Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 54

  • 65 705
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 6 733
Долче, да е честита майка ти. Здраве и щастие и' пожелавам! 🌹
Честито на всички, които са имали имен ден вчера! Бъдете здрави и щастливи! 🌹
La farina, може ли рецептата за маринованитв люти камбички? Благодаря!
Орзо с пилешко филе

Икономични бухтички по рецепта на Бени

Хубава нова седмица! 🤗

# 46
  • Мнения: 278
Фортуна, лютите камбички са една от най-лесните рецепти на света. В буркан сипвам оцет до ръба долу, добавям лъжица сол, две захар и редя камбички, чесън, моркови и целина. Когато се напълни буркана до горе, доливам със студена вода, слагам капачки и обръщам. Защо ги обръщам, като водата е студена не знам, но така правя. Не ползвам консерванти. Няколко дни поред разклащане бурканите. Камбичките стават уникални и остават хрупкави. Правя по няколко дози, защото и колегите на мъжа ми искат да им пращам 😀

# 47
  • Мнения: 9 193
На Фрааера -кусурито, тестовете продължават, хляба е върха на нищо друго не се получава това което вчера извадих от него- вкус като от старовремската хлебарница - корички топ

# 48
  • Бургас
  • Мнения: 16 199
Благодаря за новата тема на Ала Бала !🍀

Видях разкошно изглеждаща супичка с разкошен жълт цвят. Въпреки,че не обичам дреболии,  супата изглежда супер. Искам да докарам същият жълт цвят,но с пилешка супа. Но,как? Как? 🤔😔

# 49
  • In transit
  • Мнения: 11 857
Карз,
Скрит текст:
може да го докараш лесно, точно на пилешка супа. С пилешката мазнина, задушен настърган морков,  зеленчуков бульон, жълтъци и/или малко куркума. Вчера правих кюфтета с бял сос, но точно от задушения морков и зеленчуковия бульон станаха с жълт сос.

Сладолед от манго, втора доза.

# 50
  • Бургас
  • Мнения: 16 199
Благодаря ти,Мики! Ще пробвам по този начин!

# 51
  • София
  • Мнения: 15 470
Намазах си филийки с шарена сол, тръгнах да вадя сиренето, видях моцарелата и кашкавала, увих филийките в пликче и си направих чеснов качамак. Варя ребра за шкембе чорба и съм мариновала ребра да пека довечера.





Последна редакция: пн, 18 сеп 2023, 17:13 от Тайна

# 52
  • Мнения: 1 823
Тайне,изби рибата!
Твоята е като рецептата за най-вкусния боб. "Слагате боба с всички зеленчуци и подправки да ври на слаб огън. Като се опече агнето изхвърлете боба и започнете веселбата"

Бъркани яйчица за обяд

# 53
  • София
  • Мнения: 15 470
Тайне,изби рибата!
Твоята е като рецептата за най-вкусния боб. "Слагате боба с всички зеленчуци и подправки да ври на слаб огън. Като се опече агнето изхвърлете боба и започнете веселбата"
Ребрата май ще останат за утре, че ние се наядохме с качамака, а и тъкмо стана и шкембе чорбата, няма място за ребра. Simple Smile

# 54
  • Мнения: 27 584
Fоrtuna, благодаря!🙂
La Farina, колко време издържат после тези камбички? Как съхраняваш? Вероятно се изяждат бързо де и не ти се налага дълго да ги съхраняваш...😃
Mikkey, ще пратиш ли на ЛС рецептата за кюфтетата с бял сос?🙂
От мен баницо-омлет😅 в тиган по подобие на рецептата на Mikkey за баничка в тиган. Е, доста е далече от оригинала (и на вид, и в плънката ми имаше импровизации), обаче вкъщи и така много го харесаха на вкус. Добре че обичат прегорели корички, че по-голямата част от корите бяха станали като чипс и се наложи директно да ги натрошавам в тигана. И междувременно корите на дъното се попрепекоха...😆

Скрит текст:

 

# 55
  • Варна
  • Мнения: 674

 Лимонови спагети с ( чистих камерата и ги открих ) ролца от,,раци"


 Пататник с домашни ущипаци и  🥗


 Зелен боб със сирене и заливка по идея на Beniii - благодаря!  Мини баничките бяха за училище, но не бил гладен, затова с обяда.
   Успешна учебна година!

# 56
  • Мнения: 1 906
Пеева, много се радвам, че фасулът ти е харесал и благодаря, че сподели! Heart Eyes
Ябълков сладкиш с аромат на топла есен изпекох за десерт днес. Сочен и много вкусен се получава. 😋🍎🍏🥧👩‍🍳
https://inthebeniskitchen.com/2023/09/18/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B … 0%BB%D0%BA%D0%B8/

# 57
  • Мнения: 278
Долче, издържат много. Наскоро отворих буркан от миналата година. Съхранявам ги в шкаф на балкона, цяло лято там си отвисяха. Нямам идея как успяват да се съхранят толкова време, пу пу да не им е уроки 😀 Едни бързи камбички от мен, да не е без хич.

# 58
  • In transit
  • Мнения: 11 857
Зелена салата със запечено козе сирене, смокини, семена и балсамов дресинг


Шоколадов флан с ром и смокини, разкошен сладкиш се получи!


Долче, добре е станала баничката. И аз много ги обичам препечените корички, които са като чипс. Heart Eyes

Тайне, ако ви се опънат ребърцата, свиркай да помагаме. Grinning

La farina, майка ми правеше камби навремето, но май бяха печени на фурна. Много ги обичах, върна ме в детството. Ще взема да направя някой буркан тази есен, по твоята рецепта. Само да намеря хубави камби. Hug

# 59
  • София
  • Мнения: 1 398
Честито и от мен на многото именници вчера!
Аз правих за почерпка сладкиш с ябълки, много подобен на този на Бени, но забравих да снимам.
Закуски:

Имам доста тиквички за готвене, така че пак зеленчуково Рататуи:

Бутчета в соево-меден сос:

Гофрети с тиквичка, сирене, яйца, бадемово брашно и подправки:

Общи условия

Активация на акаунт