Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 7

  • 50 245
  • 553
  •   2
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 9 940
Каква точно кана? За филтриране или да свариш вода за чай примерно? Или обикновена стъклена кана, в която сямо да държиш вода?

Такава, само нз тези с лед - спрямо темп-ра;... даже има и с настройка на градуси - има ли смисъл
https://www.amazon.de/-/en/Aigostar-Kettle-Lighting-Boil-Drying- … 2C326&sr=8-4&th=1

# 61
  • Мнения: 10 266
Аз такава ползвам от години на работа. Обаче имай в предвид че хваща котлен камък много бързо и буквално през ден два я чистя с оцет. Това зависи и от водата която е във вашия регион всъщност. Ти може и да нямаш тоя проблем. Понеже при нас водата от мрежата не е питейна и купувам постоянно. Предпочитам да купувам направо дистилирана и камък не набира с нея. Вода не трябва да оставаш да стои вътре. Общо взето завирам толкова колкото ще консумирам и ако ми остане я махам. Така пише в инструкциите. Моята кана има и цедка за чай, но не я ползвам, че не се чисти лесно. Предпочитам само за вода да в ползвам.

# 62
  • София
  • Мнения: 408
Привет. Може ли да препоръчате емайлиран чугунен тиган? Ако няма емайлиран чугун, мисля да пробвам с някой такъв на Riess. Може ли да споделите впечатления?

# 63
  • Мнения: leet
За емайлираният чугун, зависи какъв Ви е бюджетът. Аз ползвам ползвам на Lava и нямам никакви забележки. От по скъпите марки може да видите на Le Creuset и Staub. Имам и Riess, който също много харесвам. Вижте с търсачката, има много писано и за емайлираният чугун, и за емайлираната стомана

# 64
  • София
  • Мнения: 2 923
Здравейте, признавам си без бой, че не ми се четат 7 теми подробно, за това ще питам направо - какво е мнението ви за силистренските неръждаеми съдове? Уж са изработени от "правилната" неръждавейка?!

# 65
  • Мнения: leet
Не уж, наистина са от такава стомана и на доста добра цена. Пуснете с търсачката Хром Силистра и предполагам, че ще излязат доста мнения за тях

# 66
  • София
  • Мнения: 9 940
В София продават ли се

# 67
  • Мнения: 6 314
В София продават ли се
До преди 2-3 години със сигурност имаше техни съдове по магазинчетата около Женския пазар, на входа откъм трамваите.

Имам техни неща и нямам забележки относно износване и миене в миялна вече няколко години.

# 68
  • Мнения: 20 183
На мен с тези стоманени тигани ми е много трудно почистването, пържа ли нещо, задължително залепва, и после не го ли мина с тел, няма махане. Последно взех на Луиджи Фереро, не смея да го мина с абразив или тел, и се чудя какво да го правя.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 19:44 от Lemy

# 69
  • Мнения: 940
И аз нещо не мога да се разбера с тая стомана. Тиганите залепват всеки път. Тенджерите са ми стоманени, но там се готвят предимно течни неща и нямам проблем.

# 70
  • София
  • Мнения: 2 923
Аз се надявам само пътьом да минавам през готвене в неръждаеми съдове, само докато Дядо Коледа ми донесе новия мултикукър. Просто онзи ден изведнъж от дъното на купата на верния ми 8-годишен Панасоник се отлюспи едно парче от покритието и развали както готвеното така и предколедното ми настроение Simple Smile Изрових от шкафа една купувана мнооого отдавна неръждавейка от 6 литра със сандвич дъно и доготвих в нея. Нищо не успя да загори, независимо, че готвеното не беше баш течно. Освен това дръжките, които са също от неръждаема стомана, дори не се нагряха до по-висока от поносимата за голи ръце температура. Това ме насочи към тази тема, но преди това някъде мернах името на силистренското предприятие с подобни продукти, на цени по-ниски от цената на един бъбрек Simple Smile. Ако за още няколко готвения не успея да загоря нещо, може и да си сменя коледната поръчка при добрия белобрад старец и да си поискам още съдове от неръждавейка вместо кукър Simple Smile))))))

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 20:49 от Mунчо

# 71
  • Мнения: 6 918
Обърни внимание дали стават за индукционен котлон. Аз преди година си търсех неръждаем тиган, гледах ги и ми направи впечатление, че са несъвместими или поне бяха несъвместими моделите, които гледах. Дори и да не ползваш индукционен котлон в момента е по-добре да си купиш съдове, които са съвместими отколкото ако решиш след време да си вземеш индукционен да трябва да сменяш и съдовете.

# 72
  • София
  • Мнения: 2 923
Обърни внимание дали стават за индукционен котлон. Аз преди година си търсех неръждаем тиган, гледах ги и ми направи впечатление, че са несъвместими или поне бяха несъвместими моделите, които гледах. Дори и да не ползваш индукционен котлон в момента е по-добре да си купиш съдове, които са съвместими отколкото ако решиш след време да си вземеш индукционен да трябва да сменяш и съдовете.

Да, и аз забелязах, че за съдовете им, които са с многослойно дъно (сандвич), изрично е написано, че не са съвместими с индукционни котлони. За обикновените няма такава бележка, но явно ще е по-добре да се попита по телефона. На дъното на новата ми стара тенджера, която изрових по неволя, са гравирани и четирите означения за газ, ток, керамика и индукция.

# 73
  • Мнения: 1
Здравейте, много търсих съдове от емайлиран чугун на приемлива цена.
Какво мислите за съдовете на Солинген и по-точно тези: https://argoshome.bg/product/komplekt-chuguneni-tendjeri-xanten/

Другото, което ме притеснява е дали тук са оригинални. Някой поръчвал ли е от този сайт и доволни ли сте?

# 74
  • Мнения: 664
Включвам се, тъй като в момента обзавеждам нова кухня, и съм в голяма питанка на кои да заложа. Фенка съм на berlinger, но пък наскоро всичко познати залагат на чугунени и споделят, че били най-безвредни. Какво мислите вие по въпроса? Чугунени не мога да намеря, които да са естетически пасващи на моите предпочитания…

Общи условия

Активация на акаунт