Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 148 344
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 9 412
Да се сушат или запаряват зеленчуци и плодове е гастрономическо извращение. Но всеки си има вкус...

# 571
  • Sofia
  • Мнения: 26 616
Защо?

# 572
  • Мнения: 9 412
Щото почти нищо хранително не остава в тях. Вкусни са стафидите в козунакът например,но да се слагат във всичко и да се яде със шепи от тях...! Не.

# 573
  • Добрич
  • Мнения: 5 473
Щото почти нищо хранително не остава в тях. Вкусни са стафидите в козунакът например,но да се слагат във всичко и да се яде със шепи от тях...! Не.

deaf, в козунака какво полезно има? Нима сушеното месо е по-полезно от сушените плодове и зеленчуци? Или компотите и конфитюрите?...

Затова говорим за сушене при по-ниска температура.

Въпрос на личен избор....

Само отбелязвам: Темата е  "Уред за сушене на плодове и зеленчуци ".

Каква е рецептата за "луканките"? После как ги съхранявате?
В хладилника ги съхранявах. В нета има доста варианти на рецепти. Разгледах и си съставих собствен вариант за проба, но както казах, не съм очарована и само веднъж правих.

Пиши в търсачката "веган луканка рецепта" и си избери, която ти допадне.

# 574
  • Sofia
  • Мнения: 26 616
Остава все нещо,как да не остава...
Винаги са се сушили плодове,зеленчуци,гъби...зимата като се сварят или накиснат са си много вкусни.

Днес суших банани,просто ни се приядоха Yum
Скрит текст:

# 575
  • Мнения: 502
Черни боровинки как сушите? Третирате ли ги някак преди това?

# 576
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 726
Някой правил ли е пастърма в този уред?

# 577
  • София
  • Мнения: 1 885
Може ли помощ - преди сушенето на гъбите печурки каква подготовка им трябва? Да ги мия ли или да ги обеля, или само да ги почистя с четка?

# 578
  • Sofia
  • Мнения: 26 616
Аз бих ги измила.
Добре ме подсети за тях.Не съм сушила,но ще го направя скоро.

# 579
  • Добрич
  • Мнения: 5 473
Много ароматни стават гъбите. Мия ги и ги режа на филийки.
 
Обикновено избягвам да суша плодове и зеленчуци, които не са сезонни и могат да се купят по всяко време на годината в прясно състояние, обаче изсушените гъбите даже и след повече от година-две са изключително ароматни.

# 580
  • Sofia
  • Мнения: 26 616
Предполагам,че и бързо съхнат...

# 581
  • Варна, България
  • Мнения: 739
Днес си взех сушилня и я чакам с нетърпение. Семейството обичаме домашна храна с домашни подправки и зеленчуци. Плодовете ги предпочитаме свежи Simple Smile, но и тях ще опитаме
https://www.promooferti.com/%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be-%d0%bb%d0%b … d0%bb%d0%b8-2020/

# 582
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 726
Моля кажете от какъв сорт домати сушите на сушилката. От тези от консервния сорт ли, по-месестите продълговати, или други? Колко време се сушат?

# 583
  • Добрич
  • Мнения: 5 473
Домати суша, каквито ми подарят, дълги, кръгли, няма значение. Всичките стават. Изхвърлям течната част със семената (всъщност я ползвам за доматен сок). Понякога режа на "филийки", понякога слагам половинки, зависи от доматите. Никога не мога да посоча време, защото зависи от много фактори ( сорт, дебелина на парчетата, как са подредени в скарите, каква температура)....

# 584
  • Мнения: 4 215
Здравейте. Взехме си машина за сушене. Направих около 10-на кг праскови  и всичко се изяждаше преди да стигне да се сложи в буркан. Ще правя още и дано стигнат до зимата. Направих за проба сушени домати и ги сложих в зехтин, но са много твърди. Явно трябва да ги вадя по-рано.
Сега сложих няколко наденици с идеята да направя подобие на луканки. Сварих ги за 2-3 мин във вряща вода и станаха много дебели. Колко време ще им трябва на 40 градуса? Дали имате някоя лесна рецепта за тях? Гледах темата за колбасите, но ми изглежда сложно.

Общи условия

Активация на акаунт