Ketotarian – растително високомазнинно хранене

  • 10 614
  • 162
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: X
Аз веган и суровоядец няма да стана скоро та дано не ме анатемосате. Просто ще си споделям по скоро вегетариански опит, понякога веган. Днес обяда ми е веган.

252 калории (малко са) от зеленчуци, семена, авокадо, 13 гр лека майонеза смесена с км. Вчера прекалих с кето лазаня и съм в ПМС та или няма да ми се яде хич днес, или много ще ми се яде и ще добавя кокос към салатата на обяда

# 106
  • Мнения: X
Скрит текст:
Браво, Духче, че събуждаш темата. Е,
аз се включих в темата за инсулиновата резистентност и от там така да се каже ме изхвърлиха Simple Smile Всяка идея различна от това да се ядат мас, пръжки, кебапчета
Скрит текст:
и т.н. се оказа табу. Както и да е, изчетох и от онази тема и от други, стигнах и до тази и се радвам, че я събуждате. Аз имам малък проблем с ИР, смятам да намаля въглехидратите или поне тези с висок гликемичен индекс за по-дълъг период и ще видим какво ще направим. Освен това съм много добра в суровоядството, правя такъв разтоварителен режим два пъти в годината и той ми се отразява изключително добре, можете да го пробвате като вариант. Правех и само на плодове, но него го спирам, както се разбра не е много удачен. ЗА съжаление не мога да си представя, а и не искам, че ще се храня с месо. Никога през живота си не съм го яла с желание, а когато станах на съзнателна възраст, се отказах завинаги. Много мазното също не ми понася, особено животинските мазнини, не знам, но аз съм с чувството, че се задръствам, гадно ми става, тежко и т.н. Хляб ядях ама много рядко. Донякъде имам проблем със сладкото - обичам кока кола, обичам кекса, който моят приятел прави с лимец, кафява захар и много орехи, обичам да хапвам шоколад, но с всичко това приключвам. От суровоядството най-любимото ми е веган таратора, който лятото правя постоянно, стои и се оглажда в хладилника и който мине сипва и яде. Честно казано, няма някой, който да не го е харесал и смело мога да твърдя, че става по-добър от истинския. Напълно подходящ е за кето диетата, защото е само с ядки, таратор и зехтин - разбира се още копър, чесън и лимон. Момичета, нека помогнем и на тази тема, за да видим как се случват нещата и в този вариант. Авторката на темата се надявам, че също се се включи, за да каже как се справя.
Това изобщо не е вярно....   Smiley
Ама щом самозаблудата ви успокоява съвестта, не е проблем.
Или пък изобщо не сте разбрали същността на ВМ НВХ...което пак не е нещо ново.
И пак не е проблем.
Всеки отговаря за себе си....   Smiley

# 107
  • Пловдив
  • Мнения: 432
Скрит текст:
Браво, Духче, че събуждаш темата. Е,
аз се включих в темата за инсулиновата резистентност и от там така да се каже ме изхвърлиха Simple Smile Всяка идея различна от това да се ядат мас, пръжки, кебапчета
Скрит текст:
и т.н. се оказа табу. Както и да е, изчетох и от онази тема и от други, стигнах и до тази и се радвам, че я събуждате. Аз имам малък проблем с ИР, смятам да намаля въглехидратите или поне тези с висок гликемичен индекс за по-дълъг период и ще видим какво ще направим. Освен това съм много добра в суровоядството, правя такъв разтоварителен режим два пъти в годината и той ми се отразява изключително добре, можете да го пробвате като вариант. Правех и само на плодове, но него го спирам, както се разбра не е много удачен. ЗА съжаление не мога да си представя, а и не искам, че ще се храня с месо. Никога през живота си не съм го яла с желание, а когато станах на съзнателна възраст, се отказах завинаги. Много мазното също не ми понася, особено животинските мазнини, не знам, но аз съм с чувството, че се задръствам, гадно ми става, тежко и т.н. Хляб ядях ама много рядко. Донякъде имам проблем със сладкото - обичам кока кола, обичам кекса, който моят приятел прави с лимец, кафява захар и много орехи, обичам да хапвам шоколад, но с всичко това приключвам. От суровоядството най-любимото ми е веган таратора, който лятото правя постоянно, стои и се оглажда в хладилника и който мине сипва и яде. Честно казано, няма някой, който да не го е харесал и смело мога да твърдя, че става по-добър от истинския. Напълно подходящ е за кето диетата, защото е само с ядки, таратор и зехтин - разбира се още копър, чесън и лимон. Момичета, нека помогнем и на тази тема, за да видим как се случват нещата и в този вариант. Авторката на темата се надявам, че също се се включи, за да каже как се справя.
Това изобщо не е вярно....   Smiley
Ама щом самозаблудата ви успокоява съвестта, не е проблем.
Или пък изобщо не сте разбрали същността на ВМ НВХ...което пак не е нещо ново.
И пак не е проблем.
Всеки отговаря за себе си....   Smiley

Кое от всичко, което съм написала, не е вярно?

# 108
  • Мнения: 667
Хайде, да си посподеляме менюта, в името на добрия тон на темата!
Днес имам приготвени: крем супа карфиол, броколи, морков и тиквичка с масло и салата зеле. Мисля си за зелена салата с авокадо и повечко маслини за довечера + едно красиво омлетче Blush

# 109
  • Мнения: X
Скрит текст:
Скрит текст:
Браво, Духче, че събуждаш темата. Е,
аз се включих в темата за инсулиновата резистентност и от там така да се каже ме изхвърлиха Simple Smile Всяка идея различна от това да се ядат мас, пръжки, кебапчета
Скрит текст:
и т.н. се оказа табу. Както и да е, изчетох и от онази тема и от други, стигнах и до тази и се радвам, че я събуждате. Аз имам малък проблем с ИР, смятам да намаля въглехидратите или поне тези с висок гликемичен индекс за по-дълъг период и ще видим какво ще направим. Освен това съм много добра в суровоядството, правя такъв разтоварителен режим два пъти в годината и той ми се отразява изключително добре, можете да го пробвате като вариант. Правех и само на плодове, но него го спирам, както се разбра не е много удачен. ЗА съжаление не мога да си представя, а и не искам, че ще се храня с месо. Никога през живота си не съм го яла с желание, а когато станах на съзнателна възраст, се отказах завинаги. Много мазното също не ми понася, особено животинските мазнини, не знам, но аз съм с чувството, че се задръствам, гадно ми става, тежко и т.н. Хляб ядях ама много рядко. Донякъде имам проблем със сладкото - обичам кока кола, обичам кекса, който моят приятел прави с лимец, кафява захар и много орехи, обичам да хапвам шоколад, но с всичко това приключвам. От суровоядството най-любимото ми е веган таратора, който лятото правя постоянно, стои и се оглажда в хладилника и който мине сипва и яде. Честно казано, няма някой, който да не го е харесал и смело мога да твърдя, че става по-добър от истинския. Напълно подходящ е за кето диетата, защото е само с ядки, таратор и зехтин - разбира се още копър, чесън и лимон. Момичета, нека помогнем и на тази тема, за да видим как се случват нещата и в този вариант. Авторката на темата се надявам, че също се се включи, за да каже как се справя.
Това изобщо не е вярно....   Smiley
Ама щом самозаблудата ви успокоява съвестта, не е проблем.
Или пък изобщо не сте разбрали същността на ВМ НВХ...което пак не е нещо ново.
И пак не е проблем.
Всеки отговаря за себе си....   Smiley

Кое от всичко, което съм написала, не е вярно?
Болднатото, че при ВМ НВХ се ядат основно мас и пръжки.И че всяка друга храна е забранена...
Мисля, че ясно съм те цитирала и почертала.

Пп:аз в момента обядвам ягоди с кисело мляко и сладкарска извара и пак съм ВМ НВ.

# 110
  • Пловдив
  • Мнения: 432
Скрит текст:
Скрит текст:
Браво, Духче, че събуждаш темата. Е,
аз се включих в темата за инсулиновата резистентност и от там така да се каже ме изхвърлиха Simple Smile Всяка идея различна от това да се ядат мас, пръжки, кебапчета
Скрит текст:
и т.н. се оказа табу. Както и да е, изчетох и от онази тема и от други, стигнах и до тази и се радвам, че я събуждате. Аз имам малък проблем с ИР, смятам да намаля въглехидратите или поне тези с висок гликемичен индекс за по-дълъг период и ще видим какво ще направим. Освен това съм много добра в суровоядството, правя такъв разтоварителен режим два пъти в годината и той ми се отразява изключително добре, можете да го пробвате като вариант. Правех и само на плодове, но него го спирам, както се разбра не е много удачен. ЗА съжаление не мога да си представя, а и не искам, че ще се храня с месо. Никога през живота си не съм го яла с желание, а когато станах на съзнателна възраст, се отказах завинаги. Много мазното също не ми понася, особено животинските мазнини, не знам, но аз съм с чувството, че се задръствам, гадно ми става, тежко и т.н. Хляб ядях ама много рядко. Донякъде имам проблем със сладкото - обичам кока кола, обичам кекса, който моят приятел прави с лимец, кафява захар и много орехи, обичам да хапвам шоколад, но с всичко това приключвам. От суровоядството най-любимото ми е веган таратора, който лятото правя постоянно, стои и се оглажда в хладилника и който мине сипва и яде. Честно казано, няма някой, който да не го е харесал и смело мога да твърдя, че става по-добър от истинския. Напълно подходящ е за кето диетата, защото е само с ядки, таратор и зехтин - разбира се още копър, чесън и лимон. Момичета, нека помогнем и на тази тема, за да видим как се случват нещата и в този вариант. Авторката на темата се надявам, че също се се включи, за да каже как се справя.
Това изобщо не е вярно....   Smiley
Ама щом самозаблудата ви успокоява съвестта, не е проблем.
Или пък изобщо не сте разбрали същността на ВМ НВХ...което пак не е нещо ново.
И пак не е проблем.
Всеки отговаря за себе си....   Smiley

Кое от всичко, което съм написала, не е вярно?
Болднатото, че при ВМ НВХ се ядат основно мас и пръжки.И че всяка друга храна е забранена...
Мисля, че ясно съм те цитирала и почертала.

Пп:аз в момента обядвам ягоди с кисело мляко и сладкарска извара и пак съм ВМ НВ.

НЕ съм писала за диетата, а за реакцията на членуващите в групата за ИНСУЛИНОВА РЕЗИСТЕНТНОСТ и мисля, че това се вижда в контекста на всичко написано, а не само това, което е болтнато.

Довечера ще напиша за веган таратора, защото трябва да видя колко е вместимостта на каната на блендера, истината е, че правя всичко на око и нямам точни пропорции.

# 111
  • Dope Reach
  • Мнения: 4 049
За ИР групата нямам подобни впчеталения, но и не съм чела какво е писано в нея от много време. Виж, в групата за ВМХ ми беше заявено, че зеленчуците трябвало да бъдат само украса в чинията на един човек и веднага приключих с членуването си в нея. Просто смешно.

Предложение от мен - с доста полезни мазнини (авокадо, сусам, масло от гроздови семки).

# 112
  • Мнения: 667
Купих си чипс от кейл, още не мога да реша дали ми харесва Joy Но червените чушки, тип камби в Хит са уникални. Искам да си приготвя чия с кокосово мляко в бурканче за работа, но не знам кога да ги забъркам, от вечерта или малко преди ядене (което предполага да ги нося в 2 бурканчета Grinning).

# 113
  • Dope Reach
  • Мнения: 4 049
Няма проблем да ги забъркаш още вечерта, само ги завий в свежо фолио.

# 114
  • Мнения: 2 570
От вечерта, в хладилник. Стават супер.

# 115
  • Пловдив
  • Мнения: 432
Купих си чипс от кейл, още не мога да реша дали ми харесва Joy Но червените чушки, тип камби в Хит са уникални. Искам да си приготвя чия с кокосово мляко в бурканче за работа, но не знам кога да ги забъркам, от вечерта или малко преди ядене (което предполага да ги нося в 2 бурканчета Grinning).

Сутринта, когато станеш, ги забъркай. Чията набъбва и ще е готова до два-три часа. Аз понякога я хапвам и 30 минути, след като съм я накиснала, но е хубаво да остане поне 2 часа за оптимален резултат Simple Smile Можеш да сложиш и малини вътре Simple Smile

# 116
  • Мнения: 667
Ммм малини, ако успея да грабна от някъде сутринта, ще си добавя с удоволствие. Някъде има ли от малките кутийки с пресни плодчета или само замразени сега?

# 117
  • Пловдив
  • Мнения: 432
Ммм малини, ако успея да грабна от някъде сутринта, ще си добавя с удоволствие. Някъде има ли от малките кутийки с пресни плодчета или само замразени сега?

За съжаление, само замразени. Има сини боровинки и касис (но той е много скъп), чудех се за тях дали може да се хапват. Между другото не ми беше дошло на ум за кокосово мляко, така че и аз ще пробвам. Иначе съм си взела заквасена сметана и замразени малини, мисля на закуска да ги хапна, като добавя канела и предварително накисната чия във вода.

# 118
  • Dope Reach
  • Мнения: 4 049
Темата не е ли само за растителна храна?

Относно плодовете - в Лидл има сини боровинки, компромисен вариант - личи.

# 119
  • Пловдив
  • Мнения: 432
Момичета, ето и рецептата за веган таратора.
200 гр. - кашу
100 - 150 гр. белен слънчоглед
вода около1.000 л. -1.200л., може и повече по ваша преценка, за гъстотата.
1 1/2 лимон
хималайска сол
4,5 краставици - средни
орехи по преценка
връзка копър
чесън 3-4 скипилди или връзка пресен.

Накисвате кашуто и слънчогледа. Аз ги накисвам от сутринта и когато се прибера от работа към 18 часа приготвям таратора. Накиснатите ядки ги измивам хубаво и ги слагам блендер. Моят блендер  има 2 л. вместимост, след като сложа ядките доливам вода, заедно с ядките да стане 1.700 л. Блендирам хубаво, докато стане ядково мляко. Изсипвам го в тенджера и от тук нататък както всеки таратор: слагам нарязани на кубчета краставици, изцедения лимон (може и два лимона, зависи колко сок пускат, важното е да стане кисело, за да наподобява киселия вкус на кис.мляко), сол хималая на вкус, чесъна, копъра и смлените орехи (аз лично ги троша с ръка). Много е важно тараторът да престои няколко часа в хладилника. Ако го правите вечер като мен, да престои цяла нощ и на сутринта е готов за консумация. Лично аз до сега не слагах зехтин, защото мазнините са си повечко, но нали търсим ВМ диета, та може да добавите и зехтин. Да ви е сладко!

Общи условия

Активация на акаунт