За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 713
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 9 126
Такава апетитка  с чушки правя и затваряме в буркани. Чушките са чорбаджийски или рибки -  каквито има повече https://pep-4o.blogspot.com/2011/08/blog-post_15.html?m=0

# 61
  • In transit
  • Мнения: 11 926
    Това е брашното.Добре, че го съхранявам в добре затворен буркан, че не ми се мисли какво нашествие на шкафовете щеше да се случи.
С това брашно точно, ми се случи три пъти и просто спрях да вземам. Също и с едно, което пускат от време на време в Лидл, тяхна марка.

# 62
  • Мнения: 39 536
Моята апетитка е много лесна. Доматите ги минавам през ренде. Добавям сол, захар и варя, докато водата им изври. После ги пасирам и добавям лютите чушки цели. Варя 20 минути и затварям в буркани. Различни добавки- магданоз, зехтин, чесън, лук и др. добавям преди хапване, когато реша как точно ще ги консумираме. Понякога дори кипвам съдържанието от буркан за топло предястие.

# 63
  • на Земята
  • Мнения: 291
Използват ли се стеблата на броколито? Дали ще е по различен вкуса на крем супата,ако използвам само тях,вместо главите броколи?

# 64
  • In transit
  • Мнения: 11 926
Използват ли се стеблата на броколито? Дали ще е по различен вкуса на крем супата,ако използвам само тях,вместо главите броколи?
Изполват там, докъдето почнат да се вдървяват много. Като вкус е същото, но дебелата част на стеблото е доста вдървена и не сигурна дали е удачно да се използва. Аз я хвърлям. За мен е все едно да ям кочана на царевицата.

# 65
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Използват ли се стеблата на броколито? Дали ще е по различен вкуса на крем супата,ако използвам само тях,вместо главите броколи?
Използвам докъдето ми харесва, хвърлям най-много около 2 см от края. Вкусът си е същият разбира се. Нарязан на шайби е много красиво, като цветя. Ако запазиш и запържиш няколко такива за презентация на супата... Simple Smile

# 66
  • Мнения: 39 536
Не ги готвя, а си ги ям сурови. Simple Smile

# 67
  • Мнения: 10 279
Не знам в Бг какво броколи продават, но в някои рецепти чета варене 30мин. Аз като варя моите (не в Бг), слагам на минута и половина и стават почти на каша. Та в този ред на мисли, зависи от броколите. Аз нарязвам всичко и пасирам. Не хвърлям нищо. Но ако са някакви твърди и жилави, няма да е редно да се варят всички части. Освен да се пробва в отделна тенджерка да се свари само долната част и ако омекне да се пасира и тя.

# 68
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Розичките броколи сварявам за 3-5 мин., но и зависи колко са големи.

# 69
  • In transit
  • Мнения: 11 926
Вики, и аз ги варя/задушавам за 1-3 минути, защото ги обичам хрупкави. 30 минути... само, ако готвя супа или крем супа. Масово по веригите в България се продават едни броколи, които са като букет с дръжка дълга около 15см, която е с диаметър поне 5см, а в средата е куха. Тази дръжка е толкова твърда и дървена, че не знам как може да се яде изобщо. Иначе се намират хубави свежи броколи, които ползвам целите и не хвърлям нищо.

# 70
  • Мнения: 6 895
Когато дръжката е куха не може да се ползва за нищо вече. Можеш да си направиш флейта вероятно.
По-свежите ползвам обелени и нарязани в каквото готвя/.

# 71
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
За крем супа нали ставаше дума, та за такава ги вария 3-5мин.  Ако ще се ядат така - само бланширам тъкмо за 1-3мин. и после в ледена вода.

# 72
  • Мнения: 10 279
Mikkey, явно сортовете са други. Както и на авокадото. Аз като гледам какви разядки правите с авокадо, при мен не става. Докато го извадя от обвивката му и става черно. И лимон съм слагала и завито съм държала. Нищо не помага. До 5-10 мин е потъмняло.

Моренка, в темата за Форумни липси някои съфорумки питаха за теб. Мислят не са те засичали отдавна, дали е наред всичко. Писах че си пишеш тук.

# 73
  • София
  • Мнения: 4 722

В микривълнова за 5-6мин а във фурна?

# 74
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Вики, и такава ли тема имало....  Simple Smile   Поглеждаш профила на човек и се вижда. Simple Smile
Аз така проверявах Лабрекс сумати време, ама ....  Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт