238-ма серия- колоритен октомври в НЕМСКАТА тема

  • 21 337
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 279
Поработих, сега ми се полагат няколко дни почивка. Ще си направя една здравословна закуска и после ще видим. Прозорци не съм планирала да мия.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 16
  • Мнения: X
Добро утро. Бибит, благодаря за темата. Кате, добре завърнала се. Аз ще вляза в някой кашон да си доспя.

# 17
  • Мнения: 9 363
Старата тема, почти я пропуснах, да видим новата.
Бибит, благодаря за темата.
Шпецле готвя готово - сухо от магазина, по немска рецепта от интернет с лук, кашкавал и сметана и заради другите трима членове на семейството слагам вътре и накълцана шунка. В нашето семейство, ако се появи веган, ще бъде пратен да пасе тревата пред блока, горкият.
Кулинарните ви върхове не мога да стигна, но им се радвам на картинките.

# 18
  • Мнения: 6 717
Аз се присетих снощи за лакс от крисините ястия и сутринта се зарадвах като видях в лидъла , че едно голямо паче филе с кожа, цяла страна е на 15 е кг, миналите седмици беше на 18 ... като преди ваканцията беше на 14 и я чаках тази корекция . Моето излезна 1,4 кг и разлика в цената си има смисъл.
Но няма да го правя с нудели. Само печено със сол и подправки и после ще сервирам с лимонени парченца и магданоз

# 19
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Белла, надявам се и аз някой ден да дойде момент, в който ще има кой да яде толкова. Simple Smile Че от мен извират идеите за какви ли не готварски неща, но не можем да изядем толкова. И на мен ми харесват големите парчета сьомга, но бихме го яли много време и не взимам. То една Филаделфия (или такъв тип за мазане) като отворим, се яде 2-3 седмици... Плодове вече купувам макс 700г, освен ако няма да ги готвя на нещо, гъби тарелка се готвят на 2-3 пъти (като гарнитура към нещо, само гъби така не готвя), даже една зелена салата увяхва, защото я ядем на 3 пъти.... Така че радвам ти се, че можеш да сготвиш нормално. Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 12:38 от chrissy

# 20
  • Мнения: 11 315
Пепе, Бибит, не снимам толкова рано.
Почнах работа в Реве - подреждам рафтове.
Добра завърнала се, Катеричке!

# 21
  • Мнения: 6 717
Криси кожата махаме при ядене и като се опече остава за 4 човека по една нормална порция . Ако нещо остане мм обича рибоци Simple Smile  Аз наведнъж го правя. Не мога да държа отворени неща в хладилника. Фришкезе отива много бързо като се намажат на децата сандвичите за закуска и мм закуси ... за 2 сутрини е оувър Simple Smile
Сьомгата на спагети съм яла, но за мен така вкуса и е мног оинтензивен . Сметаната наистина ще поеме, но пак за мен е интензивен върху нуделите .
Сьомгата така приготвено, само със сол и лимон, филе на парченца бих сложила върху айсберг салата. Там вкуса не е толкова интензивен.

# 22
  • Мнения: 7 279
Сьомга ям само защото е полезна. Не ми е любима по принцип. Щпецле съм яла веднъж, бяхме на гости и трябваше да го изям. Не ми хареса и не бих повторила. Готвя здравословно, добре си похапваме, както сме двама. Придържам се към българска и понякога средиземноморска кухня.

# 23
  • Мнения: X
Аз основно средиземноморска, понякога българска и въобще балканска. Сьомга с топлинна обработка правя изключително рядко, защото ни е много тежка и не много вкусна. Правя обаче осолена и изсушена в хладилника за мезе. Особено ни се нрави по една рецепта с цвекло и копър.
Фришкезе... евентуално маскарпоне за някой сладкиш. За мазане никога.

# 24
  • Мнения: 252
Шпецле и аз не харесвам,но ям  един път месечно.С киселото зеле предполагам причинявам същото.🤷🏻‍♀️

# 25
  • Немция
  • Мнения: 6 884
Сетих се, че ядох шпетцле с интензивен кашкавал в Австрия на една планинска хижа, приятно беше.
Което не значи, че бих го яла редовно, но веднъж на 100 години, защо не. Grinning

# 26
  • Мнения: 1 091
Бибит, благодаря за темата.

Ние в момента пътуваме към хотела, Много било хубаво някой да организира всичко, да не се ангажираш с подготовката. Наготвихме на децата за 3 дни и се надявам като се върнем да заварим къщата в що годе нормално състояние.
Шпетцле се яде у нас под различна форма - с гулаш, с леща, Käsespätzle. Понякога мъжът ми прави, понякога го купуваме.

# 27
  • Мнения: 7 062
Бибит, какво е интензивен кашкавал?
Джей, приятно изкарване!
Аз съм готова с хигиените у нас, сега ми се полага малко почивка, преди да започна да готвя. Ох, имам стрес  на работа, обаче и да лежа у дома по цял ден хич не е моето! Че и две кила трупнах отгоре.

# 28
  • Немция
  • Мнения: 6 884
Ах, да, шпетцле може да се комбинират и към гулаш  или друго ядене.
Джейджей, приятно изкарване, направо е ергенски вашия уикенд. Grinning

Пипи, нямам представа какъв кашкавал точно бяха сложили, сигурно Bergkäse.
Със сигурност има подобни рецепти в Нет-а.

# 29
  • Мнения: 6 717
Шпецле не ядем и ние. Децата обаче ако им дадат на стола в училището си го ядат.

Общи условия

Активация на акаунт