Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 147 927
  • 763
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна, Пловдив
  • Мнения: 1 081
Благодаря за отговора, аз имам плодове, точно сега искам заради 2 касетки кайсии, което останаха след  направено сладко, компот и сега и  да изсуша желая, но не знам дали ще издържат до понеделник за лидлската. Брани са преди 3 дни, но са добре узрели.

# 721
  • Мнения: 18 591
Понеже в момента се занимавам с кайсии - трудно се сушат добре узрели кайсии. По-твърдите, т.е. не съвсем добре узрелите, се режат по-добре и се сушат по-лесно.
За уреда от Лидл - преди две години бяха пуснали и взех от техния, оказа се, че не му работи нагревателя. Моят съвет е веднага да пробвате машината.

# 722
  • Варна, Пловдив
  • Мнения: 1 081
Тогава Горение взимам, утре като дойде и да ги почвам. Благодаря за съвета.

# 723
  • Мнения: 18 591
Успех значи със сушенето Simple Smile

Ако искате, погледнете тази група за сушене на плодове, зеленчуци, месо и т.н. - https://www.facebook.com/groups/331961653809051
Ако пуснете в търсачката търсене за кайсии, ще видите как е по-лесно да се режат - на шайби\кръгчета. Понеже повечето хора директно пробват на половинки с мисълта, че ще станат като в търговската мрежа, а в домашни условия точно на половинки е трудно да стане.

# 724
  • Варна, Пловдив
  • Мнения: 1 081
О, благодаря много.В групата съм вече. И аз щях да почна на половинки, добре че писахте. Ще разтърся, изпуснах за крушите Петровки, но след кайсиите идват смокините и ще съм по-наясно с нещата. Домати домашни също ще имам, надявам се. Нямам търпение да започна. Благодаря отново на всички! Хубав ден

# 725
  • Мнения: 1 913
Аз съм с Горение е съм изключително доволна, както за плодове,  така и за сушено месо

# 726
  • София
  • Мнения: 17 592

Моля, кажете ми по-подробно нещо за сушенето на месо. Досега съм правила пастърми и др. подобни само зимата - т.е. суша в студено време, на открито (е, на остъклен балкон). И осолено. Месото в сушилнята осолявате ли го първо? Колко време и как го съхранявате? Как се консумира после?
Много благодаря!

# 727
  • Мнения: 18 591
Приготвянето е по същия начин - осоляване, изкисване, след това подправки, вино, каквото ползваш, - слагаш в сушилнята\дехидрататора и включваш. Не знам колко време издържа, ние винаги сме го изяждали преди да разберем.

# 728
  • Мнения: 7 348
Пастърма както си го правите. Суша в уреда за сушене, аз затова си го купих. После си го ям с кеф. Правя обикновено 4 парчета, две ядем, другите ги слагам във фризера. Като ми се прияде вадя, размразявам и ям.

# 729
  • Мнения: 1 913

Моля, кажете ми по-подробно нещо за сушенето на месо. Досега съм правила пастърми и др. подобни само зимата - т.е. суша в студено време, на открито (е, на остъклен балкон). И осолено. Месото в сушилнята осолявате ли го първо? Колко време и как го съхранявате? Как се консумира после?
Много благодаря!

За по - дълго съхранение ние си купихме освен дехидратор и машина за вакумиране. Така пъстърмата издържа дълго

# 730
  • Мнения: 1 718
А пробвал ли е някой суджук да суши?

# 731
  • Мнения: 1 913
А пробвал ли е някой суджук да суши?

Аз - да, но не се получи добре, не знам дали е заради сушенето или заради самият суджук закупен от голяма търговска верига

# 732
  • Мнения: 350
А пробвал ли е някой суджук да суши?

Аз - да, но не се получи добре, не знам дали е заради сушенето или заради самият суджук закупен от голяма търговска верига

Точно за суджук купих машината. Пробвах на 70 градуса за по-кратко време и на 50 градуса за по-дълго време, но и при двата варианта суджукът става като сготвен, а не като изсушен. Не става за суджуци.

# 733
  • София
  • Мнения: 16 088
И аз да споделя опит - сушен суджук в Ер фраер/тип фурничка/ не става. Експериментирах на 30, 40, 50 градуса - все като печен беше. Уреда има програма за сушене, но явно е само за плод и зеленчук.
Може да пробвам и пастърма, поне блоковото куче не отказва мръвки.

# 734
  • Мнения: 1 296
Сушено месо-нарязвам на пържолки като за печене, овкусявам хубаво с подправки и изтупвам в червен пипер. За една нощ и нещо на най-нисък градус. Няма осоляване, няма изкисване. Съхранявам седмица, а после във фризера(ако остане)

Общи условия

Активация на акаунт