КГБ=Клуб на Готините Баби -169.

  • 61 136
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 8 386
Добро утро от намусената Виена Wear Umbrella. При вас дойде ли лошото време? Ако не е, ще дойде Mr. Green. Нали всичко лошо идва от запад Wink
Имаме си кафе, благодарение на ранобудната Ивлин Hug
Започваме денят с цаливка благодарение на Боряна love001
Айша има план за днес, вярвам, че ще го изпълни, след като любимият се наспи Simple Smile
За мен какво остана? Песееееен. Поздравявам ви от сърце



Снощи и ние си легнахме късно, защото гледахме футбол. Колега Ив, знам, че и ти си фен на тази игра football Командированите се прибраха с подаръци. Ура, за всеки по нещо newsm44 Чаветата пощръкляха от радост. Отиде ми всичката дисциплина на кино. Винаги така става. Дойдат ли родителите, баба минава на заден план. Та всички заспахме доста късно. Ама някои сутринта се събудиха доста рано Mr. Green. Тримата чуруликат в един глас: бабо, гладни сме.  newsm64 В такива случаи на помощ идват зърнените детски закуски с прясно мляко. Сега нахранените чавета се занимават с игри, всички други спят, а баба отброява ударите на черковната камбана. Ще се разходя до Щрьок ( любимата ми сладкарница), ще си изпия кафето в компанията на ранобудни набори и ще "пригорвя" закуска от там. За днес имахме големи планове, но времето май ще ни ги осуети. Не вали, но е доста хладно и мрачно.
На вас желая хубав ден, коя каквото подхване все да стане Simple Smile

ПП Борянче, дописвам заради теб. По въпроса за елдата или гречката, както я наричат братушките. Моята руска дружка ме научи как да я готвя и става супер. Изобщо не горчи. И така: премервам си една чаена чаша елда, измивам я обилно, отцеждам я и я запържвам в сух тиган, докато започне да мирише приятно. Заливам я с 3 чаши топла вода, затварям я в скороварката и ври 5 мин. после намалявам котлона, вари се още 5 минути и накрая изключвам котлона и я оставям още 2-3 мин. Казват, че докато не стане готова не трябва да се отваря. Приготвям я така и после я ядем кой със сирене, кой със захар, а аз с двете Wink забравих, че като я отворя слагам масло. Става чудесна-хем вкусна, хем полезна. Ползвам я и за гарнитура на задушено месо, слагам я в супа. можа да си добавите прясно мляко. Това е основният начин за приготвяне. От тук натам - вариации много. Добър апетит Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 юни 2016, 09:28 от Flo 51

# 16
  • София
  • Мнения: 16 050
Боряна, може да пробваш и кюфтета от елда. Сварена, оцедена и после лук, яйце, подправки като за кюфтета.
Оформям ги и ги пека във фурната въху намаслена хартия за печене. Поне не са пържени и мазни, но вкусни.
За сладки - може.Но брашното от елда е доста скъпо по био магазините. Затова купуват на зърна и я мелят в машинка за мелене на кафе.
Не ми се лежи, не обичам, особенно сега в топлото.
Фло, лошото време го чакаме тук вечерта. Поне Емо Чолаков така обеща. Но аз си знам 1 -2 дни след Зап. Европа идва и тук.

# 17
  • Мнения: 894
Фло идва и насам лошото време , чуди се още, но е полуоблачно полу слънчево. Позна снощи подскачах с братушките хубав мач стана да бяха им шътнали гола още в началото, ама пак е добре.Обичам да гледам тези турнири зашото играят каймака на футбола.Елда не съм правила но ме заинтригувахте ще взема да " наготвя" в кукито за 10 минути

# 18
  • София
  • Мнения: 8 386
Да ви поднеса закуска вече е късно, но за обяд е точно навреме Wink
Моля, виенски шницел и студена бира. Бите Simple Smile




Да ви е сладко.
От утре нашенски манджички Wink

# 19
  • Мнения: 894
Днес сме дежурни в кухнята Фло ха ха.
За виенския обяд- Я я вундабааа!!!! bowuu

# 20
  • Мнения: 2 099
Да се осмеля най-накрая, след толкова десетилетия главоблъскане, да попитам: абе кво му е специалното на виенския шницел? Що е виенски? От кайма ли е?

 Banghead cry newsm78

# 21
  • Мнения: 1 082

  Привет от морето!Марина ти в кое море се къпеш мила? Да преплуваме и да се видим.
К A G- благодаря за сърдечния поздрав и за всички огромно БЛАГОДАРЯ!
Здравче-за това се харесахме с теб от пръв поглед-защото с братчето ти сме астрални близнаци-само, че аз имах полуюбилей-55!
Жабче и на теб благодарност за новата тема!
Празникът ми мина чудесно-в домашна обстановка с любимите ми хора.Един лесен специалитет да Ви споделя, който направих за рождения ми ден-нарязах тиквичка на филийки на дълго-минах ги за малко на скарата-в/у тях сложих гъби мариновани, пилешко филе и настърган кашкавал-бързо и лесно и вкусно-във фурната за 15-20 минути са готови.Имах подарък от сина чудесна шоколадова торта-и какво му трябва на човек?
На всички приятен следобед!!!

# 22
  • София
  • Мнения: 8 386
Здравче, специално попитах зетко, който яко се замисли  newsm78 и отиде да чета в уикипедия smile3529. И аз попрочетох. Това което знам е, че не се прави от мляно месо. У дома често правя. Аз го предпочитам от свинско месо, а зетко каза, че оригиналът е с телешко. Месото здраво се начуква и става почти като лист хартия. Е, аз ги правя малко по-дебелички, та като хапнеш да има все пак нещо. Wink Сервирам ги задължително с пържени картофи, парче лимон, бучка масло и много магданоз, нарязан на ситно.
Прочетох също, че по време на криза, в неделя виенчани отваряли прозорците на кухните си и с ръка удряли по масата, за да помислят съседите, че начукват месото за шницели.  
Аз ще публикувам, а пък зетко ако подаде още информация, ще я споделя с вас Simple Smile
ИВЕ, ако мислиш, че само днес съм дежурна по КПП, лъжеш се. Всички грачат, че искат баба да готви. От зетя, през внучетата и завършим с щерката. Това е то да се прочуеш Joy Баба ми казваше: Не являй си го калуджере... ( не си го показвай, калугере Embarassed)
ДИДИМИТИ, Hug Hug Hug

# 23
  • Мнения: 894
А така думата дума отваря.Сега разбрах що е виенски шницвл никога  не е късно да се научиш -аз мислех, че е от смляно месо.
А за чукчето си имаме закачка с ММ, я извади дървеното чукче и дъската и блъскай , че баба ти Йовка да мисли че пак ядем пържоли.
Е Фло ,като си се ПОказала че си Шеф готвач сега ще готвиш няма как

# 24
  • София
  • Мнения: 16 050
Аз също знам, че оригиналния виенски шницел е от тънко начукано, крехко телешко.
Близо до работата ми има 1 заведение за обедни менюта. Често предлагат виенски шницел, точно като на снимката на Фло с лимонче и масло с подправки, пържени картофки и  салата - 4.99 лв. Много бъзо свършва, но аз не си падам по него. Предпочитам си кюфтета на скара.
ПП-от утре в кауфланд ще има уред за чистене на костилки, бял, пластмасов, около 8 лв.

Последна редакция: нд, 12 юни 2016, 16:40 от Aisha

# 25
  • Мнения: 18 571
Брей,голямо ядене днес...то не бе шнецели то не бе  друго.Кантара се счупи.А аз спя цял ден ,след сутринта  ме отнесе.И още искам.Нощес ще бро я овце и  каквото ми падне.Напрежението избива.Или мързел ме е хванал.

# 26
  • София
  • Мнения: 8 386
Хайде, отсервирам обяда. Кой ял, ял. Кой спал, да става за следобедната закуска. Приготвила съм ви виенска кифла и каничка с кафе. Помните ли я онази хазайка на Тангра, дето вместо да попита за наема, пита " спахте ли добре?"
И така, заповядайте...

Гарнирано с песен Wink



Приятна закуска Simple Smile

# 27
  • Мнения: 18 571
Пъ  и китка има,Фло ,надмина себе си във Виена.Добре ти се отразява.

# 28
  • Мнения: 1 250
Привет девойки Hug
Почивен ден, пак на манджи го ударихте, а  ? И при нас е днес празник, последния. Тази година въпреки че много от празниците "хванаха" съботи, дето при всеки случай са си почивен ден, но пък се случиха така, че станаха дълъг уикенд. Та и манджите са според дните. Шницелите тук ги знаете,всъщност се правят като виенските само че не мучат , а кукургат. Иначе навремето в БГ редовно приготвях виенските шницел, най добрите ги продаваха в магазина на Родопа срещу Съд, палата, до попското.
Вчера си направихме барбекю , а днес за разнообразие от онова уж "диетично "пиле над парна баня с гарнитура ориз басмати. Е нема грешка басмати , става за броени минути - две минути на силен огън да заври и пет минути на слаб огън.Маха се от котлона, покрива се с домакинска хартия и плътен капак и след няколко минути е бомба.
 А да сетих се, Янчето ме попита защо приготвям от сега хамбургери , болонез и т.н Еми нали като се купува повечко месо го заразяваш после вадиш, размразяваш и готвиш. Но да размразиш, да приготвиш например количество хамбургери или шницели и  след това наново да ги замразиш е противопоказно. Подобре да стоят по дълго замразени , но готови, отколкото да се замразяват повторно Mr. Green
Хаиде , лека вечер на всички ви, викат ме да гледаме някакъв филм Heart Eyes

# 29
  • София
  • Мнения: 8 386
За китките какво да ви кажа? Не на всички прозорци, но на много от тях има сандъчета с красиви мушката, сакъзчета и каскадни петунии. Чудя се как ги съхраняват през зимата. Като водопад са. Страхотна красота. Е не мога да отгледам такива. По центъра има висящи саксии, които изглеждат много ефектно. Много зеленина, много цветя, с една дума красота!!!

Общи условия

Активация на акаунт