52 482
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Да ти кажа , то и аз си мислех преди,че не ми мирише на мая, но като пека с квас виждам разликата.Сега са много по-изразени ароматът на ром, ванилия и лимон, абе не мога да го обясня, но ми харесва. Simple Smile А и с тия припадъци на някои за вредата на мята, започнах да я избягвам, но не съм се отказала от нея в никакъв случай. Питката например без мая, не ми я хвали.  Или пък може би аз не съм достигнала още това съвършенство. Май следващият път това ще ми е предизвикателството, да направя хубава питка без мая.

# 46
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Питка без мая съм се отказала да боря. Иначе точно заради вредността на маята съм я намалила  възможно най-много, но не се отказвам от нея. То и пшеницата е в същия кюп, та оправия няма...  Sad

# 47
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Така е, ама пшеница няма да си отглеждам. hahaha Joy

# 48
  • Мнения: 7 779
Иначе точно заради вредността на маята съм я намалила 
кое и е вредното  newsm78

# 49
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Питай Гугльо, чети и ако искаш вярвай.  Sunglasses

# 50
  • Sofia
  • Мнения: 1 061
благодаря за темата   bouquet

# 51
  • Мнения: 762
Ох, едвам ви открих.
Благодарности за новата тема. Тази година започвам репетициите с нова кухненска машинка (благодарение на Джемма)Много се вълнувам как ще се получат нещата. Ще  докладвам

# 52
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Зузи, всичко ще е наред. Hug

Ето и моята нова порция козунаци със закваска. Този път сложих 200 грама от нея и тестото втаса за 7.5 часа. Вкусът и консистенцията са същите. Много пухкави.

Закваската:



Козунаците:









# 53
  • Мнения: 102
  bouquet Привет,идвам и аз при вас.До сега не съм правила козунак,но тази година съм твърдо решена да направя.Мисля да започвам с тренировките тези дни,за да не се изложа накрая  chef Има доста рецепти,но ако не е много нахално от моя страна ,бихте ли ми препоръчали,някой по-лесен ,като за начинаещ  bouquet

# 54
  • Мнения: 7 779
според мен по-важното са тънкостите при направата , отколкото рецептата.
и като начинаещ бих ти препоръчал да прочетеш някои особености при направата на козунака.

# 55
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Ох, Джема, пак ли? Simple Smile  Ако не трябваше и да ги ядем и аз бих правила непрекъснато почти. Обичам да меся.  Grinning

бихте ли ми препоръчали,някой по-лесен ,като за начинаещ  bouquet
То разликите в рецептите са тоолкова малки... и са в продуктите, технологията е една съща. Омесване, втасване, оформяне, втасване и печене.  Та няма варианти за начинаещи и за майстори. Simple Smile
Избери си рецепта по твой вкус (относно продуктите) и действай.
Съветът на Бонго е точен.

# 56
  • София
  • Мнения: 11 732
  bouquet Привет,идвам и аз при вас.До сега не съм правила козунак,но тази година съм твърдо решена да направя.Мисля да започвам с тренировките тези дни,за да не се изложа накрая  chef Има доста рецепти,но ако не е много нахално от моя страна ,бихте ли ми препоръчали,някой по-лесен ,като за начинаещ  bouquet
Бонго, ти е казал да четеш и препрочиташ  технологията на правене. Точка по точка. Общо взето продуктите са еднакви, яйца, брашно, мая...Ако спазваш наставленията на другарките-майсторици ще се получи хубав козунак.  Simple Smile

# 57
  • Мнения: 7 779
Общо взето продуктите са еднакви, яйца, брашно, мая...Ако спазваш наставленията на другарките-майсторици ще се получи хубав козунак.  Simple Smile
към това може да се прибави температурата ,която за козунака е от голямо значение.
и накрая  настроение - немаш ли го не се захващай с козунака.  Laughing

# 58
  • Мнения: 762
Това чакане на втасването най ме мъчи. Оставам заложник на втасващия козунак в къщи. Има ли вариант (без този с натуралната закваска) да го замеся вечерта, през нощта да втасва и на сутринта само да се опече.

# 59
  • Мнения: 7 779
незнам козунака да различава деня от нощта. при него има време на втасване. ако уцелиш това време да е 8 или 10 ч  колкото ти трябва можеш да го направиш и така.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт