Машина за хляб - 68 тема

  • 27 643
  • 501
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 2 142
Аз правя хляба с 2 с.л. кисело мляко и става много добре, не се рони.

# 76
  • Мнения: 13 359
Точно с кисело мляко става по-добре и според мен. В рецептите в книжката на моята имаше по някоя и друга лъжица сухо мляко, правих до някое време експерименти и установих че замяната с кисело ми допадна най-много като резултат. Но има значение и за колко време се изяжда този хляб де, при мен се подмяташе по 4-5 дни. С прясно мляко никое печиво не ми е харесало когато не е прясно изпечено вече, а с кисело са си хубави.

# 77
  • Добрич
  • Мнения: 5 465
Направих и по рецептата на Вела на нормалната програма за бял хляб, само че намалих продуктите на половина. Ами не става хубав хляб и това е,може би машинката има някакъв проблем. Не беше клисав като предишния,но не беше и хубаво бухнал като този,който правя с моята хлебопекарна.  
Ето така изглежда хлябът с машината горенье


Ако правилно съм разбрала, уредът е за 900 г. хляб. Когато се намали дозата с 1/2, хлябът става 750 г. Нормално е да не изпълни казанчето, щом то е за максимална доза 900 г.
Когато се  прави хляб с по-малък грамаж от максималния, винаги хлябът става по-нисък.
За превръщането на рецепта за 1500 г. в рецепта за 900 г. трябва всички продукти да се умножат по 3/5. (Например за брашното става 750 х 3/5 = 2250/5 = 450 г.)



уред

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 13:12 от Вела

# 78
  • Мнения: 1 446
Да,наясно съм. Направих 750 гр хляб,машината има и този размер като опция. Съвсем нормално е хлябът да бъде по-малък като размер. В случая,обаче, се вижда и че не е опечен отгоре,а също така и не беше пухкав. Много тъпа дума пухкав,но не се сещам за по-подходяща.

# 79
  • Мнения: 13 359
Нисък е доста, няма как да е запечена отгоре коричката. Ако не се лъжа, на тази машина казанчето е доста тясно спрямо височината, така че по-трудно се отразява от капака да запича и отгоре. Иначе и аз бих очаквала да бухне повече, той съвсем на дъното на казанчето е останал.

# 80
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 507
Машината няма ли избор колко да е препечена коричката? Ако веднъж се е получило бяла коричка просто сложи на следващото ниво. И нещо пак не излиза математиката. От 900г хляб като направиш с половината продукти става 450г, а предполагам машината е мислена за минимум 500г. Ако просто пробваш машината дали работи защо не направиш един хляб с точна рецепта, без да намаляваш продуктите?

# 81
  • Мнения: 1 446
Ефибуш,този хляб е правен направен с опция най-тъмна коричка. Сложила съм половината продукти на 1500 гр хляб,а не на 900.

# 82
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 345
хлябът трябва да е по-близо до капака (но да не го опира) за да се изпече добре отгоре.
когато е по-нисък той не се изпича добре, а от страни прегаря ако се използва макс. степен на препичане.

# 83
  • Добрич
  • Мнения: 5 465
Goldeva, рядко пека по-малък грамаж, но и в Горение и в Мулинекс малкият хляб отгоре остава бял (не суров, опечен е, но е без загар). То си е логично, че няма как да получи загар, като е до половината на казанчето.

Колко см. е дълбоко казанчето и колко беше висок хлябът от снимката?

Иначе в Горение ползвам за коричката втора степен от четири възможни.

# 84
  • София
  • Мнения: 22 985
Имам Силверкрест машина за хляб и винаги е изпечен много добре от всички стран. Има и хубава коричка отгоре.

# 85
  • Мнения: 13 359
Приятелка има ако не същия, то близък модел до този показания. Казанчето е тясно и високо, на моя Мулинекс дето е до килограм е доста по-широко... та нормално ми се вижда нисък хляб отгоре да не се запече, той отвсякъде е "засенчен". На Силвъркрест съдът е широк настрани, а не висок нагоре - има как да се отразява отгоре топлината от капака.
Толкова за лафа че всеки трябва да си вземе голяма машина, щото в нея можело и малък хляб. Ами не, не винаги е така или пък е компромис.

# 86
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 345
Имам Силверкрест машина за хляб и винаги е изпечен много добре от всички стран. Има и хубава коричка отгоре.
откъсни от готово тесто около 200 гр., сложи го в машината и кажи дали ще се изпече отгоре.

# 87
  • Мнения: 469
Здравейте,момичета! Включвам се в темата с нужда от съвет. Старата ми машина издаде багажа и се налага да си закупя нова. Не че не мога да си меся и пека на ръка и във фурната,но като свикне човек на хубавото....
Та старата беше от Лидл,но вече искам да сменя марката,защото в сервиза,в който я носихме ни обясниха,че няма от къде да поръчват части за техниката от Лидл и Кауфланд. Когато са гаранционни си ги обслужват в техни сервизи,ако подлежат на ремонт,ако не връщат парите.Но нашата си беше почти 10 годишна! Бюджета ми е ограничен и спрямо него съм се загледала в една Нео и Финлукс. С 2 бъркалки,повече ватове и килограми за тестото и хляба. Има ли някоя от вас въпросните марки,доволни ли сте,коя бихте предпочели? Наясно съм,че нямат нищо общо с Тефал,Мулинекс и т.н,но както казах проблема ми е в цената...

# 88
  • Мнения: 146
Здравейте. Имам такава хлебопекарна: https://www.emag.bg/hlebopekarna-star-light-12-programi-1134-gr- … 50w/pd/D60F67BBM/ . Тя ми е трета. Като се повреди казанчето, купувам чисто нова от този клас (до 110-120 лв.) тази изкара над 2 години вече (ползва се всекидневно). За първата купих казанче, май не беше много добро и повреди цялата хлебопекарна. Вие откъде си купувате резервни казанчета, не ми се купува отново нова (при условие че имам две изрядни и работещи, но без казанчета хлебопекарни)? Избрах си такова : https://www.gloria94-bg.com/chasti-hlebopekarni/vana-hlebopekarna-First . Написан е и моя модел, както и че стават и за ЛИДЪЛ-ските. Сайта и казанчето много ми приличат на онова дефектното, което купих като резервна част. Не си спомням преди откъде беше купувано. Имате ли опит с този или друг сайт с резервни части? Някъде срещах че има и поправка (смяна на лагерчетата отдолу (то това е повреденото на моите, осите падат). Имате ли опит и с такива поправени?

# 89
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 856
Често поръчвам казанчета от този сайт, не съм имала проблеми, коректни са и казанчетата си изкарват колкото оригиналът, дошъл с пекарната. И моята първа се счупи след 3 години употреба, но не е заради казанчето, толкова си карат при ежедневна употреба, понякога с по няколко последователни пускания.

Общи условия

Активация на акаунт