Кукър: рецепти и програми - Тема 2

  • 122 317
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 2 847
Модела който се споменава на филипс е с керамична купа.Много ми е интересно да споделите фирмата която поправя покритието.За керамика ли става въпрос или за тефлон ? Не ми е много ясно как ще поправят керамична купа или ще я направят тефлонова? Това пък съвсем ми се вижда странно.
Аз имам такъв модел на филипс ,черния с керамична купа с дръжки ,която се разсипа за няма и 6 месеца.Не съм и помагала с нищо просто е калпава. Купих си нова от амазон .Излезе ми с разни намаления към 80лв .Без дръжки е.Ползвам я 3-та година и нищо и няма-керамична е и тя ,но е много по качествена. В офиц. сервиз на Филипс ,ако не се лъжа Ретел ли се казваше ,имат резервни купи -сега да са около 100-тина лева но има и може да се поръчат.Пак уточнявам за керамични купи става въпрос.Тефлона е доста по -евтин.

# 676
  • Бургас
  • Мнения: 6 334
Моята също е керамична, но и аз допринесох за съсипването и. Поръчах си втора от сервиз Аш /от Филипс ме насочиха/ и с нея много внимавам, около 90лв.беше.Все още след 2г. е добре.Оригиналната я дадох на фирмата.

http://hpdbg.com/coatings/

# 677
  • София
  • Мнения: 1 872
Как се държи оригиналната след покритието?

# 678
  • Бургас
  • Мнения: 6 334
Съвсем добре.

# 679
  • Мнения: X
Здравейте с FA херметик , как сгъстявате храната ? кога и как слагате брашното ? благодаря

# 680
  • Ст.Загора
  • Мнения: 679
Здравейте с FA херметик , как сгъстявате храната ? кога и как слагате брашното ? благодаря
След като приключи програмата , слагам брашно размито във малко вода и включвам на heating за 3-4мин.

# 681
  • Мнения: 11 478
Не сгъстявам. Слагам по-малко вода. Ако съм сложила по погрешка повече, вадя част от ястието, пасирам, и връщам към останалата част. Не ползвам брашно за сгъстяване.

# 682
  • Мнения: 1 466
Аз в Тефал херметик слагам брашното в началото. Запържвам месото и зеленчуците, запържвам при тях и брашното, доливам доматен сок, вода или бульон колкото искам да е соса и желаната гъстота, и включвам избраната програма под налягане.

# 683
  • Paris, France
  • Мнения: 14 030
Аз в Тефал херметик слагам брашното в началото. Запържвам месото и зеленчуците, запържвам при тях и брашното, доливам доматен сок, вода или бульон колкото искам да е соса и желаната гъстота, и включвам избраната програма под налягане.

При мене по този начин се готви само на програма каша. Ако застройвам с брашно го слагам накрая. Отварям и включвам да ври и на отворен капак сипвам брашното, разтворено е студена вода и разбъркано с горещ сос от ястието като непрекъснато бъркам. Изключвам и чакам още 5 минутки.

# 684
  • Мнения: 3 137
Nevena Virolan, ти с какъв уред беше?

# 685
  • Paris, France
  • Мнения: 14 030
8 годишна Robusta la Mamma. Congee се казва програмата за каша, с максимално налягане 3 и след края не вади налягането и пише да се остави да падне само, защото ако се отвори клапана, гъстата каша го запушва. Програмата за изпаряване на течност е ръчната или на пара, при отворен капак.

# 686
  • Мнения: X
Здравейте с FA херметик , как сгъстявате храната ? кога и как слагате брашното ? благодаря
След като приключи програмата , слагам брашно размито във малко вода и включвам на heating за 3-4мин.
Благодаря! Идеално стана това,което исках. ФА няма слоу нали? Всички програми ли са с налягане и ако искаш да ти е на боб повече от 50 мин има ли как да се нагласи аз го чакам и пускам пак . Благодаря ти предварително !

# 687
  • Paris, France
  • Мнения: 14 030
За боб 50 минути са предостатъчни. Аз кисна боба поне 6 часа, даже до 24 часа, слагам го на 30-40 Мин максимум и още половин час чакам да падне налягането само.

# 688
  • Ст.Загора
  • Мнения: 679
Никога не ми се е налагало да варя боб повече от 30 мин. Винаги накиснат за поне 10часа и на програма bean.Пробвала съм различни марки боб , най-добре се сварява с насипен от зеленчуков магазин. Един трик научих от Иван Звездев ( когато бързам) , заливам боба със вряла вода и оставам да се изстуди напълно за час е готов за готвене. ФА няма слоу , но когато боба е подготвен за готвене няма нужда да се повтаря програмата .

# 689
  • Мнения: 3 137
Боб съм накисвала само когато съм го варила в обикновена тенджера, което не ми се е случвало от  20 години. Откакто го готвя под налягане, не го накисвам никога.
Сменям първата вода след завиране и затварям. Времето за готвене много зависи от сорта на боба, но по принцип тези, които искат по-дълго варене са по-тричави и не са много вкусни, та ги избягвам. Но какъвто и да е сорта, повече от 40 минути под налягане боб не съм готвила.
По принцип истинският вкусен добруджански боб за 20 минути под налягане става като масло и ако се вари повече, прекалено се разварява и сгъстява чорбата. Купувам го насипен от пазарите, пакетираният в магазините никак не ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт