За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 526
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Правя по стара бабина рецепта мелени домати със сол и аспирин без варене. Чета на Пепчо рецептата и тя ми припомни, че баба отгоре слагаше и препържено олио (благодаря, Пеп!). Това място, което оставих, дали ще стигне или повечко олио трябва? Баба оставяше по повечко място, но аз просто исках да използвам всичката суровина, която смлях и сега се чудя дали да махна по 2 с.л. от всяко шишенце...

# 16
  • Мнения: 9 153
Да, махни по 1 см можеш да го замразиш в чашка и пак ще го сготвиш

# 17
  • Мнения: 1 341
Дойде ред да търся рецепти, в които да вложат около килограм ръжено брашно. Моля за нещо лесно и вкусно, без значение дали е сладко или солено. Благодаря.
С ръжено брашно правя подобни меденки. Иначе съм опитвала и други сладкиши, но е тежко брашното и не нараства. Може би ръжен хляб е идея за нещо солено.

# 18
  • Мнения: 39 727
Ето това направих с ръжено брашно. Мъфини с ръжено брашно, ябълки и орехи.

# 19
  • София
  • Мнения: 4 745
Когато пържите кюфтета дупчите ли ги с вилица или нещо остро с цел да се изпържат и в средата?

# 20
  • Мнения: 39 727
Не. Така им бега соса.

# 21
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Не. Ако ти остават сурови просто ги прави по-тънки.

# 22
  • София
  • Мнения: 4 745
А слагате ли сода за хляб?

# 23
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Не. Малко газирана вода понякога, но не винаги.

# 24
  • Мнения: 10 480
И аз не. Слагам по 2-3 яйца, от тях набухват

# 25
  • Мнения: 214
Стандартните форми за кекс (с дупката) и тези правоъгълните с еднаква вместимост ли са?

# 26
  • Мнения: 13 646
Има в различни размери и от двата вида, не съм убедена че има такъв дето е приет за стандартен.

# 27
  • София
  • Мнения: 8 603
И аз имам въпрос Simple Smile За пръв път ще правя целувки и срещам рецепти със студени белтъци и с белтъци на стайна температура - кое е по-добре за начинаещ? И също, какво приготвяте с жълтъците, които ви остават, когато правите целувки?

# 28
  • In transit
  • Мнения: 12 023
С жълтъците си направи сладкарски крем или сладолед. Сос авголемено също става или като на супа- с малко ориз вътре и сос от цълтъци и лимон.

# 29
  • Мнения: 5 198
Toni, може да се комбинираме по Коледа Joy Ние правим Панетоне и тия 20тина белтъка, които ни останаха се превърнаха в планина от френски макарони Joy
За целувките не знам, не правим, но макароните са сходни и за тях се препоръчва белтъците да са престояли известно време в хладилника (ден-два, покрити, да не приемат миризми), но да се ползват на стайна температура.

Общи условия

Активация на акаунт