Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 97 163
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
tuty1, благодаря, хареса ми идеята, защото така няма да е толкова много масленият крем (на вкус не ни харесва). Може да опитам при следващ повод. Той наближава така или иначе, малко сред средата на август. Simple Smile

maimun77, на мен пък ми харесва как ти се е получила, а цветовете са много детски и свежи. А и щом е била вкусна. Simple Smile

# 61
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 641
Маймунче, не се оплаквай, тортата е много готина! Като имам възможност да седна на компютъра, ще пиша повече. Hug

# 62
  • Мнения: 2 822
Дами, здравейте!

Иска ми се да направя вита торта с рози, харесах вече блатове от блога на Димитрана. Имам сладко от рози, ще декорирам с розови листенца, намазани с белтък и захар.
Чудя се да крема. Моля за идея - хем да е по-стегнат, хем вкусен и да си отива със сладкото от рози.

Благодаря предварително  Hug

# 63
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 641
Дами, здравейте!

Иска ми се да направя вита торта с рози, харесах вече блатове от блога на Димитрана. Имам сладко от рози, ще декорирам с розови листенца, намазани с белтък и захар.
Чудя се да крема. Моля за идея - хем да е по-стегнат, хем вкусен и да си отива със сладкото от рози.

Благодаря предварително  Hug
Ева, страхотна идея за торта. Аз бих сложила крем , в койтоима заквасена сметана. Примерно 400г заквасена, 400г крема сирене/или маскарпоне/ и 200г млечна сметана + пудра захар на вкус. Може е 1 ванилия. Недей да сиропираш блатовете , защото са много крехки и може да се разпаднат.

# 64
  • Мнения: 2 822
ani_d, благодаря много за отговора!

В този случай как разбивате крема - с миксер или с вилица  newsm78 Течната сметана ясно - добавя се внимателно на края, след като се разбие на сняг, но другото?  newsm78

# 65
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 899
Когато в сместа има крема сирене (не обичам маскарпоне), първо го разбивам с миксер. Е, зависи и от рецептата. И след това обикновено разбърквам с шпатула.

# 66
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Маймунче мило,  Hug
Излез пред строя и много детайлно ни обясни в какво точно се състои несполуката със сладоледената ти торта  bouquet
Ами тя точно на разтопено-сладоледена си прилича! Simple Smile
Макар че мисля да знам какво те притеснява.
Не забравяй обаче и начина, по който е направена другата снимка - подходяща светлина, без директен блиц и така... В подобни условия и твоето произведение би изглеждало по-гладко и хармонично.
Тутито много полезно нещо е показала за дигите, в някои случаи са задължителни.
Ти твоите ги градиш по бавния начин, сигурно защото правиш торти рядко и нямаш винаги подръка пош с голямо количество маслен крем.

Пине, и аз се усмихнах за „ниската“ торта  Heart Eyes Питаш за рязането. С право. Когато се правят наистина много високи етажи, в средата нали се разделят със скрита подложка. И за стабилност, и за по-удобно рязане/сервиране.
Мисля си обаче, че има и нещо друго: да кажем в американския тип торта можеш да бучнеш където и да е и да си извадиш парченце. Особено високите конструкции са предимно от еднороден блат и крем, тоест всеки ще получи порция, която е същата на вкус като тази на съседа   Wink
Чела съм обаче неведнъж молба от клиент за ниска торта, за да бъде удобно за рязане Simple Smile
В някои случаи персоналът на заведението, след церемониалната част, разрязва в кухнята тортата на порции и сервира на всеки. Кръглите торти също биват порционирани на правоъгълни парчета ако са по-големи.

За костилките mamamia ме е изпреварила.  Hug
В ядките на повечето костилкови плодове, и в семките на ябълките,  се съдържа  гликозидът амигдалин. С течение на времето част от него преминава в плодовото месо, а при термична обработка  амигдалинът се разпада с отделяне на циановодородна киселина (HCN) и в крайна сметка на циановодород.
Поради тази причина компотите от костилкови плодове би следвало да се консумират до 1 година след приготвянето им, тъй като по-дългият престой с костилките води до повишено съдържание на амигдалин в сиропа.


Хулиганке, думи нямам, този разрез може да накара всеки веган да преосмисли идеологията си  Heart Eyes


Криси
, хиляди поздрави за празника! bouquet Тортата изглежда много апетитно, но разбирам за проблема. Дилемата вкусно/красиво винаги съществува, за следващия път може да опиташ хубавия съвет на Тути. Но пък така, както е в момента, му идва на човек да скочи в нея и да се забрави там  Simple Smile

За интерактивните връзки правилно си ме разбрала.  Hug
АниHeart Eyes ни най-малко нямах предвид това, което ти описваш! Както и Криси пише, става дума за съзнателното търсене на генериране трафик към личния блог. Странични, чужди на обществото тук хора, които просто хвърлят по един линк.
Ироничното е, че един качествен продукт на практика няма нужда от подобна акция. Доброто става популярно тъкмо благодарение на качеството си, а не на агресивни акции из различни форумни теми.
А ти правиш всичко както и трябва да бъде, с линк към източника.  bouquet
ТутиHug

Ванитка, с много обич и благодарност!  Blush Hug


За снимките, и аз установих, че „Прикачи“ не работи.
Ако искате, опитайте с този. Норвежки е, но там няма много за четене Simple Smile

http://bildr.no/

# 67
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 641
Да, да, Нелка,значи правилно съм разбрала, почти бях сигурна, че това имаш предвид, ама пусто интернет общуване все имам съмнения някакви  Blush Simple Smile  ooooh!  Hug
Това точно смятам да го включа на първата страница, да се знае , че подобен тип поведение не се толерира тук Simple Smile

# 68
  • Norge
  • Мнения: 2 311
АниHeart Eyes
Права си, все се боим да не би да разберем погрешно, а и нерядко се получава да напишем нещо както го чувстваме, с най-добра мисъл, а то вземе, че прозвучи кривичко  Confused

Поддържам включването на точно това правило.
А за всичко останало - неограничено с картинки и/или бърборене!  Heart Eyes Hug

# 69
  • USA
  • Мнения: 675


Благодаря ви!  bouquet Аз си виждам тортата, но хайде. Следващият път да се надявам, че ще се справя по-добре.

При по-висока торта, не от най-високите, имам предвид поне още 2-3 см, тази така изглежда съвсем домашна. Laughing

Успях да кача снимка чрез линка, който е дала Нелка.  bouquet

# 70
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 641
Момичета, имам следния въпрос - няколко пъти вече правя торта Павлова. Всичко спазвам както е по рецептата, обаче точно 30минути след сглобяването белтъчната платка почва да се топи, не мога да преценя дали има нужда още от печене блата или просто тая торта си е такава??

# 71
  • Мнения: 3 284
Момичета, имам следния въпрос - няколко пъти вече правя торта Павлова. Всичко спазвам както е по рецептата, обаче точно 30минути след сглобяването белтъчната платка почва да се топи, не мога да преценя дали има нужда още от печене блата или просто тая торта си е такава??
Не съм имала такъв проблем ани .Може би не я печеш достатъчно .Аз я правя по тази рецепта https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … -3iDOlmSW3cgNIthA

# 72
  • Мнения: 3 284
Да покажа вчерашната си торта.Модела е избран от нета.Подложката трябваше да не е покрита.другото желание малка торта ама на 2 етажа  Wink

# 73
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 641
Момичета, имам следния въпрос - няколко пъти вече правя торта Павлова. Всичко спазвам както е по рецептата, обаче точно 30минути след сглобяването белтъчната платка почва да се топи, не мога да преценя дали има нужда още от печене блата или просто тая торта си е такава??
Не съм имала такъв проблем ани .Може би не я печеш достатъчно .Аз я правя по тази рецепта https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … -3iDOlmSW3cgNIthA
И тази рецепта пробвах също -  кремът е същият, но без нес кафето, а само с малини. Намалих малко захарта и имам подозрения, че може да е от това. Или пък от това, че малко увеличих заквасената сметана. Пробвах и друга рецепта при която белтъците се разбиват на водна баня и кремът е с бита сметана и бял шоколад и маскарпоне, отново резлутатът е същия.

Тортата ти е много сладурска, единствените ми забележки са към качеството на снимките и не дотам добрата изработка на панделките. Очите на мечо искат още малко да се пипнат, но предполагам, че просто не се виждат от лошата снимка.

# 74
  • Мнения: 3 284
Според мен е от блата проблема а не от крема.Пробвай да го оставиш един ден без да го мажеш за да видиш дали ще се навлажни.За снимките си много права .Отвратителни са .Панделките ми изигра лоша шега конденза.но можеше и по добре  PeaceЕто Павлова по тази рецепта за лична консумация
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт